Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση

«Ο κ. Ανδρουλάκης και στα Πανεπιστήμια όπως και χθες, λειτούργησε ως κίνητρο οικονομικών συμφερόντων» είπε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Την άποψη ότι «η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση» εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την πρόταση μομφής που ετοιμάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης βασιζόμενα στο δημοσίευμά της εφημερίδας «Το Βήμα» για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Το δυστύχημα των Τεμπών, έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι το λάθος της κυβέρνησης «από τη συστολή της για τον πόνο, αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και δώσαμε χώρο στο ψέμα. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια».

Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν και αυτός που κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να αξιοποιήσει το εν λόγω δημοσίευμα για να βγει από την πολιτική του αφάνεια. Ο κ. Ανδρουλάκης και στα Πανεπιστήμια όπως και εχτές, λειτούργησε ως κίνητρο οικονομικών συμφερόντων».

«Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό πατούν πάνω σε πτώματα για να ρίξουν την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας προαναγγέλοντας ότι όλα θα απαντηθούν στη Βουλή.

Όσον αφορά τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθεί ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο τονίζοντας πως «το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθεί θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό; Στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι;»

Απαντώντας, δε, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «μονταζιέρα» ο υπουργός Υγείας είπε «όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει μία υπόθεση στην Ελλάδα, που δεν είχαμε διαρροή της δικογραφίας;» υπενθυμίζοντας, μάλιστα, την υπόθεση Novartis στην οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, η δικογραφία είχε διαρρεύσει πριν πάει στη Βουλή.

«Γιατί να κάνει η κυβέρνηση κοπτορραπτική, υποτίθεται για να προωθήσει το ανθρώπινο λάθος, όταν ο ίδιος ο σταθμάρχης είναι προφυλακισμένος καθώς ομολόγησε ότι είναι λάθος του;» αναρωτήθηκε, τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου