Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Πορτογαλία: Νίκη στο νήμα για την κεντροδεξιά - Τεράστια άνοδος του ακροδεξιού Chega

 Δύσκολο για τη Δημοκρατική Συμμαχία που πρώτευσε να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε στην Πορτογαλία η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία του Λουίς Μοντενέγκρο μετά τις εκλογές της Κυριακής, το ποσοστό, όμως, που συγκέντρωσε (28,67%) και οι έδρες που κατέλαβε στη Βουλή δεν δίνουν πολλές ελπίδες για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας στη χώρα.
Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα με μικρή διαφορά από την Δημοκρατική Συμμαχία ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε με μεγάλη άνοδο το ακροδεξιό κόμμα Chega.

Το Chega που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον πρώην σχολιαστή ποδοσφαιρικών αγώνων, Αντρέ Βεντούρα, συγκέντρωσε ποσοστό 18% εκλέγοντας 48 βουλευτές, όταν το 2019 είχε λάβει 1,3% και έναν βουλευτή και το 2022 7,2% και 12 βουλευτές.

Από την πλευρά του ο Μοντενέγκρο σε δηλώσεις του τα ξημερώματα της Δευτέρας τόνισε ότι δεν θα βασιστεί στο Chega για να κυβερνήσει, μολονότι πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται πώς θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς τη στήριξή του.

Όπως σημειώνει ο Guardian «ακόμα και με τη στήριξη του κεντροδεξιού Liberal Initiative που καταλαμβάνει την τετάρτη θέση με ποσοστό περίπου 4,9%, κάθε κυβερνητική προσπάθεια από την Δημοκρατική Συμμαχία θα πρέπει να βασίζεται στην στήριξη του Chega για να περάσει νόμους, αφήνοντας τη σταθερότητά της στα χέρια της άκρας δεξιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου