Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η Τουρκία θυμήθηκε την “σφαγή της Τριπολιτσάς” το 1821… Και λίγα σας έκαναν

 

Οι σχέσεις των Τούρκων με την Ιστορία είναι στην καλύτερη περίπτωση άκρως επιλεκτική. Ο λαός που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα περισσότερο και από τους Γερμανούς στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας έχει θράσος και ομιλεί περί σφαγής των Τούρκων στην Τριπολιτσά κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους Έλληνες επαναστάτες το 1821. Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα “μαύροι σημάδι στην Ιστορία”.

Στο παρόν σημείωμα δεν θα ομιλήσουμε περί Ποντίων και άλλων Μικρασιατών Ελλήνων, περί Αρμενίων, περί Ασσυρίων, περί κόσμου και λαού που έπεσε από το τούρκικο μαχαίρι. Θα αναφερθούμε μόνο στα πριν και στα τότε γεγονότα. Ας δούμε

καταρχήν αν οι Έλληνες σκότωσαν τους Τούρκους στην Τριπολιτσά. Η απάντηση είναι μονολεκτική: ΝΑΙ. Το θέμα είναι αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Κι εδώ η απάντηση είναι ΝΑΙ. Ο Κολοκοτρώνης μάλιστα είχε ζητήσει την παράδοση των πολιορκημένων Τούρκων παρέχοντας εγγυήσεις. Αυτό έκανε και με τους Αλβανούς μισθοφόρους των Τούρκων στην Τριπολιτσά οι οποίοι συμφώνησαν και έφυγαν ανενόχλητοι υπό την προστασία του Κολοκοτρώνη.

Οι Τούρκοι δεν παραδόθηκαν. Μήπως όμως οι ίδιοι δεν ρήμαξαν κάθε πόλη που κυρίευσαν; Στην Πόλη τη έκαναν; Αργότερα στην Περσία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, στην Ουκρανία; Μήπως σεβάστηκαν συνθήκες όταν πήραν την Πελοπόννησο το 1461; Μήπως έστηναν πυραμίδες με κεφάλια Ελλήνων; Μήπως σε όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας δεν έσφαζαν ανηλεώς, δεν άρπαζαν το ψωμί, τις γυναίκες, ακόμα και τα παιδιά των Ελλήνων; Αλήθεια περίμεναν οι Έλληνες (οι τότε) να ξεχάσουν; Τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη στοίχειωνε πάντα η εικόνα του πατέρα του να κατακρεουργείται μπροστά στα μάτια του από τους Τούρκους κατακτητές που, σε τελική ανάλυση, δεν είχαν καμία δουλειά να βρίσκονται στην κάθε ελληνική Τριπολιτσά.

Οι Τούρκοι ποτέ δεν έδειξαν έλεος. Γιατί λοιπόν περίμεναν έλεος; 400+ χρόνια της χειρότερης σκλαβιάς μπορούσαν να ξεχαστούν; Μήπως να καταδικάσουμε και τον Σπάρτακο γιατί έσφαζε Ρωμαίους; Όχι αγαπητό τουρκικό ΥΠΕΞ. Λίγοι ήταν οι Τούρκοι που σφάχτηκαν γενικώς κατά την Επανάσταση του 1821, έπρεπε να σφαχτούν πολύ περισσότεροι μάλλον. Περισσότεροι ήταν οι Έλληνες που εσείς σφάξατε για να κρατήσετε τους άλλους Έλληνες σκλάβους. Πόσα ολοκαυτώματα Ελλήνων προκαλέσατε; Μήπως έπρεπε να ξεχάσουν και τον Διάκο που τον σουβλίσατε και τον ψήσατε ζωντανό; Έπρεπε να ξεχάσουν το Παιδομάζωμα; Αγαπητοί Τούρκοι μίσος φρικτό σπέρνατε για αιώνες, μίσος άσβεστο θερίσατε; Προς τι τα παράπονα; Βέβαια σήμερα υπάρχουν μέχρι και “Έλληνες” απολογητές σας… Τι να κάνουμε, εμείς έχουμε ανακαλύψει τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου