Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ακρισία , Αδιακρισία, Διακριτικότητα

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στο ίδιο - πολυπαιγμένο - έργο μαζοχιστές θεατές των καταστροφών και της αναρχίας- τούτη  τη φορά στο "θέατρο" της οδού Ερμού.
Εδώ, παρενθετικά, θα επισημάνω τους νέους κινδύνους ...αλυτρωτισμού οι οποίοι απειλούν το (φ ε ρ ό μ ε ν ο  ω ς) Κράτος μας.
Οι ...(ΕΝΔΟ) ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ  νοοτροπίας  κάτοικοι του κρατιδίου  του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ αρχίζουν και επεκτείνονται απαιτούντες (Άλλωστε "τρώγοντας έρχεται η όρεξη") την κατάληψη - προσάρτηση και μέρους, επί του παρόντος, του κέντρου του ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ όπως της οδού Ερμού (!).
Οι ιθύνοντες /κρατούντες του τελευταίου αποδεικνύονται

(διαχρονικά) παντελώς ανίκανοι, άβουλοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι.
Είναι μύθος ότι, δήθεν, κινδυνεύουμε από τους "Μπαχαλάκηδες".
ΌΧΙ! Από τους "δικούς" μας διαχειριστές της εξουσίας κινδυνεύουμε.
Εδώ και δεκαετίες συνεχίζονται τα έκτροπα , οι δηώσεις: λεηλασίες, καταστροφές, οι εμπρησμοί, το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων (βλ.Μαρφίν).
Ποιός πράγματι ευθύνεται; "Τα παιδιά" / "Συλλογικότητες" / "Μπαχαλάκηδες" / "Αναρχοαυτόνομοι" και άλλοι τιτλούχοι του γειτονικού μας κρατιδίου;
Πολλοί, αφελείς, αναρωτιούνται:
Μα, τι κάνει η Αστυνομία, η Κυβέρνηση, η Πολιτεία, ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων, οι λοιποί Αξιωματούχοι /Άρχοντες; Έλα ντε; Τίποτα μέχρι τώρα.
Τελευταία όμως ορισμένοι από αυτούς κάνουν κάτι ανήκουστο που θυμίζει ιεροσυλία, τυμβωρυχία.
Ανησυχούν και θρηνούν, υποκριτικά, επί των ερειπίων, και, αντί να προσπαθήσουν ώστε να μην επαναληφθούν τα έκτροπα, επιχειρούν να
....δικαιολογήσουν τις πράξεις των "Νεαρών Ατόμων"
 ως απόρροια "άδικων" δικαστικών αποφάσεων (;). Ιδού λοιπόν οι ένοχοι δικαστές και οι αθώοι ταραξίες!... Τόσο απλά, λογικά, δημοκρατικά !!!.
Μέσα σε αυτόν τον απίστευτο παραλογισμό, τον ιδεοληπτικό οργασμό, την ακρισία, την κατεδαφιστική μανία, την βίαιη ανατροπή των πάντων, παντοιοτρόπως, ευτυχώς υπάρχει και μια φωτεινή εξαίρεση παρηγορητική, τιμητική, ασυνήθης για τα νεοελληνικά δεδομένα:
Η  δ ι α κ ρ ι τ ι κ ή  σ τ ά σ η  τ η ς  Α σ τ υ ν ο μ ί α ς.

Παρακολουθεί από απόσταση, χωρίς να επεμβαίνει!...Κάποιοι (ανόητοι;) ισχυρίζονται ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους οι πολιτικοί τους  προϊστάμενοι. Λέτε; Δεν θα ήθελα να το πιστέψω.
Βέβαια - για να είμαστε και δίκαιοι - μπορεί να ήταν διακριτικά αμέτοχη, παρακολουθώντας τις καταστροφές,  όμως  όταν οι "Μπαχαλάκηδες" κινήθηκαν εναντίον της πετώντας μολώτωφ, αντέδρασε - ένστικτο αυτοσυντήρησης; - και άρχισε να ρίχνει χημικά κλπ.
Γιατί άραγε την αφήνουν να διακινδυνεύει και δεν ζητούν την έγκαιρη απόσυρσή της, όταν αρχίζουν τα επεισόδια;
Τί νόημα έχει η  (προστατευτική των πολιτών και των περιουσιών τους) παρουσία της Αστυνομίας;
Αν - υποθετικά - δεν πήγαινε εκεί καθόλου, πόσα περισσότερα καταστήματα από τα 3/4 της Ερμού που ήδη καταστράφηκαν θα είχαμε; τα 4/4; ε, και ; Σιγά τα (άγρια;) λάχανα!...

ΥΓ Τώρα που γίναμε ... πολυπολιτισμένοι καλό είναι να συνεχίσουμε με ευπρέπεια, διακριτικότητα και αποστασιοποίηση την ..."αρμονική συνύπαρξη μας -τόσο αναμεταξύ μας, όσο και με τους "ζωηρούς μας γείτονες  του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ".
      Κάποιοι, ανυποψίαστοι, απορούν επειδή δεν παίρνει θέση ο ομιλητικός κος Π. τ. Δημοκρατίας. Αυτό  γίνεται για δύο λόγους: Ό πρώτος είναι ότι ο θεσμικός του ρόλος δεν του δίνει τέτοιο δικαίωμα. Ο δεύτερος είναι η έμφυτη ευγένεια και διακριτικότητα του (την οποία κατέδειξε το 2008 όταν ήταν Υπ. Εσωτερικών και είχαμε πολύ χειρότερα επεισόδια).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου