Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΔΔΑ: Απέρριψε αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΕΔΔΑ: Απέρριψε αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Στην απόρριψη αιτημάτων Ελλήνων υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) μετά τη σχετική προσφυγή τους. 

Συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου το ΕΔΔΑ έλαβε δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας από 30 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται ανεξάρτητα ή σε δημόσια ιδρύματα υγείας. Οι αιτούντες διαμαρτύρονται για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού επαγγελματιών του τομέα υγείας κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.

Οι προσφεύγοντες ζήτησαν επίσης από το Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου)

Το Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι «ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)». Το δικαστήριο σημείωσε ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, όταν οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Η απόφαση στηρίχτηκε στο άρθρο 2 για το δικαίωμα στη ζωή, το άρθρο 3 για την απαγόρευση απάνθρωπης μεταχείρισης, στο άρθρο 4 για την απαγόρευση της καταναγκαστικής εργασίας, στο άρθρο 5 για το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία, στο  6 για το δικαίωμα στην δίκαιη ακρόαση, στο 8 για το σεβασμό της οικογενειακής ζωής και στο 14 για την απαγόρευση των διακρίσεων. 

Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αναλυτικά η απόφαση: 

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε προσφυγή 672 επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γαλλία κατά της Covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου