Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Απίστευτο😰😰... ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ😂😂Εν μέσω πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ πατρονάρει επιστολή Ευρωβουλευτών σε βάρος της Ελλάδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε μια επιστολή 122 Ευρωβουλευτών, με την οποία έμμεσα πλην σαφώς κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των παρανόμως εισερχομένων στην χώρα μας και ότι έχει αφαιρέσει το δικαίωμα της αίτησης ασύλου, σε όσους εισήλθαν με την χρήση βίας στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Καταγγέλλουν επίσης την Ελλάδα ότι μετάτρεψε σε κλειστά κέντρα κράτησης λόγω κορωνοϊού τα Hot Spot στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, υιοθετούν απόψεις, που έχουν διαψευσθεί περί χρήσης βίας των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, καθώς και περί βίαιης επαναπροώθησης των παρανόμως εισερχομένων στην Τουρκία.

Καταγγέλλουν ακόμη επιθέσεις σε βάρος των ανθρωπιστικών αποστολών, γράφε ΜΚΟ, και για την παρουσία οπλισμένων αγνώστων στα σύνορα.

Τις καταγγελίες αυτές έχουν υιοθετήσει με ερωτήσεις και δηλώσεις τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από το κείμενο γίνεται φανερό ότι στην σύνταξή του, έχουν συνεισφέρει οι εν λόγω εκπρόσωποι μας, που υποτίθεται ότι πάνω απ' όλα βάζουν την πατρίδα τους και τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του περιεχομένου της επιστολής. Οι εν λόγω εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγνοούν την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου 2020, με την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που ειρήσθω εν παρόδω δεν ήταν από το Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Επίσης δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τους φράκτες, είχαν την άμεση την ενίσχυση και την προώθηση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που υποστήριζαν την όλη επιχείρηση της βίαιης εισβολής, με την ρίψη προς την ελληνική πλευρά χημικών, δακρυγόνων, καπνογόνων, αλλά και μολότοφ.

Αυτοί κύριοι Ευρωβουλευτές  ήταν οι αιτούντες άσυλο οι ικέτες  ή μήπως εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν, που επιχειρούσε εισβολή προκειμένου να ικανοποιήσουν τα σχέδια του νεοσουλτάνου της Τουρκίας, που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να την κάνουν ευάλωτη στις ορέξεις του στο Αιγαίο και στην Ανατολική  Μεσόγειο;

Σε ότι αφορά τις ΜΚΟ, από τις τετρακόσιες και πλέον που δραστηριοποιούνται  στα ελληνικά νησιά, μόνο οι ογδόντα υπέβαλαν χαρτιά πιστοποίησης και αναλυτικά στοιχεία για την δραστηριότητά τους.

Δεν έχουν οι «122» δει τις εικόνες των ΜΚΟ στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, να περιμένουν σε συγκεκριμένο σημείο τα φουσκωτά από την Τουρκία προκειμένου να τους μεταφέρουν με βανάκια στα σημεία υποδοχής και ταυτοποίησης;

Πως ήξεραν που θα φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί; Μόνο αν ήταν σε συνεννόηση με τους διακινητές θα μπορούσαν να γνωρίζουν την ώρα και το σημείο άφιξης. Και με αυτή την έννοια δεν ήταν και οι ίδιοι συνδετικός κρίκος με τους διακινητές, άρα και ποινικά υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη;

Με ξένα κόλλυβα δεν κάνουν μνημόσυνα λέμε στην Ελλάδα κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές. Και τέλος πάντων αφού η Τουρκία έχει χαρακτηρισθεί ασφαλής χώρα, οι προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία και λοιπές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, γιατί δεν ζητούν άσυλο σε αυτή τη χώρα;

Και τέλος γιατί δεν μέμφονται τις χώρες που εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν πιέζουν τις Κυβερνήσεις τους να δεχθούν  τον διαμοιρασμό; Απ' ότι φαίνεται τους βολεύει να  παρκάρουν στην Ελλάδα το σύνολο των παρανόμως εισερχομένων, μια και θεωρούν την χώρα μας αποθήκη ψυχών.

Το να αραδιάζουν υποκριτικά ευρωπαϊκούς νομούς και προφήτες στην επιστολή τους ουδέν προσφέρουν επί της ουσίας ενός μεγάλου προβλήματος.

Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για την ασφάλειά της επιστρατεύει το λεγόμενο στους νομικούς κύκλους Δίκαιο της Ανάγκης. Σε αυτό προσέφυγε η χώρα μας στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Υ.Γ.1. Με απόφαση της Μείζονος Συνθέσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίστηκε η παράνομη είσοδος στον θύλακα της Melilla που ανήκει στην Ισπανία και βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική στα σύνορα με το Μαρόκο από τουλάχιστον 75 αλλοδαπούς οι οποίοι μαζί με άλλους 400 αλλοδαπούς έκαναν κυριολεκτικά «ντου» επιχειρώντας να περάσουν παράνομα τον φράχτη πολλών χιλιομέτρων που έχουν τοποθετήσει οι ισπανικές αρχές στην περιοχή προκειμένου να περιορίσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών.

Ακολουθεί το κείμενο των 122 Ευρωβουλευτών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 122 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

«Διασφαλίστε τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο – στα σύνορα αλλά και εντός της ΕΕ»

Επιστολή απέστειλαν 122 Ευρωβουλευτές από τέσσερις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew Europe) στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιοχάνσον, επισημαίνοντας την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο στα σύνορα και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις υποχρεώσεις της Ε.Ε. απέναντι στη διαφύλαξη τους, σε συνδυασμό με την προστασία της Δημόσιας Υγείας υπό την απειλή του covid-19.

Μετά την πρωτοβουλία των Κορνήλια Έρνστ (GUE/NGL), Μπίργκιτ Σίπελ (S&D) και Τίνεκε Στρικ (Πράσινοι), συντονιστριών των πολιτικών τους ομάδων στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), την επιστολή υπέγραψαν συνολικά 122 ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της LIBE, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ (S&D) και η συντονίστρια των Φιλελευθέρων στην ίδια επιτροπή.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητή Πρόεδρε Von der Leyen,
Αγαπητέ Αντιπρόεδρε Σχοινά,
Αγαπητή Επίτροπε Johansson,

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σοβαρής χειροτέρευσης της κατάστασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, πράγμα που μας οδήγησε στο να σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή και να σας ζητήσουμε να δράσετε ως οι εγγυητές των Συνθηκών ώστε να διερευνήσετε την κατάσταση και να πράξετε αναλόγως.

Από την άποψη αυτή, χαιρετίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου vonderLeyen και της Επιτρόπου Johansson, περί της ανάγκης σεβασμού τωνθεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και το δικαίωμα στο άσυλο, οι δηλώσεις αυτές όμως, πρέπει να μεταφραστούν και σε πράξεις, για να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών ελλειμάτων.

Καταρχάς, τρέφουμε σοβαρές ανησυχίες ως προς την χρήση της πανδημίας του COVID 19, για να δικαιολογηθεί η άρνηση του δικαιώματος αίτησης διεθνούς προστασίας στα σύνορά μας, η κράτηση αιτούντων άσυλο και οι αναγκαστικές επιστροφές τους, σε επικίνδυνες συνθήκες.

Όπως υπέδειξε και ομάδα ειδικών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 16 Μαρτίου 2020 «δηλώσεις που έγιναν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως βάση στοχοποίησης συγκεκριμένων ομάδων, μειονοτήτων ή ατόμων.

Δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν ως κάλυψη για τη λήψη καταπιεστικών μέτρων, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας». Σας καλούμε να διασφαλίσετε ότι η απαγόρευση των διεθνών μετακινήσεων και ο περιορισμός της ελευθερίας της μετακίνησης λαμβάνει χώρα χωρίς διακρίσεις και δεν στερούν από κανέναν το δικαίωμα να αιτηθεί άσυλο ή παραβιάζουν την απόλυτη απαγόρευση της επαναπροώθησης σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος διώξεων ή βασανιστηρίων.

Θυμίζουμε ότι λύσεις υπάρχουν, όπως υπέδειξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις 19 Μαρτίου του 2020, για να γίνει η άφιξη αιτούντων άσυλο αντικείμενο διαχείρισης με ασφάλεια, παράλληλα σεβόμενη τα διεθνή πρότυπα προστασίας των προσφύγων, ενσωματώνοντας διαδικασίες τεστ, καραντίνας και άλλα μέτρα.

Ακόμη, μας ανησυχούν ιδιαίτερα τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για την πρόληψη της διάδοσης του COVID19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μαζί με την απόφαση να μετατρέψει αρκετά από αυτά σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στις 23 Μαρτίου 2020, σε επιστολή τους προς τις ελληνικές αρχές. Σας καλούμε να ερευνήσετε τον χαρακτήρα διακρίσεων και τις υγειονομικές επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων, καθώς και τη συμβατότητά τους με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Όπως ανέδειξαν οι επαγγελματίες ιατροί, η κράτηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων υπό συνθήκες που καθιστούν αδύνατη τη συμμόρφωση με κάποιο ελάχιστο πρότυπο προληπτικών και προστατευτικών μέτρων, εκθέτει τα άτομα αυτά σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δεύτερον, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να αναλάβετε δράση σχετικά με τα σοβαρά ελλείμματα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα πριν ακόμη από το ξέσπασμα του COVID 19 και συνεχίζουν να χειροτερεύουν.

Τα παραπάνω σχετίζονται κυρίως με το δικαίωμα στην αίτηση για άσυλο και διεθνή προστασία, τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στην Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και τις προβλέψεις της Οδηγίας περί Επιστροφής, τον Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν και τη χρήση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν.

Από την 1η Μαρτίου, σε συνέχεια Προεδρικού Διατάγματος, το δικαίωμα στο άσυλο έχει ανασταλεί για έναν μήνα. Δεν πρόκειται για μία «καθυστέρηση ενός μηνός» στην αίτηση ασύλου, αλλά, κυριολεκτικά, για απαγόρευση στην πρόσβαση σε άπασες τις διαδικασίες ασύλου για όσους εισέρχονται στην χώρα παράτυπα παρά το ότι δεν παρέχονται δυνατότητες νόμιμης οδού εισόδου.

Στην πράξη, και όπως αναφέρουν πολλαπλές πηγές, ακόμη και επίσημες, όσοι εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων και τουλάχιστον δέκα ασυνόδευτων ανηλίκων, δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άσυλο, τίθενται άμεσα και μαζικά υπό κράτηση και είτε δικάζονται για παράνομη είσοδο στην χώρα είτε τους δίνονται «αποφάσεις» επιστροφής της Ελληνικής Αστυνομίας γραμμένες στα ελληνικά και τους ζητείται να τις υπογράψουν, και εν συνεχεία καταχωρούνται στο SISII, με απαγόρευση εισόδου για έως και πέντε χρόνια.

Τα δύο Προεδρικά Διατάγματα, ένα για την επικύρωση της αναστολής του δικαιώματος στο άσυλο και την κράτηση μέχρι την επαναπροώθηση όσων έχουν εισέλθει παράτυπα στην χώρα από την 1η Μαρτίου και ένα δεύτερο για την επικύρωση της επίταξης εκτάσεων σε τρία νησιά (Λέσβος, Χίος και Σάμος) για την κατασκευή κέντρων κράτησης για αιτούντες άσυλο, θα έρθουν προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επιπροσθέτως, στην αντίληψή μας έχουν υποπέσει αρκετές αναφορές ακραίας βίας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα. Συμμεριζόμαστε την ανησυχία του Felipe Gonzales Morales, Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, όπως εκφράστηκε στις 23 Μαρτίου του 2020, οπότε εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις αναφορές επιθέσεων και άσκησης βίας σε αιτούντες άσυλο από της ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και άγνωστους οπλισμένους άνδρες, με στόχο τη βίαιη επαναπροώθησή τους στην Τουρκική πλευρά των συνόρων, καθώς και τη γενικότερη αύξηση της επιθετικότητας και της βίας με στόχο εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές αποστολές, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους που εργάζονται στην περιοχή των συνόρων και στα ελληνικά νησιά.

Εξ όσων γνωρίζουμε αυτή η διαδικασία αντιβαίνει στις υποχρεώσεις των Κρατών-Μελών για τη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον θεσμό της διεθνούς προστασίας, όπως αυτός κατοχυρώνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στο Άρθρο 18 της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, στην πολύ πρόσφατη απόφαση του ΔΕΕ, η οποία ορίζει πως: «τα προβλήματα που ίσως συναντήσουν τα Κράτη κατά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών ή την υποδοχή αιτούντων άσυλο, δεν δύνανται να δικαιολογήσουν καταφυγή σε πρακτικές ασύμβατες με τη Συνθήκη και τα σχετικά Πρωτόκολλα.

Από αυτήν την άποψη θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι η Συνθήκη αποσκοπεί στην εξασφάλιση δικαιωμάτων όχι θεωρητικών ή εικονικών, αλλά απτών και αποτελεσματικών», καθώς και, τέλος, στα Άρθρα 3, 4, 7 και 13 του Κώδικα Συνόρων της Σένγκεν, που αναφέρονται στα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων διεθνή προστασία, συγκεκριμένα δε τη μη-επαναπροώθηση, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις επιτρεπόμενες συμπεριφορές στα σύνορα και την ανάγκη επιστροφών κατά τα όσα ορίζει η Οδηγία περί Επιστροφής.

Βάσει των καταγγελιών αυτών για παραβίαση του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου, φοβόμαστε ακόμη πως οι επιχειρήσεις παρατήρησης συνόρων και επιστροφής της FRONTEX, διακινδυνεύουν να εμπλακούν σε σοβαρής φύσεως παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή των υποχρεώσεων περί διεθνούς προστασίας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναστολή ή και διακοπή των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 46 του κανονισμού της.

Ως εκ τούτου, ζητούμε επειγόντως να διερευνηθούν οι εντολές του συντονιστικού κέντρου Poseidon, που φέρονται να παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και τις οποίες το προσωπικό της FRONTEX από τη Δανία αρνήθηκε να εκτελέσει.

Δεδομένων των παραπάνω, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να προβείτε επειγόντως σε κάθε απαραίτητη δράση, προκειμένου να διερευνηθούν οι παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, καθώς και να διασφαλίσετε τον πλήρη σεβασμό όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, όπως και να ενημερώνετε πλήρως την επιτροπή LIBE καθ’  όλη τη διάρκεια αυτής διαδικασίας.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και τις ενέργειές σας στο ιδιαίτερα επείγον αυτό ζήτημα.
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς,

Cornelia Ernst GUE/NGL
Birgit Sippel, S&D
Tineke Strik, Greens/EFA
Alice Kuhnke, Greens/EFA
Maria Arena, S&D
Tanja Fajon, S&D
Dietmar Köster, S&D
Özlem Demirel, GUE/NGL
Bernard Guetta, renew Europe
Milan Brglez, S&D
Mounir Satouri, Greens/EFA
Manuel Bompard, GUE/NGL
Clare Daly, GUE/NGL
Mick Wallace, GUE/NGL
Sophie in’t Veld, renew Europe
Salima Yenbou, Greens/EFA
Irena Joveva, renew Europe
Isabel Santos, S&D
Nicolae Stefanuta, renew Europe
Tilly Metz, Greens/EFA
Pietro Bartolo, S&D
Saskia Bricmont, Greens/EFA
Miguel Urban Crespo, GUE/NGL
Margarida Marques, S&D
Sylwia Spurek, S&D
Ernest Urtasun, Greens/EFA
Margrete Auken, Greens/EFA
Kira Peter-Hansen, Greens/EFA
Malin Björk, GUE/NGL
Niyazi Kizilyürek, GUE/NGL
Sara Cerdas, S&D
Rasmus Andresen, Greens/EFA
Monika Vana, Greens/EFA
Marisa Matias, GUE/NGL
Helmut Scholz, GUE/NGL
Pernando Barrena, GUE/NGL
Jan-Christoph Oetjen, renew Europe
Michèle Rivasi, Greens/EFA
José Gusmão, GUE/NGL
Anna Donath, renew Europe
Isabel Carvalhais, S&D
Martina Michels, GUE/NGL
Manon Aubry, GUE/NGL
Anne-Sophie Pelletier, GUE/NGL
Bettina Vollath, S&D
Sylvie Guillaume, S&D
Kathleen Van Brempt, S&D
Kati Piri, S&D
Eric Andrieu, S&D
Philippe Lamberts, Greens/EFA
Javier Moreno Sánchez, S&D
Domenec Ruiz Devesa, S&D
Claudia Gamon, renew Europe
Damian Boeselager, Greens/EFA
Terry Reintke, Greens/EFA
Łukasz Kohut, S&D
Franco Roberti, S&D
Abir Al-Sahlani, renew Europe
Alessandra Moretti, S&D
Giuliano Pisapia, S&D
Vera Tax, S&D
Nikolaj Villumsen, GUE/NGL
Bogusław Liberadzki, S&D
Idoia Villanueva Ruiz, GUE/NGL
Eugenia Rodríguez Palop, GUE/NGL
Aurore Lalucq, S&D
Lara Wolters, S&D
Sergey Lagodinsky, Greens/EFA
Anja Hazekamp, GUE/NGL
Alviina Alametsä, Greens/EFA
Sira Rego, GUE/NGL
Manu Pineda, GUE/NGL
Patrizia Toia, S&D
Jakop Dalunde, Greens/EFA
Diana Riba I Giner, Greens/EFA
Pierrette Herzberger-Fofana, Greens/EFA
Giuseppe Ferrandino, S&D
Pina Picierno, S&D
Leïla Chaibi, GUE/NGL
Pierfrancesco Majorino, S&D
Raphaël Glucksmann, S&D
Robert Biedrón, S&D
Izaskun Bilbao Barandica, renew Europe
Karen Melchior, renew Europe
Petra Kammerevert, S&D
Erik Marquardt, Greens/EFA
Damien Carême, Greens/EFA
Alexandra Geese, Greens/EFA
Massimiliano Smeriglio, S&D
Grace O'Sullivan, Greens/EFA
Juan Fernando López Aguilar, S&D
Caterina Chinnici, S&D
Maria Noichl, S&D
Barry Andrews, renew Europe
Inmaculada Rodríguez-Piñero, S&D
Miapetra Kumpula-Natri, S&D
Jytte Guteland, S&D
Hannah Neumann, Greens/EFA
Jutta Paulus, Greens/EFA
Gwendoline Delbos-Corfield, Greens/EFA
Andreas Schieder, S&D
Brando Benifei, S&D
Paul Tang, S&D
Bas Eickhout, Greens/EFA
Kim van Sparrentak, Greens/EFA
Marie Toussaint, Greens/EFA
Günther Sidl, S&D
César Luena, S&D
Cristina Maestre, S&D
Javi Lopez, S&D
Heidi Hautala, Greens/EFA
Francisco Guerreiro, Greens/EFA
Marcos Ros Sempere, S&D
Evin Incir, S&D
Ibán García del Blanco, S&D
Evelyn Regner, S&D
Martin Schirdewan, GUE/NGL
Agnes Jongerius, S&D
Evelyne Gebhhardt, S&D
Gaby Bischoff, S&D
Patrick Breyer, Greens/EFA
Sandra Pereira, GUE/NG

Τάσος Παπαδόπουλος
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου