Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Βαφτίζοντας το «Όχι» σε «Ναι»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ένα «Όχι» και αμέσως έσπευσε να το μετατρέψει σε… «Ναι»!
Έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για να εξασφαλίσει ένα θηριώδες «Όχι», με όλα τα στελέχη του και τον ίδιο προσωπικά να επιτίθενται σ’ αυτούς με τους οποίους υποτίθεται ότι θα συνέχιζε τις συνομιλίες (προκειμένου ακριβώς να εξασφαλιστεί η αρνητική ψήφος) και τώρα, ως άλλη Πυθία, μάσησε τα φύλλα και αποφάνθηκε ότι… επρόκειτο για «όχι στη ρήξη»!
Είχαμε δηλαδή καινούργια βαφτίσια!
Αυτή τη φορά το «Όχι» βαφτίστηκε «Ναι»!
Ενώ όλοι οι λογικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το «όχι» αποτελεί άρνηση και το «ναι» κατάφαση!
Και ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι οι εταίροι θα εξελάμβαναν ένα όχι ως όχι και… όχι ως ναι!
Φάνηκε από όσα είπαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα:

Ο Ντάισελμπλουμ είπε πως «όταν απορρίπτουμε προτάσεις, αυτό απλώς καθιστά τα πράγματα δυσκολότερα».
Και ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, ο κ. Ζάιμπερτ, είπε ότι «η καγκελάριος βλέπει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την αποσαφήνιση της ελληνικής θέσης, ότι το 60% των Ελλήνων στοιχίζονται πίσω από την αρνητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης».
Γι’ αυτό δόθηκε και η μάχη του «Ναι». Όχι επειδή όσοι υποστήριζαν το «Ναι» συμφωνούσαν με μια ανύπαρκτη και παρωχημένη πρόταση, αλλά επειδή ήξεραν πως αυτό θα ήταν το μήνυμα ενός «Όχι».
Δηλαδή όχι σε όλα, καμιά συμφωνία, φεύγουμε!
Έρχονται τώρα κάποιοι και ρωτούν: Γιατί τα επιχειρήματα υπέρ του «Ναι» δεν έπεισαν, ακόμη και με κλειστές τράπεζες;
Προφανώς αυτό δεν οφείλεται μόνο στη μικρή διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας – αν και έπαιξε κι’ αυτό σημαντικό ρόλο.
Ούτε μόνο στο γεγονός ότι την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας είπε ένα ακόμη ψέμα – ότι αν ο λαός ψηφίσει «Όχι», την επομένη θα πάει να υπογράψει συμφωνία και ότι «θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες»!
Αλλά και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν εθίσει τον λαό στο «Όχι» ήδη από την μακρά προεκλογική περίοδο μεταξύ ευρωεκλογών Ιουνίου 2014 και Ιανουαρίου 2015.
Επανέλαβε τόσες φορές ο κ. Τσίπρας ότι «ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής», που τώρα ο λαός επιμένει να τον δει να πραγματοποιεί την υπόσχεσή του σε συνθήκες πραγματικής πολιτικής!
Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου