Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Οι ανέξοδες εξαγγελίες για την παιδεία

Γράφει ο
Βασίλειος Παληγιάννης
Σε μία εποχή που τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, δυστυχώς ο κυβερνητικός λόγος παραμένει σε μεγάλη έκταση συνθηματικός, πρόχειρος, ατεκμηρίωτος, αναξιόπιστος και ότι άλλο θα μπορούσε να προσβάλει τη λογική.
Πρωθυπουργός κι υπουργός παιδείας προχώρησαν την Τετάρτη 10/5/2017 σε εξαγγελίες για 2χρονο υποχρεωτικό νηπιαγωγείο, για αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, για 10.000 τουλάχιστον μόνιμους διορισμούς, για μείωση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα, για…, για…., για…
Η υποσχεσιολογία, οι μεγαλοστομίες, το ψέμα κι ο άκρατος λαϊκισμός χωρίς προηγούμενο, αφού όλες οι εξαγγελίες δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμες, αλλά μεταθέτουν το χρόνο υλοποίησής
τους στο 2019 – 2020 σαφώς για την επόμενη κυβέρνηση.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε αποδείξεις αναξιοπιστίας και πολιτικής ασυνέπειας και πιστοποιούν την έλλειψη προγραμματισμού, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε την παιδεία, να αλλάξουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Αυτό επιβάλλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, γόνιμο διάλογο με την αξιοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης, για  να χαραχτεί μια εκπαιδευτική πολιτική ικανή να αντέξει στο χρόνο.
Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε:
  • Στη θεσμοθέτηση του 2χρονου υποχρεωτικού νηπιαγωγείου
  • Σ’ ένα ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο που θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες όλων των μαθητών
  • Στην ουσιαστική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής
  • Σε μόνιμους διορισμούς για κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης
  • Στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου