Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Απόρρητη Έκθεση...


Σχετικά πρόσφατα εμφανίστηκε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ το οποίο αναλύει την εξαιρετική γεωστρατηγική σχέση της Ελλάδας και τη σημασία που έχει για τη Δύση.
Η έκθεση τονίζει ότι η  Ελλάδα και η Σουηδία είναι οι δύο χώρες οι οποίες έχουν στην κατοχή  τους  νησιά τα οποία έχουν τεράστια γεωστρατηγική αξία. Και η αξία  αυτή χρησιμεύει ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη σε σχέση με την μεγάλη  προσοχή της Ρωσίας ειδικά  σε αυτές τις δύο χώρες.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί διαφορετικά μέτρα και σταθμά,  ανοίγματα προς την Ελλάδα και  απειλές για την Σουηδία, η γεωγραφία είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε γιατί οι δύο χώρες διαδραματίζουν το πιο σημαντικό  ρόλο στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.
Η γεωστρατηγική σημασία της διατήρησης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η  παραγωγική  συνεργασία της ως μέλος της συμμαχίας, είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την δύση.
Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν  υποστεί φοβερές περικοπές στον προϋπολογισμό τους που φθάνουν στο  54 τοις εκατό από το 2009, ο ελληνικός στρατός  εξακολουθεί να αποτελεί  μια τρομερή δύναμη .
Το πιο σημαντικό είναι , ότι η χώρα κατέχει την βάση «κλειδί» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας, στο νησί της Κρήτης.
Αυτή η βάση είναι ένα κρίσιμο συστατικό της συμμαχίας και της στρατιωτικής επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Μεσογείου, και στην ευρύτερη περιοχή της  Μέσης Ανατολής.
Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ έχει περίπου 380 άτομα προσωπικό στην βάση  Ναυτικής Υποστήριξης  της Σούδας, η οποία  αποτελείται από μια ναυτική βάση , ναύσταθμο, και αεροπορική βάση.
Για επιχειρήσεις  όπως «Desert Shield/Storm» στο Ιράκ και  «Enduring Freedom»  Αφγανιστάν και άλλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, η βάση αυτή είχε  θεμελιώδη σημασία για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , ειδικά σε αποστολές αναγνώρισης και  ανεφοδιασμού .
Η βάση αυτή επίσης , μαζί με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, αποτελούν τις μοναδικές μεγάλες βάσεις του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πλευρά του.
Η Ελλάδα κατέχει μακρόχρονους  ιστορικούς  και θρησκευτικούς δεσμούς με την Ρωσία.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και οι  Ρως του Κιέβου ήταν  μέρος της Ανατολικής Ορθόδοξης βυζαντινής αυτοκρατορίας, καθώς επίσης η  Ρωσία βοήθησε την  Ελλάδα στον πόλεμο της ανεξαρτησίας της εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το τελευταίο αντηχεί έντονα τώρα, διότι πολλοί Έλληνες βλέπουν την ΕΕ και την τρέχουσα κρίση ως μια ακόμη μορφή αποικιοκρατίας. Η Ελλάδα βασίζεται, επίσης, εκτενώς σε ρωσικά οπλικά συστήματα και εξοπλισμό  για τον στρατό της.
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δύο κοινές συνιστώσες και με γνώμονα μια πιθανή  ελληνική  γκρίζα ζώνη στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ή στην Σουηδία, θα αποτελούσε μείζων πρόβλημα για την βόρειο ατλαντική συμμαχία  και στο τομέα λήψεως αποφάσεων.
Αν η Ρωσία  εισχωρήσει έστω και λίγο με επιτυχία  στην Ελλάδα , αυτό  θα διαιρέσει την Ευρώπη, και θα συντρίψει την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ,  διαβρώνοντας  την ενότητα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Όσο για την  Ελλάδα, θα πρέπει να ενισχυθεί η αμερικανική παρουσία  στον κόλπο της Σούδας, και να «θυμίζουν»  οι ΗΠΑ στην  Ελλάδα,  τα σημαντικά οφέλη που απολαμβάνει η χώρα ως  πλήρες μέλος της συμμαχίας.
Ενώ  η στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με την ΕΕ θα  κρατήσει την Αθήνα από μια πιθανή «κίνηση» προσχώρησης στην Ανατολική συμμαχία της Ρωσίας .
 Αυτές οι προληπτικές κινήσεις θα επιτρέψουν στην συμμαχία να ανακτήσει  ελαφρώς την πρωτοβουλία και να  αποκαταστήσει την σταθερότητας στην Ευρώπη.
Σκεφτείτε αγαπητοί αναγνώστες πως όταν γράφτηκε το άρθρο αυτό οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας ήταν καλές και η βάση του Ιντσιρλίκ προσβάσιμη. Τώρα όμως που ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει τα γνωστά ‘σουλτανικά’ του κόλπα, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η θέση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου