Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η αρχή της γεώτρησης στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ

Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Με τη NAVTEX 236/17 η Κύπρος δήλωσε επίσημα ότι αρχίζουν οι προετοιμασίες για τη γεώτρηση στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 από την κοινοπραξία της Total με την Eni. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα ακολουθείται ακριβώς και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση χάρη στη δυναμική της Κύπρου που δεν φοβάται την προπαγάνδα της Τουρκίας. Έτσι ο ενεργειακός σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος χωρίς καμία αλλαγή.
Η προετοιμασία που γίνεται εντός κυπριακής ΑΟΖ δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που δεν σπαταλά πια χρόνο με άσκοπες διαπραγματεύσεις που δεν οδηγούν σε τίποτα όσο δεν έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου. Η γεώτρηση θα έχει τον κωδικό Onesiphoros West-1. Έτσι η
φυσιολογική εξέλιξη των ενεργειακών δεδομένων συνεχίζεται και ενισχύει τη γεωπολιτική αξία της Κύπρου.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες Total και Eni έχουν συμμαχίσει και σε αυτό το θαλάσσιο οικόπεδο για να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο της έρευνας σε πρώτη φάση αλλά και το κόστος παραγωγής σε δεύτερη φάση.
Επίσης το γεγονός ότι η Exxon Mobil βρίσκεται στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 και ταυτόχρονα κάνει αίτηση μαζί με την Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια στις περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, δημιουργεί ένα συμμαχικό πλαίσιο ακόμα πιο ισχυρό για να υποστηριχθεί όλη η προσπάθεια εντός της κυπριακής ΑΟΖ βέβαια αλλά και να προετοιμαστεί το έδαφος για την ελληνική ΑΟΖ.
Η όλη διαδικασία στην κυπριακή ΑΟΖ και τώρα ειδικά στο θαλάσσιο οικόπεδο 11, αλλάζει τα δεδομένα της περιοχής και κανείς πια δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει τη γεωπολιτική της αξία ακόμα και στο γεωοικονομικό πλαίσιο.
Είναι λοιπόν σημαντικό τώρα, ότι ο καθένας είναι ικανός να δει τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και να αξιολογήσει όλα όσα είχαν ειπωθεί και από ποιους για το ανέφικτο αυτού του στρατηγικού οράματος.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=33031&l=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου