Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας μας κατέστησε εχθρούς, πήγε να μας κλείσει στη φυλακή

Για την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την αυτοκριτική Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, είπε: «Όλο το κεφάλαιο Novartis που άνοιξε από την ομιλία του κ. Τσίπρα στην «Κ» και συνεχίστηκε με τον κ. Κοντονή και την κόντρα Κοντονή - Πολάκη αποκαλύπτει αυτό που λέγαμε από την πρώτη μέρα ότι ο χειρισμός που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις πραγματικές καταγγελίες για την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων της Novartis και η προσπάθειά τους μέσα από το πραγματικό αυτό γεγονός να εμπλέξουν όλους τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους, για να τους βγάλουν από τη μέση και να κερδίσουν τις εκλογές, αυτό πια είναι αποδεδειγμένο περίπου το παραδέχτηκε ο κ. Τσίπρας και το αποκάλυψε με πολύ εναργές γραμμές ο κ. Κοντονής.

Κατά συνέπεια, όποιος δημοκρατικός πολίτης έχει την παραμικρή αμφιβολία για το τι πέρασε η χώρα, όχι τι περάσαμε εμείς οι 10, τι πέρασε η χώρα, δεν μπορεί να έχει καμία αμφιβολία. Η δήλωση του κ. Κοντονή χθες ότι όταν είδε τον φάκελο, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι οδηγεί το κόμμα στον όλεθρο, ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό στοιχείο και ότι ο κ. Τζανακόπουλος είχε πάει και είχε δει το φάκελο στον Άρειο Πάγο, πράγμα απολύτως παράνομο, πριν την αποστολή του στη Βουλή και ότι ο κ. Τσίπρας δεν του έδωσε σημασία, γιατί μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα, το ότι τα λέει αυτά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της περιόδου είναι ανατριχιαστικό».

«Πήγε να μας κλείσει στη φυλακή»

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι έκανε την αυτοκριτική ο κ. Τσίπρας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ο κ.Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει, με μεγάλη καθυστέρηση, ότι οι χειρισμοί του σε αυτά τα δύο κομβικά θέματα, στις τηλεοπτικές άδειες και στη Novartis, τον κατέστησαν πολιτικά αποσυνάγωγο. Ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει με άνθρωπο στην πολιτική, πλέον δεν μιλάει ούτε με τους Συριζαίους. Για ποιο λόγο ένας πρώην πρωθυπουργός που διέγραψε μια μεγάλη καριέρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο της τόσο απόλυτης απομόνωσης; Και ο λόγος είναι πολύ απλός, διότι στις μεν τηλεοπτικές άδειες όλος ο κόσμος της δημοσιογραφίας και του Τύπου του έκλεισε την πόρτα, όταν συνειδητοποίησε ότι ήθελε να τους κλείσει για να φτιάξει δικό του μιντιακό περιβάλλον και γιατί στη Novartis έκοψε απολύτως τους δεσμούς του με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν καταλάβανε αυτά τα δύο κόμματα ότι ο Τσίπρας δεν είναι πολιτικός τους αντίπαλός αλλά εχθρός τους. Ο κ. Τσίπρας μας κατέστησε εχθρούς, πήγε να μας κλείσει στη φυλακή. Δεν πήγε να εμποδίσει την επανεκλογή μας, δεν πήγε να κερδίσει τις εκλογές, πήγε να καταστρέψει τα σπίτια μας, αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί, είναι ασυγχώρητο. Κάνει την αυτοκριτική γιατί τώρα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκαταστήσει επαφές, ότι δεν μπορεί να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του αποσυνάγωγος».
 
Αναφερόμενος στα ίσα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ που δίνει χθεσινή δημοσκόπηση, επισήμανε: «Είχα διαβλέψει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένος και προσωπικά θεωρώ ότι μεταξύ των δύο, νικητής θα βγει ο Κασσελάκης. Πιστεύω ότι ο Κασσελάκης ως πρόσωπο, επειδή είναι πιο λαμπερός και πιο μοντέρνος και πιο φωτεινός, θα τραβήξει περισσότερες ψήφους. Δεν μπορεί να κάνει μεγάλη εμφάνιση, γιατί δεν είναι πολιτικός, δεν έχει πολιτικό βάρος, αλλά ως πρόσωπο «πουλάει» περισσότερο από έναν γκρίζο και άχρωμο Ανδρουλάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου