Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Στον Έβρο η Ελλάδα γύρισε σελίδα.Το θετικότερο γεγονός όλων αυτών των ημερών ήταν πως ανέδυσε στην επιφάνεια το πατριωτικό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Δεν ήταν μόνον η κινητοποίηση των κατοίκων του Έβρου. Ήταν και η αυθόρμητη συμπαράσταση των πολιτών από όλα τα μέρη της Ελλάδος.
Αξίες που επί 45 χρόνια ήταν καταχωνιασμένες και περιφρονημένες, καθώς ο κυρίαρχος ιδεολογικός λόγος τις είχε απορρίψει, βρήκαν την θέση τους στην συνείδηση των πολιτών. Αυτή είναι η μεγάλη νίκη που προσέφερε στην πατρίδα μας η μάχη του Έβρου.

Δεν απέδειξε μόνον πως μπορούμε να λειτουργούμε ως ένα σύγχρονο κράτος, αλλά αποκατέστησε και τις παραδοσιακές αρχές,
όπως την φύλαξη των συνόρων, τον στρατό, την σημαία, τον Εθνικό μας Ύμνο.
-Τώρα που ο συναγερμός έληξε, ας κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης.

1. Η Ελληνική κυβέρνηση με αποφασιστικότητα υπερασπίστηκε τα σύνορα της πατρίδος μας.
2. Σε αυτήν την προσπάθεια προσέτρεξαν αρωγοί και απλοί πολίτες που αισθάνθηκαν την ανάγκη να πράξουν το καθήκον τους.
3. Γύρω από την κυβέρνηση συσπειρώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οι εθνομηδενιστές - στην οριζόντια διαστρωμάτωση τους-απομονώθηκαν.
4. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιλήφθηκαν επί τέλους πως τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και χωρίς δισταγμό συμπαρατάχθηκαν με την Ελληνική κυβέρνηση.
5. Η πολιτική Ερντογάν ηττήθηκε κατά κράτος. Δεν είναι μόνον η αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, είναι κυρίως η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδοκίμασαν τους εκβιαστικούς χειρισμούς του Τούρκου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου