Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 12-7: Η Εθνική στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου!

Έγραψαν ιστορία και πάλι οι Έλληνες πολίστες – Με απίστευτη εμφάνιση «έπνιξαν» στη Βουδαπέστη το Μαυροβούνιο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Ουγγαρία-Ρωσία.
Πιο συνεπής Εθνική ομάδα με τις επιτυχίες δύσκολα θα βρει κανείς! Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών έδωσε μια ονειρεμένη παράσταση στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, διαλύοντας κυριολεκτικά το Μαυροβούνιο και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Μια τρομερή επιτυχία για την ανανεωμένη Εθνική που προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο 8λεπτο και μετά πάτησε γκάζι. Με τον Φλέγκα να κατεβάζει κυριολεκτικά τα ρολά η Εθνική έφτασε να προηγείται με 10-2 στο τέλος της 3ης περιόδου «βουλιάζοντας» κυριολεκτικά τους Μαυροβούνιους που δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας στα πρώτα δευτερόλεπτα απέκρουσε πέναλτι, αλλά και στη συνέχεια έδειχνε ανίκητος με την Εθνική να προηγείται 1-0 και στο δεύτερο 8λεπτο να εκτοξεύει τη διαφορά στο 6-2!

Οι Μαυροβούνιοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στις αρχές της 3ης περιόδου καθώς με τον Φλέγκα να συνεχίζει το... βιολί του, η διαφορά έφτασε στο +8 (10-2) κι όλα είχαν τελειώσει.

Η Εθνική για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε την παρουσία της στην ημιτελική φάση και πλέον ο στόχος είναι να μπορέσει να ξεπεράσει την 3η θέση που είχε πάρει το 2015 στο Καζάν.

Βλάχος: "Μόνο μία ομάδα υπήρχε στην πισίνα..."
«Παίξαμε φανταστικά σε άμυνα και επίθεση σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο κι όπως φάνηκε μία ομάδα υπήρχε στην πισίνα. Δίκαια είμαστε στην 4αδα αν και δεν περίμενα ότι θα εξελισσόταν έτσι το παιχνίδι. Όσο έβλεπα όμως ότι στην άμυνα δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να μας νικήσουν τόσο πιο σίγουρος ήμουν», τόνισε αρχιτέκτονας της επιτυχίας Θοδωρής Βλάχος με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να συμπληρώνει:

«Άγχος υπάρχει, αλλά το διαχειριστήκαμε με σωστό τρόπο. Δώσαμε από την αρχή το μήνυμα ότι εμείς είμαστε το αφεντικό και φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Από κει και πέρα έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλα παιχνίδια. Ότι πιθανότητες έχουμε θα τις εξαντλήσουμε και θα το ευχαριστηθούμε…».

Σε μια εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο και δεν υπήρχε κανείς που να υστέρησε, η αλήθεια είναι πως ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κώστας Φλέγκας έχει τεράστιο μερίδιο για τη διαφορά που χτίσαμε έως το 10-2! Με το «καλημέρα» στον αγώνα απέκρουσε το πέναλτι των Μαυροβούνιων κι όπως παραδέχθηκε: «αυτή η φάση μας έδωσε την ευκαιρία να χτίσουμε ψυχολογία. Βγήκαν κάποιες αποκρούσεις ακόμη σε τετ α τετ και γενικά για 3 8λεπτά παίξαμε εκπληκτικά στην άμυνα μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο και φτάσαμε στο τέλος να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων για τον ημιτελικό όπου και πάλι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τέλος από την πλευρά του ο Κώστας Γενηδουνιάς σημείωσε: «Ο αρχικός στόχος ήταν η 8δα και τα καταφέραμε κερδίζοντας την Ισπανία στον όμιλο και έχοντας ως αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ ματς την Ιαπωνία. Σήμερα όμως παίξαμε φοβερά, ειδικά στην άμυνα κι αυτό μας διευκόλυνε καθώς έχουμε παίκτες με ταλέντο στην επίθεση οι οποίοι εύκολα ή δύσκολα βρήκαν τον τρόπο και σκόραρα. Είναι σημαντικό το ότι είμαστε σταθερά ψηλά και δείξαμε ότι η επιτυχία στο Καζάν πριν από δύο χρόνια δεν ήταν πυροτέχνημα».

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-5, 1-4, 4-2
Μαυροβούνιο: Ν. Λάζοβιτς, Ντράσκο Μπρούλιαν 1, Μ. Μπανίτσεϊτς, Μ. Πέτκοβιτς 1, Ντάρκο Μπρούλιαν 1, Α. Ράντοβιτς 2, Ν Ντράσκοβιτς, Α. Ουκρόπινα, Ν. Ράντοβιτς, Σ. Μίσιτς 1, Ο. Τσούκοβιτς, Ν. Μούρισιτς 1, Μ. Σκεπάνοβιτς.

Ελλάδα: Κ. Φλέγκας, Κ. Γενηδουνιάς 1, Β. Δελακάς, Γ. Δερβίσης 1, Γ. Φουντούλης 4, Μ. Καπότσης, Κ. Ποντικέας, Σ. Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Κ. Μουρίκης 1, Χ. Κολόμβος 1, Α. Γούνας 2, Α. Βλαχόπουλος 1, Μ. Ζερδεβάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου