Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εκτός από τις «αγορές» τα νταούλια έφεραν και τα… κοράκια!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και μέσα στη γενική κυβερνητική ευφορία για την έξοδο στις αγορές και τις θριαμβολογίες περί «οροσήμων» - ακριβή έξοδος, με λίγα νέα χρήματα, αφού τα μισά από τα 3 δις αφορούσαν επιδοτούμενη επαναγορά παλαιότερων ομολόγων – στα ψιλά πέρασαν οι νέες άδειες σε ξένα funds, τα κατά Τσίπρα «κοράκια της καταστροφής», για τη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων εκ μέρους των τραπεζών.
Η αρχή είχε γίνει στις 10 Μαΐου, όταν η Pillarstone, η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα για την υποστήριξη των τραπεζών στην διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων που συστάθηκε από την KKR Credit και τον John Davison, έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος άδεια για τη διαχείριση των μη-
εξυπηρετούμενων δανείων εκ μέρους των τραπεζών.
Όπως ανακοινώθηκε, ως αποτέλεσμα της έγκρισης, η Pillarstone θα ξεκινήσει επαφές με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν τον Μάιο του 2016 η KKR, η EBRD και η Pillarstone με τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank.
Στις 24 Ιουλίου ήλθε η σειρά της  Alvarez & Marsal (A&M), διεθνούς εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της με την επωνυμία «Independent Portfolio Management ΑΕΔΑΔΠ (IPM)» έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδας άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.
Η IPM θα παρέχει τις υπηρεσίες της στις ελληνικές τράπεζες καθώς και σε επενδυτές (εταιρείες private equity και credit funds) που θα αποκτήσουν χαρτοφυλάκια δανείων από τις τράπεζες.
Όπως ανακοινώθηκε, ως πλατφόρμα διαχείρισης, η IPM θα εστιαστεί σε χαρτοφυλάκια δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, των οποίων ο κύκλος εργασιών ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ.
Την ίδια μέρα στον «χορό» προστέθηκε και η Resolute Asset Management (Resolute) που επίσης ανακοίνωσε την αδειοδότησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργεί ως διαχειριστής μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.
Για να μην ξεχνιόμαστε:
-17 Ιουνίου 2013. Αλ. Τσίπρας, ομιλία σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε εδώ και καιρό την πορεία προς τον λαό, παρουσιάζοντας το εναλλακτικό και ριζοσπαστικό του πρόγραμμα. Στην Δραπετσώνα, παρουσιάσαμε τον «χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης». Κάναμε καθαρό ότι το δικό μας χρέος δεν είναι στους τραπεζίτες και στα μεγάλα funds. Το δικό μας χρέος είναι απέναντι στους άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους. Σε αυτούς πρώτα χρωστάμε και μετά στους δανειστές».
-7 Δεκεμβρίου 2013. Αλ. Τσίπρας, Ομιλία επί του προϋπολογισμού: «Η διενέργεια, λοιπόν, των πλειστηριασμών ακόμα και υπό την πρόφαση ότι δεν θα αφορά το σύνολο αλλά ένα μέρος των δήθεν μπαταχτσήδων, θα υποχρεώσει τις τράπεζες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω τις αξίες για όλα τα ακίνητα που διαθέτουν ως ενέχυρα. Όλα τα ενέχυρα για όλα τα δάνεια που έχουν λάβει εργαζόμενοι κι επιχειρήσεις θα υποτιμηθούν. Όλα τα ακίνητα -και όχι μόνο αυτά που θα βγουν σε πλειστηριασμό- θα αλλάξουν τιμή επί τα χείρω. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω, που θα προκαλέσουν οι πλειστηριασμοί, θα εκτοξεύσει τις προβλέψεις που θα πρέπει να εγγράψουν οι τράπεζες και τότε θα καταστεί αναγκαίο για τις τράπεζες: Πρώτον να ξεπουλήσουν όσο-όσο σε distress funds -τα λεγόμενα κερδοσκοπικά «κοράκια»- τα κόκκινα δάνεια, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, αφού τα «κοράκια» θα ασελγήσουν πάνω στους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες και δεύτερον, θα αναγκάσουν τις τράπεζες να σπεύσουν να βρουν άμεσα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν τις μαύρες τρύπες στα χαρτοφυλάκιά τους από την κατακόρυφη πτώση της αξίας των ενεχύρων τους» / «Το σχέδιο για την τρόικα, λοιπόν, είναι two in one, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Απόλυτη υποτίμηση των αξιών των ακινήτων, δηλαδή της ιδιωτικής περιουσίας και ταυτοχρόνως εκκαθάριση, εκποίηση, του τραπεζικού συστήματος. Οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα εξαγοραστούν όλες φθηνά, σαν πουκάμισα αδειανά, από διάφορα ξένα funds. Προφανώς από τα ίδια ξένα funds, από τα ίδια λόμπι, που σήμερα συνομιλούν με την τρόικα. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ότι θα εξαγοραστούν οι τράπεζες. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτές θα εξαγοραστούν πακέτο όλα τα ενέχυρα, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Δεν θα αλλάξουν χέρια, λοιπόν, μόνο οι ιδιοκτησίες των ακινήτων, αλλά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα αλλάξει χέρια με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Και αυτοί που θα εξαγοράσουν την οικονομία με μεθόδους που θα θυμίζουν τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ, θα χειραγωγούν την πολιτική ζωή του τόπου και θα εκβιάζουν το λαό. Να λοιπόν γιατί εμείς προειδοποιούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα, είναι η υπονόμευση και η οριστική κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και ο κίνδυνος δεν είναι αόριστος» / «Να, λοιπόν, γιατί για μας οι πλειστηριασμοί και οι μαζικές απολύσεις σηματοδοτούν μία διπλή κόκκινη γραμμή. Και να, λοιπόν, γιατί σας ζητάμε να σταματήσετε το «κρυφτούλι» με αυτό το θέμα» / «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να υπερασπιστεί και τους δανειολήπτες και τις καταθέσεις. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τις αναχρηματοδοτούμενες με κεφάλαιο του ελληνικού λαού ελληνικές τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Οι διοικήσεις τους θα πρέπει να τις αποχαιρετίσουν, ώστε να περάσουν το ταχύτερο υπό δημόσιο έλεγχο, προτού περάσουν υπό τον έλεγχο των ξένων λόμπι, των αρπαχτικών των αγορών, που θέλουν να αρπάξουν τη χώρα μέσα σε μια νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί».
-21 Δεκεμβρίου 2013, ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Βουλή: «Ο Λένιν, όμως, μίλαγε για αναδιανομή από τους πλούσιους στους φτωχούς. Αξιοποιεί εδώ ο κ. Στουρνάρας τις γνώσεις του στον Λένιν για να κάνει την αναδιανομή από τους φτωχούς στους πλούσιους. Να φύγουν η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, τα αμπελοχώραφα, και να πάνε στα μεγάλα τραπεζικά funds, στα distress funds, στα κοράκια, που θα έρθουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο του Έλληνα πολίτη, του ρημαγμένου αυτά τα τρία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές» / «Βάλτε, επιτέλους, κόκκινες γραμμές. Καταθέσαμε μια πολύ συγκεκριμένη τροπολογία με δύο άρθρα. Γιατί δεν την αποδεχτήκατε; Γιατί δεν την φέρατε προς ψήφιση; Το ένα άρθρο έλεγε να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και να παραταθεί η προστασία των ακινήτων για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ. Και το δεύτερο να απαγορευθεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα funds που θα έρθουν να αγοράσουν φθηνά, για να λεηλατήσουν την ελληνική κοινωνία. Γιατί δεν το αποδέχεστε; Έστω και τώρα, στο παραπέντε, απαντήστε μας».
-23 Απριλίου 2014. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Ιεράπετρα: «Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Το παλιό σάπισε, κακοφορμίζει, δηλητηριάζει την κοινωνία και τη χώρα. Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας. Και η αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Να αντιμετωπίσει την ανωμαλία, να εξουδετερώσει τους κινδύνους για την πατρίδα και τη δημοκρατία».
-13 Σεπτεμβρίου 2014. Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:   
«Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη. Συστήνουμε δημόσιο ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως μία «bad bank», αλλά, αντίθετα, ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων. Τον συστήνουμε για να διασφαλίζουμε την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δανειοληπτών. Ο φορέας αυτός θα διαχειρίζεται, όπου υπάρχουν, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δανειολήπτη σε τράπεζες και θα βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τις Ειδικές Επιτροπές εξώδικου διακανονισμού για χρέη προς το Δημόσιο και με ασφαλιστικά ταμεία για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα των βαρών και άρα των διευκολύνσεων του κάθε δανειολήπτη. Άμεσος στόχος να εμποδίσουμε την αξιοποίηση του ιδιωτικού χρέους, ως μέσου άλωσης της περιουσίας των πολιτών και ελέγχου του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ’ αόριστο παράταση της αναστολής στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αξίας έως €300.000. Καθώς και νομοθετική απαγόρευση πώλησης ή εκχώρησης σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις δικαιωμάτων δανειακών συμβάσεων και εμπραγμάτων ασφαλειών. Με δυο λόγια δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε στα κοράκια των διεθνών distress funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις κατοικίες των πολιτών».
-15 Σεπτεμβρίου 2014. Π. Καμμένος, συνέντευξη στον Real Fm και στον Ν. Χατζηνικολάου: «Να σας πω ότι οι περισσότεροι που κατέχουμε ακίνητα, αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σε σημείο μαζί με τον ΦΑΠ τον περίφημο, τις τρείς δόσεις, η εφορία που θα πρέπει να πληρωθεί αυτό τον χρόνο να είναι μεγαλύτερη από τα εισοδήματά μας. Πρέπει λοιπόν, να προστατευτεί η ιδιοκτησία του Έλληνα, διότι τα hedge funds, όπως επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, δίνουν την εξουσία να εφαρμοσθεί το αγγλικό δίκαιο σε δημεύσεις περιουσιών και σπιτιών των Ελλήνων».
-30 Οκτωβρίου 2014, Ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια»: «Σαν μόνη αποδεκτή λύση για τη συνέχιση λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες, με μέτρα άμεσης ανακούφισης, με περιορισμό του οφειλόμενου κεφαλαίου και των τόκων που έχουν επιβληθεί, ανάλογα με τον περιορισμό των εσόδων των επιχειρήσεων και της φορολογικής επιβάρυνσης, των τελευταίων 4 ετών. Παράλληλα μέτρα ενίσχυσης με τη διοχέτευση στην αγορά των δεσμευμένων δισεκατομμυρίων που δόθηκαν για τη σωτηρία των συστημικών ελληνικών τραπεζών και παραμένουν ανενεργά πάνω από 2 χρόνια, διογκώνοντας συνεχώς το βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι και ο μόνος δρόμος για την δημιουργική λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μόνη επιλογή για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας».
-7 Δεκεμβρίου 2014. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Όμως και αυτά που φέρατε δεν αφορούν παρά ελάχιστους οφειλέτες και σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, έχουν μια τραπεζοκεντρική λογική. Βάζουν τις τράπεζες να επιτηρούν την πραγματική οικονομία, διότι αυτή είναι η λογική σας» / «Και επειδή πράγματι είναι ιστορικές οι στιγμές οφείλουμε όλοι να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν σχέδιο της Τρόικας για την ολοκλήρωση του κύκλου της υποτίμησης και τη μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους με μισθούς των 300 ευρώ και με μια ανεργία στο 35%. Δε θα πλήξουν μόνο τους πολίτες. Δεν θα πλήξουν μόνο την κοινωνία. Θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία» / «Να, λοιπόν, γιατί για μας οι πλειστηριασμοί και οι μαζικές απολύσεις σηματοδοτούν μία διπλή κόκκινη γραμμή. Και να, λοιπόν, γιατί σας ζητάμε να σταματήσετε το «κρυφτούλι» με αυτό το θέμα. Δεν είναι προς συζήτηση με καμία τρόικα η ανατίναξη της ελληνικής οικονομίας μετά τη διάλυσή της. Σταματήστε, λοιπόν, κάθε σκέψη για ανοιχτό παράθυρο στους πλειστηριασμούς».
-3 Ιανουαρίου 2015. Αλ. Τσίπρας. Ομιλία στο διαρκές προγραμματικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαγορεύουμε τις εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας».
-15 Ιανουαρίου 2015. Προεκλογική ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Ρόδο: «Και οι δυο σχετικές τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή για παράταση της αναστολής καταψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Και τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες για να τους πάρουν τα σπίτια. Αυτό είναι το ατύχημα που δε θα συμβεί στη πατρίδα μας, κε Σαμαρά. Να επανεκλεγείτε και να αντιγράψετε το φίλο σας το Ραχόι, πετώντας έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, χιλιάδες χρεοκοπημένους δανειολήπτες. Αυτό θα αποτρέψει ο λαός μας με τη ψήφο του, στις 25 Γενάρη. Αυτό θα αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις 26. Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα».
-17 Φεβρουαρίου 2015. Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεκινάμε, λοιπόν, αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την Πέμπτη το πρωί. Καταθέτουμε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πρώτο από τα Σχέδια νόμου κοινωνικής σωτηρίας που θα περιλαμβάνει τα άμεσα μέτρα για την προστασία της κατοικίας των πολιτών και θα απαγορεύει την πώληση δανείων σε ληστρικά επενδυτικά σχήματα – στα διαβόητα “distress funds”».
-3 Σεπτεμβρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Αιγάλεω: «Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;»
-13 Σεπτεμβρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Κερατσίνι: «Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε από τις 21 Σεπτέμβρη: Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά funds. Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση. Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον».
-15 Σεπτεμβρίου 2015. Από το Σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ: «Παράλληλα, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο τα “κόκκινα” δάνεια αποτελούν μια μεγάλη αγορά, που προσφέρει τεράστια περιθώρια κερδοφορίας, μέσα από την άλωση της ιδιωτικής περιουσίας των δανειοληπτών, που τους θέλουν να μένουν απροστάτευτοι απέναντι στην δικαιοδοσία των τραπεζών και των επιθετικών κεφαλαίων (hedge και vulture funds), και μέσα από τον έλεγχο της αναδιάταξης του επιχειρηματικού τομέα της οικονομίας και την ολιγοπωλιακή συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, προς όφελος της διαπλοκής και της ολιγαρχίας».
-5 Οκτωβρίου 2015. Ομιλία Αλ. Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης: «Έχουμε μπροστά μας τέσσερις μεγάλες μάχες: 1) Κόκκινα δάνεια. Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και να αποτρέψουμε τη δυνατότητα αγοράς δανείων από τα λεγόμενα distress funds».
-17 Οκτωβρίου 2015. Γ. Σταθάκης στην «Αγορά»: «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου