Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ο Κασσελάκης σπούδασε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο και δίνει ιδέες στην Ελλάδα

 Απάντηση στο γιατί είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια που ψηφίζεται σήμερα, παρ' ότι ο ίδιος σπούδασε στις ΗΠΑ, επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα social media στην οποία παρουσιάζει και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα που έχει θέσει αρκετές φορές η κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους που εναντιώνεται.

Όπως λέει «στο εξωτερικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τεράστια κεφάλαια και αυστηρό νομικό πλαίσιο. Δεν είναι αυτή η αντισυνταγματική μπίζνα της ΝΔ με πανεπιστήμια - σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise», ενώ τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει λιγότερες ευκαιρίες.

Αναλυτικά όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Γιατί να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα ρωτήσετε. «Δεν μπαίνεις στο δημόσιο, πας στο ιδιωτικό. Περισσότερες ευκαιρίες». Όταν όμως η κυβέρνηση κόβει θέσεις στο δημόσιο Πανεπιστήμιο για να μην μπαίνεις και αναγκάζεται να πας στο ιδιωτικό πληρώνοντας, τότε έχει λιγότερες ευκαιρίες.

Όταν η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ σε αναλογία καθηγητών-φοιτητών, τότε έχεις λιγότερες ευκαιρίες.

Όταν η χρηματοδότηση για την ανώτατη εκπαίδευση πριν από 15 χρόνια ήταν 380.000.000 ευρώ και τώρα είναι 126.000.000 ευρώ τότε έχεις λιγότερες ευκαιρίες.

Όταν περιφερειακά πανεπιστήμια κλείνουν και πόλεις ερημώνουν, τότε έχεις λιγότερες ευκαιρίες.

Ένα σύγχρονο κράτος κρίνεται από το επίπεδο Παιδείας που παρέχει στους πολίτες του.

Και οι ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν , μπορούν να το κάνουν με δωρεές στα δημόσια Πανεπιστήμια. Οχι φτιάχνοντας ιδιωτικά.

Οι δικές μας προτάσεις για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο:

1.Διπλασιασμός του διδακτικού προσωπικού, προκειμένου να φτάσουμε στο μέσο όρο της ΕΕ στην αναλογία καθηγητών-φοιτητών.

2.Πρόγραμμα «Εστία παντού». Ανέγερση φοιτητικών εστιών με χρηματοδότηση από έσοδα του δημοσίου από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

3.Διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια για την έρευνα.
Γιατί χωρίς την έρευνα δεν μπορεί να διασυνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας.

4.Έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη από το φορολογητέο εισόδημα.

-Για μισθώματα έως 500€.
-Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000€.
-Ωφελούμενοι: 150.000 οικογένειες.
-Δημοσιονομικό κόστος: 225.000.000 €.

5. Δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα.

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, σπούδασα στην Αμειρκή, σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο με υποτροφία. «Τότε γιατί είσαι κατά του νομοσχεδίου;» θα ρωτήσετε. Η απάντηση είναι απλή: Στο εξωτερικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τεράστια κεφάλαια και αυστηρό νομικό πλαίσιο. Δεν είναι αυτή η αντισυνταγματική μπίζνα της ΝΔ με πανεπιστήμια - σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise.

Για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι μια αρπαχτή. Είναι το θεμέλια για το αύριο της Ελλάδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου