Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Στην Αλάσκα αγαπούν... τα ντολμαδάκια: Ο Μπάμπης Νικολαΐδης έχει τη μοναδική ελληνική ταβέρνα - Η ιστορία του και το μενού

Ένας Έλληνας, πολύ μακριά από τις ρίζες του και σε μία από τις πιο κρύες πόλεις, εδώ και χρόνια καταφέρνει να «ζεσταίνει» τους ντόπιους με τα νόστιμα πιάτα του. Είναι ο Μπάμπης Νικολαΐδης, που έχει την ελληνική ταβέρνα Bobby's Downtown, στο Fairbanks, τη μεγαλύτερη πόλη στην Αλάσκα.

Ο κ. Νικολαΐδης ζει πάνω από 30 χρόνια στην Αλάσκα. «Δεν έχω παντρευτεί και όταν είσαι ελεύθερος είναι πιο εύκολο να μετακομίσεις. Είχα ένα φίλο παιδικό που ήταν από εδώ. Είχαμε επισκεφθεί μαζί λοιπόν το μέρος το 1989 και μου άρεσε. Αργότερα, στα μέσα δεκαετίας του 1990 πήρα μισή βαλίτσα και ήρθα. Δεν είχα και πολλά πράγματα», περιγράφει, μιλώντας στο Action24.


«Η δουλειά μου ήταν και είναι μάγειρας. Αυτό κάνω. Δούλευα χρόνια για άλλον. Για τέσσερα χρόνια. Μετά πούλησε το μαγαζί. Ήταν να πάω να δουλέψω στα πετρέλαια, αλλά τελικά δεν πήγα. Ήθελα να ανοίξω κάτι δικό μου. Τελικά, με την αδερφή μου ανοίξαμε το μαγαζί μας το 2001», περιγράφει σχετικά με το πώς αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κουζίνα έχει διεθνή φήμη και οι Αμερικάνοι τη λατρεύουν: «Είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες εδώ. Τα φαγητά στο μενού μας είναι 70% ελληνικά και 30% αμερικάνικα».

Αναφερόμενος στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ο κ. Νικολαΐδης λέει πως το ντολμαδάκια είναι best seller.

Μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης τα καλαμαράκια, ο μουσακάς και η χωριάτικη σαλάτα.

«Περισσότερο μάς ζητούν πιάτα που οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί έχουν συνδυάσει με την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Μπάμπης Νικολαΐδης, που όπως λέει επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, «δύο φορές τον χρόνο».

Το μενού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου