Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

MRB: H πρώτη δημοσκόπηση μετά ΔΕΘ-Προβάδισμα ΝΔ 11,9%, τι απαντούν οι πολίτες για εξαγγελίες, ανασχηματισμό

 MRB: H πρώτη δημοσκόπηση μετά ΔΕΘ-Προβάδισμα ΝΔ 11,9%, τι απαντούν οι πολίτες για εξαγγελίες, ανασχηματισμό

Διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η ΝΔ, στη δημοσκόπηση της MRB, την πρώτη μετά τη ΔΕΘ, με το ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να καρπωθεί τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης και να διατηρείται στο 23,7%, δείγμα της αδυναμίας του να πείσει και να εισπράξει την όποια δυσαρέσκεια από τις πολιτικές σε επιμέρους θέματα.


Σύμφωνα με την αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, το ΚΙΝΑΛ 7,7%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3,3%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων, από τις εξαγγελίες της ΔΕΘ έως τον ανασχηματισμό, ενώ το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά τη κυβερνητική θητεία και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Χωρίς την αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%. 

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώνει να γίνει ο αποδέκτης, ο πόλος συγκέντρωσης όσων μπορεί να κρατούν κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση ή και να απομακρύνονται από αυτή, με χαρακτηριστικές τις απαντήσεις για την πανδημία. Ένα 39,9% τάσσεται θετικά απέναντι στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση για την πανδημία, ενώ το 54% τάσσεται αρνητικά. Στο ερώτημα ωστόσο κατά πόσο θα μπορούσε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί καλύτερα την πανδημία, μόνο το 32,9% απαντά θετικά, με το 58,4% να απαντά αρνητικά.


Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, το 30,4% απάντησε ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας ενώ το 58,4% έχει αντίθετη άποψη. 
 

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, ένας στους τέσσερις (25,1%) δηλώνει ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ το 50% θεωρεί προς τη λάθος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου