Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πολάκης: Ένας πολιτικός αλήτης που κρατά ηθικόμετρο - Τα δίπλα βιβλία και η κλινική Καπάκη

polakis
Πολάκης: Ένας πολιτικός αλήτης που κρατά ηθικόμετρο - Τα δίπλα βιβλία και η κλινική Καπάκη

Το άθλιο ψευτοπαλικαράκι με το μουστάκι αναμασά τις καραμέλες του

Ευρισκόμενος σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο, ο Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να ξαναβάλει μπροστά την μπετονιέρα και να φτιάξει πολιτική λάσπη. Έτσι χθες έβγαλε ξανά στο κουρμπέτι, αυτή την ντροπή της δημοσιογραφίας, τον πρώην συνεργάτη του Γιάννου, Σωτήρη Καψώχα και σήμερα εμφάνισε τον καθρέπτη του, που ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης. Δυο όψεις ενός τρισάθλιου νομίσματος, που αποπνέει μπόχα. Ο ένας μας απειλεί ότι όταν τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας: «θα μας γαμήσει» και ο άλλος ανοίγει τον βόθρο του, βγάζοντας ότι «σκατό» έχει μέσα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία. Δυο τραμπούκοι που εμφανίστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, απολαμβάνουν καθολικής στήριξης από την κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος αποστρέφεται την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου, που κάθε μεσημέρι, επί 4,5 χρόνια, παρέα με τον τέως συνεργάτη του Γιάννου, τον Καψώχα, δολοφονούσε χαρακτήρες πολιτικών αντιπάλων του ατσαλάκωτου Αλέξη . Ούτε έχει καταλάβει ότι το σοβαρό κομμάτι της κοινωνίας (σ.σ. δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία) αποστρέφεται τους πολιτικούς τραμπουκισμούς του Πολάκη. Όσο θα παραμένει προσδεμένος στην αθλιότητα και τους ψευτοτσαμπουκάδες, τύπων που έχουν το μουστάκι, ως φερετζέ παλικαριάς, τόσο θα ολισθαίνει ακόμη πιο πολύ στο πολιτικό περιθώριο. Γιατί η κοινωνία το τελευταίο που περιμένει μετά το τέλος της περιπέτειας, είναι το κ. Καψώχα για να την «γαμήσει». Ο ρεβανσισμός ανήκει σε άλλες εποχές, τότε που οι αποφάσεις δεν λαμβάνονταν με άκρως δημοκρατικά κριτήρια.

Όσο για τον κ. Πολάκη ένα είναι σίγουρο. Ο,τι αρκετά ανεχθήκαμε το ηθικόμετρο, από έναν τύπο που παραδέχτηκε ότι ως δήμαρχος διατηρούσε δίπλα βιβλία και που ως υφυπουργός, ψήφισε διάφορες χαριστικές αποφάσεις για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολη την επιχειρηματική ζωή του εργοδότη του (κλινικάρχη) κ. Καπάκη. Κανείς πλέον δεν φοβάται (και κυρίως δεν υπολογίζει) τον πολιτικό τραμπούκο του Τσίπρα, που εμφανίζεται κάθε φορά που ο πολιτικός του, αφέντης βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αρκετά με τον άθλιο τυπάκο από τα Σφακιά, με τα γεμάτα σάλια μουστάκια. Αν κάποιος δεν δικαιούται να βάζει ηθικόμετρο είναι ο πολιτικός τραμπούκος του κ. Τσίπρα. Ο άνθρωπος που διόρισε παρανόμως ημέτερους στο ΚΕΛΠΝΟΟ και που απέλυσε μια νοσοκόμα, από την ιδιωτική κλινική στην οποία εργάζεται, επειδή διατύπωσε ελεύθερα την άποψη της. Σ' αυτή τη ώριμη Δημοκρατία, όσο άβολα κι αν νιώθει ο μουστακαλής (σ.σ. κάποιοι λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις το μουστάκι είναι ο φερετζές του πούστη), η κυβέρνηση νομοθετεί, οι δικαστές δικάζουν, οι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική, οι παπάδες λειτουργούν στις εκκλησίες και οι Πολάκηδες, αργά η γρήγορα περιθωριοποιούνται. Είναι σαν τα σκουπίδια που όσο κι αν μένουν στο σπιτι, κάποια στιγμή καταλήγουν στον κάδο.


Ενδιαφέρει.: Αξίζει κανείς να ψάξει τις αποφάσεις που ελήφθησαν επί των ημερών Πολάκη, οι οποίες βοήθησαν επιχειρηματικά τον σημερινό εργοδότη του πρώην υφυπουργού στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου