Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ελληνική AOZ: Έρχεται οριοθέτηση! Τι αποκαλύπτει Αιγύπτιος υπουργός

Αποκαλυπτικές δηλώσεις Αιγύπτιου υπουργού σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ. Κάνει λόγο για οριοθέτηση! Τι απαντά στην Τουρκία και τις πιθανές αντιδράσεις

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που δείχνει πως κάτι κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτό συγκλίνουν τόσο οι δηλώσεις Αιγύπτιου υπουργού αρμόδιου για τα πετρέλαια όσο και η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων της χώρας του με την Κύπρο και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την χώρα μας.
Σχετική είναι και η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα σε ιστοσελίδα αμυντικού περιεχομένου ότι «Το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά».
Η κινητικότητα πάντως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο στο ταξίδι αστραπή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κ. Κοτζιάς σε αυτό το ταξίδι κατέθεσε στον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι συγκεκριμένες προτάσεις επί χάρτου, για την άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Ο αντίκτυπος στην Τουρκία
Για τον αντίκτυπο που θα έχουν στην Αίγυπτο οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η Τουρκία στην Κύπρο, όσον αφορά τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αιγύπτιος υπουργός δήλωσε ότι η Αίγυπτος είναι μακριά από κάθε τακτική πίεσης ή απειλών που ασκεί η Τουρκία στην Κύπρο εξαιτίας των συνόρων.
Διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Κύπρο, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν την εγχώρια κατανάλωση στην Αίγυπτο.
Επίσης, θα γίνεται υγροποίηση του φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην Κύπρο, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Αιγύπτου στον τομέα των κοιτασμάτων και της παραγωγής φυσικού αερίου.
Επιτακτική ανάγκη η οριοθέτηση ΑΟΖ
Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων είχε ζητήσει πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός σήμερα σε Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που έγινε τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι, έστω και καθυστερημένα, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προγραμματισμός και στρατηγικός σχεδιασμός, οι προοπτικές είναι ελπιδοφόρες και ζήτησε άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης που διεκδικεί ο όμιλος από κοινού με την ExxonMobil και την Total.


armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου