Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Βαριές κατηγορίες κατά Μαδούρο για τρομοκρατία, ξέπλυμα και διακίνηση ναρκωτικών

Πριν λίγο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγγελία σοβαρότατων κατηγοριών κατά του έκπτωτου προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών, διαφθορά, ναρκοτρομοκρατία κ.α. Οι καταγγελίες αφορούν και 14 υψηλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους της έκπτωτης κυβέρνησής του, ενώ έχουν εντοπιστεί και δεσμευτεί περισσότερα από 450 εκατομμύρια, προϊόν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι κρατικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας,  συνεργάζονται με την FARC πλημμυρίζοντας με κοκαΐνη τις ΗΠΑ προκειμένου να τις πλήξουν. Μεταξύ των κατηγορουμένων   βρίσκονται εκτός του Μαδούρο, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και υπουργός οικονομικών, ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το καθεστώς της Βενεζουέλας, που κάποτε οδήγησε ο Nicolás Maduro Moros, εξακολουθεί να μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τη διαφθορά», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Barr. «Για πάνω από 20 χρόνια, ο Maduro και αρκετοί υψηλόβαθμοι συνάδελφοι  συνωμοτούν με την FARC, διακινώντας τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ προκειμένου να  τις καταστρέψουν.  Η σημερινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας, επικεντρώνεται στην εκτεταμένη διαφθορά στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας – ένα σύστημα που δημιουργήθηκε και ελεγχόταν από τους κατηγορούμενους προκειμένου να πλουτίσουν τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν σε αυτούς τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της Βενεζουέλας να χρησιμοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ για να μεταφέρουν τα παράνομα εισοδήματά τους από τη Νότια Αμερική ούτε περαιτέρω τα εγκληματικά τους σχέδια. »

«Σήμερα ανακοινώνουμε ποινική δίωξη εναντίον του Νικολάς Μαδούρο για την εικοσαετή  συνεργασία (από κοινού με τα κορυφαία του στελέχη) με το ναρκο – καρτέλ FARC που ευθύνεται και για τρομοκρατική δράση» , ανέφεραν οι ΗΠΑ.

«Το εύρος και το μέγεθος της εικαζόμενης διακίνησης ναρκωτικών γιγαντώθηκε τόσο, αποκλειστικά  επειδή ο Μαδούρο και οι συγκατηγορούμενοί του απαξίωσαν και κατάργησαν  τα θεσμικά όργανα της Βενεζουέλας παρέχοντας πολιτική και στρατιωτική προστασία στα τεράστια εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και τρομοκρατία, όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Όπως υποστηρίζεται, ο Μαδούρο και άλλοι κατηγορούμενοι σκόπευαν  να πλημμυρίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με κοκαΐνη για να υπονομεύσουν την υγεία και την ευημερία του έθνους. Ο Maduro έθεσε πολύ σκόπιμα την κοκαΐνη ως όπλο…»

«Την τελευταία δεκαετία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας έχουν συστηματικά λεηλατήσει δισεκατομμύρια δολάρια της Βενεζουέλας», δήλωσαν οι ΗΠΑ με την Δικηγόρο Ariana Fajardo Orshan να ισχυρίζεται οτι  «Πολύ συχνά, αυτοί οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τις τράπεζες και τα ακίνητα της Νότιας Φλόριντα για να αποκρύψουν και να διαιωνίσουν την παράνομη δραστηριότητα τους. Όπως δείχνουν οι πρόσφατες κατηγορίες, η διαφθορά και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Νότια Φλόριντα επεκτείνονται ακόμη και στα υψηλότερα επίπεδα του δικαστικού συστήματος της Βενεζουέλας. Για τα τελευταία δύο χρόνια, το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Νότια Φλόριντα και οι ομοσπονδιακοί εταίροι του για την επιβολή του νόμου συνεργάστηκαν για να τεκμηριώσουν δεκάδες ποινικές κατηγορίες εναντίον των κορυφαίων αξιωματούχων του  καθεστώτος και να κατασχέσουν περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια. »

«Αυτά τα κατηγορητήρια αναδεικνύουν τη συστημική διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε ο Επικεφαλής της ΔΕΑ Ουτάμ Ντιγιόν.

«Αυτοί οι αξιωματούχοι επανειλημμένα και  πρόδωσαν τον λαό της Βενεζουέλας συνωμοτώντας με διακινητές ναρκωτικών με σκοπό το προσωπικό τους κέρδος  από κοινού με  ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η FARC. Οι σημερινές ενέργειες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα σε διεφθαρμένους αξιωματούχους παντού, ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο ή πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής της αμερικανικής επιβολής του νόμου. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών θα συνεχίσουν να προστατεύουν τους Αμερικανούς από τους αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών – ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή πού ζουν. »

«Ο συνεργατικός χαρακτήρας αυτής της έρευνας αντιπροσωπεύει καθημερινά, συχνά πίσω από το παρασκήνιο και άγνωστο στο κοινό, το συνεχιζόμενο έργο των HSI και των διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, για να καταστήσει τις κοινότητες μας ασφαλέστερες και απαλλαγμένες από διαφθορά», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της HSI Alysa D. Erichs. «Η σημερινή ανακοίνωση αναδεικνύει την παγκόσμια εμβέλεια και τη δέσμευση της HSI να εντοπίζει επιθετικά, να στοχεύει και να διερευνά άτομα που παραβιάζουν τους νόμους των Η.Π.Α., εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και κρύβονται πίσω από κρυπτογράφηση για να προωθήσουν την παράνομη εγκληματική τους δραστηριότητα. Αφήστε αυτό το κατηγορητήριο να το υπενθυμίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου