Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Αναποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου *

Ξανά στον ίδιο –διαχρονικά επαναλαμβανόμενο έργο –θεατές. Επικίνδυνη βία με βαρύτατους τραυματισμούς και νεκρούς !!!....Όλα αυτά και με την ευκαιρία διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Οι φίλαθλοι προσέρχονται –συχνά και με τις  οικογένειές τους –για να απολαύσουν το θέαμα, ενώ μια μικρή μερίδα εγκληματιών βρίσκει την ευκαιρία (λόγω πλήθους και ανωνυμίας), να εκδηλώσει εγκληματικότητα ώστε να απολαύσει /ικανοποιηθεί , καταστρέφοντας περιουσίες και ζωές συνανθρώπων (!). Κοινωνικό απεχθές φαινόμενο, που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί. Όντως επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να γίνει κάτι. Δυστυχώς με η μ ί μ ε τ ρ α, επιδερμικά, αναποτελεσματικά, με αναρμόδιους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι ήταν δέσμιοι είτε των προσωπικών τους αδυναμιών ή του διαβόητου Π.Κ (=Πολιτικού Κόστους) ή ακόμα και κομματικών χρηματοδοτών μεγαλοπαραγόντων αθλητικών ή και συγκυριών. Κάθε που συνέβαινε ένα τραγικό γεγονός, όλοι …. υποκριτικά και αναίσχυντα, δήθεν ανησυχούσαν, επειδή το πράγμα δεν –έπρεπε να –πάει  άλλο , κάτι επιτέλους να γίνει,

να τελειώνουμε….. Αντ’ αυτού, τίποτα (ουσιαστικό) δεν γινόταν. Το τελευταίο τραγικό περιστατικό του άτυχου Αστυνομικού, ερέθισε τα αντανακλαστικά της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Μακάρι κάτι να επιτύχει. Όμως, ως γνωστόν, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.  Απαιτείται σχεδιασμός, αλλά και συνδυασμός /συντονισμός ενεργειών Αστυνομίας, ΠΑΕ, Δικαιοσύνης, καθώς και αυστηροποίηση των ποινών.

Διευκρινίζω:

·     Δεν φταίνε τα αθλήματα /γήπεδα , ούτε οι γνήσιοι φίλαθλοι, για όσα συμβαίνουν και συνεπώς είναι άδικο να τιμωρούνται (με διακοπές /κλείσιμο). Το ίδιο ισχύει κατά την διάρκεια απεργιακών εκδηλώσεων ή παντοειδών διαμαρτυριών, όπου συναθροίζονται πολίτες.

·     Ομάδες ή μεμονωμένα άτομα εγκληματικών προδιαγραφών, με έντονη αντικοινωνική συμπεριφορά, ευθύνονται. Οι συγκεντρώσεις –οπουδήποτε – τους διευκολύνουν στην εκδήλωση βίαιων , έκνομων, πράξεων.  Κάποιοι (από μόνοι τους ή κατάλληλα καθοδηγούμενοι), θεωρούν πως απέναντί τους είναι : «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» ή αντίπαλοι /εχθροί άλλης ομάδας, που πρέπει να εξοντωθούν, ανεξάρτητα από χώρο ή χρόνο.

Ακόμη και έξω (για μέσα ίσως αργότερα) από Εκκλησία. Δεν είναι λοιπόν ο χώρος που ευθύνεται.

 

 

·      Δεν επιτρέπεται:

-         Να κλείνουν (γήπεδα, σχολεία, λεωφορεία, πάρκα, Εκκλησίες, ΑΕΙ , φιλανθρωπικοί Σύλλογοι, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, κ.ο.κ), επειδή συμβαίνουν έκτροπα. Διαφορετικά διαλύεται η κοινωνία.

-         Να πληρώνουμε ως κοινωνία το βαρύ τίμημα της ανικανότητας, ή –και – διαφθοροδιαπλοκής των εξουσιαστών μας, τους οποίους εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε . Τοποθετούνται σε υψηλές θέσεις άτομα χαμηλού επιπέδου /περιορισμένων δυνατοτήτων/μετριότητες .

Τι (συμπληρωματικά) θα πρότεινα:

1.     Βαριές ποινές σε κάθε είδους κουκουλοφόρους /μασκοφόρους (σ.σ ούτε καν στις Απόκριες).

2.     20ετής κάθειρξη σε όσους συλλαμβάνονται (να κατέχουν και μόνον)μολότωφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα, μαχαίρια, όπλα.

3.     Τοποθέτηση, στις εισόδους , ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης μετάλλων.

4.     Φυλάκιση χωρίς αναστολή για όσους ρίχνουν επικίνδυνα  -όχι μόνον για την ζωή, αλλά και για την υγεία- αντικείμενα.

5.     Αποκλεισμός δια βίου στους βιαιοπραγούντες. Παρουσία στο Αστυνομικό τμήμα όταν παίξει η ομάδα τους, χωρίς τηλεόραση βέβαια.

6.     Χρηματικό ποσό (πχ 100.000 €) σε όποιον καταδώσει (έστω και ανώνυμα ποιος πέταξε επικίνδυνα αντικείμενα).

7.     Μητρώο φιλάθλων στους συνδέσμους . Άλλως: κατάργηση τους και ονομαστικό εισιτήριο.

8.     Όχι αδικίες : χωρίς φιλάθλους η τάδε ομάδα, ενώ οι άλλες με ……

9.     Να ευθύνονται οι Σύλλογοι για ό,τι συμβαίνει εντός των γηπέδων.

10.           Να σταματήσουν τα …. χάδια των Συλλόγων προς τους οργανωμένους χούλιγκανς οπαδούς τους ,όπως επίσης και εκείνα της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ για ψηφοθηρικούς –και όχι μόνον – λόγους.

 

ΥΓ Δεν υπάρχει βία με ονοματεπώνυμο (πχ γηπεδική κ.ο.κ)                                                                  Η βία είναι βία, αποκρουστική και καταδικαστέα!.

 

Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και ειρηνικό το 2024

 

Ιατρού

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου