Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η Λεύκανση των Εγκλημάτων των Κομμουνιστών

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η Λεύκανση των Εγκλημάτων των Κομμουνιστών στην Κατοχή και στα Δεκεμβριανά συνεχίζεται με κάθε Ευκαιρία, χωρίς ούτε ίχνος ντροπής! Αυτό έγινε σήμερα, 8/9/2021, στη Μητρόπολη της Αθήνας παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας (ενώ καθυβρίζετο από τους κομμουνιστές ο πρωθυπουργός της χώρας)!
Δείτε δύο αποσπάσματα από τον απαράδεκτο, εθνοδιχαστικό επικήδειο του Γραμματέα του ΚΚΕ. Ακολουθούν δικά μου σχόλια.
1. «Μέχρι και στη Μακρόνησο, σ’ αυτό τον εφιαλτικό τόπο των μαρτυρίων, εσύ έγραφες μουσική. Εκεί έγραψες και το πρώτο συμφωνικό έργο σου, τη Συμφωνία για τη Μακρόνησο».
2. «Τον Δεκέμβρη του ΄44 πολέμησες στη μάχη της Αθήνας, με τον 1ο Λόχο του 1ου Τάγματος του Εφεδρικού ΕΛΑΣ. Και ήταν τόση η περηφάνια σου για τη συμμετοχή σου σ’ αυτή την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, που πολλά χρόνια αργότερα θα πεις πως «αν υπήρχε επιτύμβιο επίγραμμα που θα επιθυμούσες να χαραχτεί στον τάφο σου, θα ήταν: Πολέμησε τον Δεκέμβρη»».
Σύντομα δικά μου σχόλια.
Για τη Μακρόνησο:
-Η δημοκρατική Ελλάδα και οι νόμιμες κυβερνήσεις της έπρεπε να προστατευθούν από την Ανταρσία του ΚΚΕ. Ο περιορισμός επικινδύνων ατόμων, για την ασφάλεια των μαχομένων και της χώρας στη Μακρόνησο ήταν ένα από τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν. Τυχόν παρανομίες και εγκληματική συμπεριφορά από τους φρουρούς, αν έγιναν, ήταν ατομικές ενέργειες και είναι απόλυτα καταδικαστέες σήμερα, όπως ήταν και τότε από τις νόμιμες αρχές.
Όμως, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι τελικά δεν πρέπει να ήταν και κόλαση η Μακρόνησος, αφού ο Θεοδωράκης έγραφε μουσική και συμφωνικά έργα!
Σκέφθηκε ποτέ πως περασαν και τι τύχη είχαν οι ΑΘΩΟΙ που κλείσθηκαν στα 84 Στρατόπεδα Κρατουμένων του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, από την Ορθοκωστά μέχρι τον Άγιο Γεώργιο στον Φενεό, και τι τύχη είχαν μερικές χιλιάδες εξ αυτών. Έχει άραγε ακούσει για την καταβόθρα της Τατάρνας, την Τρύπα του Ταράτσα ή την Τρύπα στον Φενεό;
Ήταν λοιπόν περήφανος ο Θεοδωράκης για τη συμμετοχή του στα Δεκεμβριανά και για τη χειροβομβίδα που έρριξε εντός του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης. Γιατί όμως δεν συνέχισε να μας εξιστορίσει τι απέγιναν οι αστυφύλακες που γλύτωσαν από τη χειρομβοβίδα και αιχμαλωτίστηκαν; Δεν μπορεί να μην είδε; Ήταν περήφανος και γι αυτό; Συμμετείχε κι αυτός;
Μια τελευταία ερώτηση στον κ. Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και στην κ. ΠτΔ: αφού αναφέρθηκαν σε όλους τους «αγώνες» και τους αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη, γιατί παρέλειψαν τη συμμετοχή στην ΕΟΝ του Μεταξά και τον αγώνα του εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Αν είναι να τα πούμε όλα, να τα λέμε όλα!
Αιωνία η Μνήμη του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου