Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ Σκευωρία Novartis: Δεν έχω στοιχεία για κανέναν Έλληνα πολιτικό, λέει ο «Σαράφης»

 Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι όσα είχε πει στην εισαγγελία Διαφθοράς ήταν «στο πεδίο της πιθανολόγησης»  - Η κατάθεσή του ενώπιον του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής στη ΓΑΔΑ συνεχίζεται-Ο Βαξεβάνης γράφει σε  τίτλο «Εμμένει σε όσα είχε καταθέσει ο "Σαράφης" και στο κείμενο δεν λέει πουθενά για Σαμαρά Άδωνι κ.λπ. Το μόνο στοιχείο που παραθέτει ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ στην σελίδα του είναι ότι ο "Σαραφης" κατέθεσε για κάτι μέιλ του Λοβέρδου με τον Φρουζή»

Τα παίρνει όλα πίσω ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ η κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής στη ΓΑΔΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι δεν  έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με την υπόθεση Novartis και πως όσα είχε πει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ήταν στο πεδίο της πιθανολόγησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας έκανε ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπερζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και  τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Επίσης υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 την κυρίαΤουλουπάκη, πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας, χωρίς ωστόσο, να εισακουσθεί. Επίσης, τα μέλη της επιτροπής ρώτησαν τον μάρτυρα τι έχει να απαντήσει αναφορικά με το νεώτερο έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη που ανέφερε ότι εντόπισε τον «Μάξιμο Σαράφη» από έγγραφο που της είχαν στείλει οι αμερικανικές αρχές,  όπου και είχε πάει για να καταθέσει προσδοκώντας οικονομικό όφελος. Απάντησε ότι πρόκειται για «ανακρίβειες της εισαγγελέως».

Ειδικότερα, ο «Μάξιμος Σαράφης» ξεκαθάρισε για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως "δεν εχω κανενα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι ...πιθανολόγηση".

Για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI είπε ότι ειναι ανακριβές. Επίσης Δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ότι «δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιριών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο «Σαράφης» υποστήριξε ότι και οι αναφορές του για Σαλμά, Λυκουρεντζο, Πικραμμενο, Βενιζέλο και Γεωργιάδη ήταν πιθανολογήσεις.

Είναι σαφές ότι ο μάρτυρας επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από την σκευωρία Novartis επιδιώκοντας παράλληλα να απομονώσει τις όποιες ευθύνες στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Καταθέτει με αλλοιωμένη φωνή, ενώ πριν μπει στον ειδικό χώρο της εξέτασης αποχωρίστηκε το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφη” βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ στο ειδικό δωμάτιο που έχει εγκατεστημένα τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας και ήχου. Τα μέλη του κλιμακίου της επιτροπής βρίσκονται στον 14ο όροφο του ίδιου κτηρίου σε αίθουσα συνεδριάσεων όπου και θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τον μάρτυρα μέσω του συστήματος μεταφοράς ήχου. Για την διαδικασία χρησιμοποιείται  εφαρμογή αλλοίωσης της φωνής του μάρτυρα.

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, ενώ εφόσον ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 το βράδυ, τότε είναι πιθανό να αρχίσει και η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», που είχε προγραμματισθεί για τις 8.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό - αστυνομικό θρίλερ της περασμένης εβδομάδας έληξε με την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου που έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η «κουκούλα» στα δύο πρόσωπα που κατήγγειλαν τροχήλατες βαλίτσες με πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκαν έωλοι οι ισχυρισμοί τους.

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παραθέτω και τι γράφει ο Βαξεβάνης για να γελάσετε:

«Σαράφης» ενώπιον Προανακριτικής: Εμμένει σε όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Δεν αναιρεί τίποτα απ ‘ όσα έχει καταθέσει ενώπιον των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ο «Μαξιμος Σαράφης» κατά την εξέτασή του από κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ.

Εντύπωση προκαλούν οι διαρροές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κατά τις οποίες ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να ανακρούει πρύμναν, γεγονός που τον καθιστά αυτομάτως αξιόπιστο για όσους μέχρι πριν από λίγες ώρες τον χαρακτήριζαν κουκουλοφόρο.

Κατά τις πληροφορίες ο προστατευόμενος μάρτυρας έδωσε στοιχεία για το πώς στήθηκε το σκέλος του ξεπλύματος χρήματος γύρω από το σκάνδαλο Novartis, κάτι που είχε κάνει αναλυτικά και στις καταθέσεις του στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Εξήγησε πως και γιατί λειτουργούσε ο λογαριασμός της Novartis στο εξωτερικό, γνωστός και ως «Ιερό Δισκοπότηρο».

Αναφέρθηκε επίσης στις μιντιακές εταιρείες – πλυντήρια που είχαν αναλάβει να ξεπλένουν το χρήμα της Novartis από τις παράλληλες εξαγωγές της εταιρείας σε Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. Όπως είχε σημειώσει το Documento βάσει και των σχετικών στοιχείων από το FBI, ο λόγος που συντελούνταν οι παράλληλες εξαγωγές από τη Novartis ήταν οι αυξημένες τιμές φαρμάκων της εταιρείας σε χώρες όπως η Γερμανία, καθώς στην Ελλάδα -για τα ίδια προϊόντα- το κέρδος ήταν αρκετά χαμηλότερο.

Το παράνομο κέρδος της εταιρείας από τις παράλληλες εξαγωγές «νομιμοποιούταν» μέσω των μιντιακών πλυντηρίων και ανύπαρκτων sites, 23 εξ αυτών ανήκαν στον αποθανόντα εκδότη της Ακρόπολης, Τάκη Μαυρίκο.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε αναπτυχθεί και στην απευθείας επικοινωνία που είχαν πρώην υπουργός Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis. Συγκεκριμένα, οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω e-mail με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, μέσω της υπερκοστολογημένης τιμολόγησης των φαρμάκων.

Πριν «κουκουλοφόρος», τώρα «αξιόπιστος»

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαρρέουν στα φίλα προσκείμενα προς αυτούς Μέσα πως ο «Μάξιμος Σαράφης» στην κατάθεσή του «τα παίρνει όλα πίσω». Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα και πως όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ήταν πιθανολογήσεις. Ωστόσο κατά τις πληροφορίες του Documento ο «Μάξιμος Σαράφης» αναφέρθηκε επισταμένα σε απευθείας επικοινωνία που είχε πρώην υπουργός με υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, «φωτογραφίζοντας» - όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κωνσταντίνο Φρουζή αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απορίας άξιο πως για τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα και τον μιντιακό στόλο ο οποίος τους συνοδεύει όλο αυτό το διάστημα, ο μέχρι πρότινος «κουκουλοφόρος Σαράφης» μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού σε αξιόπιστο προστατευόμενο μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου