Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Εντοπίστηκε αρχαίο νεκροταφείο κατά τις εργασίες του TAP, στη Γεμιστή Έβρου

Αυτοί είναι οι τάφοι που εντοπίστηκαν στη Γεμιστή Αλεξανδρούπολης
Αυτοί είναι οι τάφοι που εντοπίστηκαν στη Γεμιστή Αλεξανδρούπολης

Νεκροταφείο που χρονολογείται τον 5ο - 6ο αιώνα βρέθηκε κατά τις εργασίες που γίνονται για τον TAP, στην ευρύτερη περιοχή της Γεμιστής, Αλεξανδρούπολης.
Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες του ΤΑP στην περιοχή, έφεραν στο φως 73 τάφους, στο σημείο όπου θα ενωθεί ο αγωγός με την Τουρκία.
Την πρώτη μέρα αυτής της ανακάλυψης κανένας δεν πίστευε πως
ο αριθμός των τάφων θα φτάσει στους 73!
Πρόκειται για ένα εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας αφού οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο, όπως προείπαμε, για τάφους του 5ου - 6ου αιώνα.
Να επισημάνουμε πως ο ΤΑP σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης σταμάτησαν αμέσως τις εργασίες, ώσπου να χαρτογραφηθούν οι τάφοι και να μεταφερθούν από εκείνο το σημείο έως το τέλος της βδομάδας.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τις εργασίες του ΤΑP βρίσκονται αρχαία ευρήματα, μιας και πριν από λίγους μήνες είχε βρεθεί στην περιοχή της Παλαγίας αρχαίος ναός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου