Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Νίκος Γόδας, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού! Για την εγκληματική του δράση στα Δεκεμβριανά καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στο νησάκι Λαζαρέτο της Κέρκυρας το 1948!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
 
Οι αριστεροί όμως παντού στο ιντερνέτ γράφουν ψευδέστατα ότι εκτελέστηκε απλα ως αντιφρονών και για τις κομμουνιστικές του ιδέες.
ΟΧΙ, αγαπητοί! Ο Νίκος Γόδας καταδικάστηκε σε θάνατο για τον ρόλο του σε εκατοντάδες σφαγές πολιτών στον Πειραιά!
Ήταν «λοχαγός» του 5ου Λόχου του Τάγματος Κοκκινιάς του ΕΛΑΣ και πολέμησε εναντίον της Αστυνομίας και των Βρετανών στον Πειραιά μεταξύ 3 Δεκεμβρίου 1944 και 8 Ιανουαρίου 1945, περίοδο που δολοφονήθηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί και άμαχοι πολίτες στον Πειραιά.
Ο Γόδας δικάστηκε μαζί με άλλα 24 άτομα για τις σφαγές 400 ατόμων που έγιναν στο Νεκροταφείο Ανάστασης της Κοκκινιάς, περιοχή που κατείχε ο Λόχος του. Ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ πήγαιναν εκεί τα άτομα που συνελάμβαναν δήθεν για ανάκριση, τα έσφαζαν και τα έριχναν σε πηγάδια. Από ένα μόνο πηγάδι ανέσυραν εκατοντάδες και ανεγνώρισαν 128 θύματα.
Η δίκη των 24 και η καταδίκη σε θάνατο 11 εξ αυτών, έγινε πολύ γρήγορα, τον Ιούλιο του 1945, γιατί οι σφαγές αυτές των 400 αθώων πολιτών είχαν ταράξει τον Πειραιά
Η εκτέλεσή του έγινε τον Νοέμβριο του 1948. Στο διάστημα που πέρασε έγιναν εφέσεις αλλάα δεν είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο Γόδας μπορούσε να κάνει αίτηση χάριτος, αλλά δεν έκανε.
Φημολογία έχει δημιουργειθεί ότι δήθεν ζήτησε να εκτελεστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά στα αρχεία των φυλακών που έχει καταγραφεί η επιθυμία του για το που να δοθούν τα ρούχα που είχε, δεν αναφέρεται τίποτε για φανέλα του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου