Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η Νέα Χώρα θα βασίζεται στη καινοτομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη

Γράφει ο
Κώστας Μαργαρίτης
Η προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών καθίσταται πάρα πολύ δύσκολη, αλλά με συγκροτημένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης  μπορεί να αυξηθεί η ρευστότητα και να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης.
Η δυναμική έχει αναπτυχθεί, απομένει να υπάρξει συλλογική δράση από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών για να  έρθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ),                  κ. Κλάους Ρέγκλινγκ,  χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρξει μια ουσιαστική  επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης με τους επενδυτές, κάτι που έπραξαν με επιτυχία οι τρεις άλλες χώρες που ήταν παλαιότερα στο μνημόνιο,  η
Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.
Ο ίδιος  επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να πειστούν οι επενδυτές ότι η έξοδος δεν θα έχει συγκυριακό χαρακτήρα αλλά μόνιμα χαρακτηριστικά, δηλαδή ότι στο εξής η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται από τις αγορές. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έστειλε ένα θετικό μήνυμα στις αγορές.
Οικονομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση, η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου.
Με δεδομένο ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν προβλέπει νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, αλλά μόνο ορισμένες μεταρρυθμίσεις και τον έλεγχο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων, η έγκαιρη ολοκλήρωση θα στείλει το μήνυμα στις αγορές και στους επενδυτές ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται πλέον για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επαναφέρει στην ατζέντα του Εurogroup με θετικό πρόσημο και το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, που θα ανοίξει και το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Είναι η ώρα των έργων και των δυναμικών πρωτοβουλιών. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα δίνουν ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης.
Το Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ, είχε έγκαιρα αναδείξει τις ευκαιρίες για καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη που προκύπτουν, με τη προτροπή να αξιοποιηθούν σωστά και να οδηγηθεί η πατρίδα μας σε σύγχρονες  ευρωπαϊκές  διαδρομές
Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, μέσα από διάλογο και συνεργασία,  να μπουν  οι βάσεις για τη δημιουργία  μιας  «νέας  χώρας»  που θα βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της και θα κατακτά τον κόσμο.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και κοιτάξουμε με πίστη και όραμα  το μέλλον μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου