Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Κούλογλου για Novartis: Πολιτική απόφαση η στόχευση πολιτικών προσώπων, σίγουρα το ήξερε ο Τσίπρας-Μαρινάκης: Κυνική ομολογία

 Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε ο Στέλιος Κούλογλου για τη σκευωρία Novartis. O ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έκανε λόγο για πολιτική απόφαση.

Μιλώντας στο Open, ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis τα έκανε θάλασσα, ανέφερε ότι το να μπουν στο κάδρο Πικραμμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος και ακόμη ότι δικαίως τα ακούει ο Παππάς (όπως υποννοήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα) γιατί όπως υποστήριξε ήταν και με δικές του πρωτοβουλίες όλα αυτά, λέγοντας ακόμη ότι «ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του τα έκανε θάλασσα».

Πώς το ακούσατε αυτό (σσ που είπε ο Αλέξης Τσίπρας) με τις τηλεοπτικές άδειες;

Ήταν σωστές προσεγγίσεις και οι δύο. Δεν το έθιξε στην ολότητά του το θέμα.

Ποια ήταν η ολότητα που δεν έθιξε;

Ποιος αποφάσισε παραδείγματος χάρι (...), στην περίπτωση της Novartis τα κάνανε θάλασσα. Η Νοvartis είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, οι ΗΠΑ κέρδισαν πολλά χρήματα λόγω του σκανδάλου στην Ελλάδα. Και στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει διωχθεί κανείς, αλλά διώκουν και την εισαγγελέα που το ερευνούσε.. είναι πρωτοφανές φιάσκο, ενώ πραγματικά είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο στην Ελλάδα δεν ακούμε τίποτα. 350 εκατομμύρια πήραν οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Νοvartis στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλα τόσα και εμείς και να φτιάξουμε το σύστημα υγείας;

Υπήρξε πολιτική στόχευση εμπλοκής πολιτικών αντιπάλων;

Νομίζω ότι έγινε λάθος στόχευση ναι. Νομίζω ότι η απόφαση να μπουν στο κάδρο ο Πικραμμένος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πρώτον, ήταν μια πολιτική απόφαση και δεύτερον ήταν λάθος.

Ο Κοντονής μίλησε για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου...

Δεν το ξέρω αυτό εγώ λέω ότι αυτή η απόφαση ήταν πολιτική απόφαση επαναλαμβάνω, και ήταν λάθος. Στη λογική ότι πάμε τώρα να καθαρίσουμε τώρα και η ίδια λογική επικράτησε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Με μια καλή πρόθεση.

Δεν έπρεπε χωρίς επαρκή στοιχεία, με πολιτική απόφαση να γίνει αυτό. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση. Και το ίδιο λάθος απόφαση ήταν και η κατά μέτωπο επίθεση στα κανάλια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος με αυτό το κλείσιμο για τρεις ημέρες που εξευτέλισε τους ανθρώπους. Γιατί όλοι ήθελαν να υπάρχει ρύθμιση και να πληρώνουν. Και οι καναλάρχες το ήθελαν. Αν τους έλεγες ένα λογικό ποσό γιατί ήταν σε μια φάση να ανανεώνουν συνεχώς τις προσωρινές άδειες, που δεν το ήθελαν γιατί τους είχε στο χέρι η εκάστοτε κυβέρνηση.

«Δεν τα λέγατε τότε...», σχολίασε ο δημοσιογράφος

Τα έχω πει στον Τσίπρα. Αν έλεγε κανείς το παραμικρό τότε, λίγο να έλεγα να μην είναι έξι να είναι τέσσερις, θα γινόταν κόλαση του Δάντη, ήταν τέτοιο το κλίμα.

«Ο Παππάς αδικείται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους

Όχι δεν αδικείται. Ήταν και με δικές του πρωτουβουλίες αυτά. Ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του τα έκανε θάλασσα.

 
Μαρινάκης: Κυνική ομολογία για δικαστικές διώξεις κατά παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για Novartis

Μετά τις δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε:

«Σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε ότι με «πολιτική απόφαση» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας», «μπήκαν στο κάδρο» της Novartis συγκεκριμένα πρόσωπα «χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία» εις βάρος τους.

Ομολόγησε με περίσσιο κυνισμό για διώξεις της δικαστικής εξουσίας κατά παραγγελία της τότε κυβέρνησης.

Όλα αυτά σε συνέχεια της δήλωσης του πρώην υπουργού δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονή για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης» που λειτουργούσε στο Μαξίμου και της παραδοχής του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί… «άτυχων χειρισμών» στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών.

Αναρωτιόμαστε ποιος έλαβε την εν λόγω «πολιτική απόφαση»; Υπήρχαν και άλλες τέτοιες «πολιτικές αποφάσεις» που ελήφθησαν;

Οι εντός και εκτός συνόρων «ευαίσθητοι» για το κράτος δικαίου που συντάσσουν συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας, θα αντιδράσουν σε όλα τα ανωτέρω; ‘Η έπαθαν… σκοτοδίνη όπως ο κ. Κοντονής;»
Twitter Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου