Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι υιοθετούν δημοσίευμα του Anadolu για pushback λάθρο-Ολυρλιαζαν στη Βοθλή

 Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με δημοσίευμά του κατηγορεί την Ελλάδα ότι από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 6.000 επαναπροωθήσεις (push back) μεταναστών στο Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγιναν συνολικά 5.934 επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία, κυρίως στην περιοχή της Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Κώδικα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο Νησιωτικό Χώρο, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσας (Τομεάρχης Άμυνας) και Παναγιώτης Κουρουμπλής κατηγόρησαν ευθέως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ότι με εντολές του τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος παραβιάζουν τους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου πραγματοποιώντας παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Κύκλοι από το Λιμενικό, σχολίαζαν στο enikos.gr ότι «εντυπωσιακό το γεγονός πως δύο πρώην υπουργοί Ναυτιλίας υιοθετούν με τόσο μεγάλη άνεση και δίχως δισταγμό την τουρκική προπαγάνδα και όχι μόνο αυτό, αλλά την τροφοδοτούν εκ νέου».


Η απάντηση Πλακιωτάκη για τις επαναπροωθήσεις

Σκληρή απάντηση, ωστόσο, στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου από το Λιμενικό Σώμα δίνει ο ίδιος ο Γιάννης Πλακιωτάκης:
«Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι οι κ.κ. Δρίτσας και Κουρουμπλής συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και την ίδια τη χώρα μας. Η Ελλάδα, προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και με απόλυτη προτεραιότηταστην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Καμιά εντολή για παράνομες ενέργειες δεν δόθηκε, ούτε και θα μπορούσε να δοθεί. Αξίζει έπαινος στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια τους και όχι ψευδείς κατηγορίες που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου