Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι
 
 Ο εικονιζόμενος είναι ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος δηλώνει "πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος" και πρόσφατα έλαβε καθεστώς πρόσφυγα (έως τότε βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα) από την τριμελή επιτροπή ασύλου. Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης, που δεν τη γνωρίζω, αν και ο κ. Μηταράκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης της επιτροπής ασύλου.
Δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω ότι λίγες ώρες μετά την καταγγελθείσα επίθεση έξι συμπατριωτών του κατά 26χρονης γυναίκας στην Αττική και τη σύλληψη δύο εξ αυτών, που απεδείχθη ότι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, ο κ. Ασλάμ ανάρτησε στο facebook οδηγίες για το πώς θα αποφεύγουν "μετανάστες εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά" τη σύλληψη σε επιχειρήσεις "skupa".
K. Ασλάμ, μήπως, αντί να δίνετε οδηγίες για την παραβίαση των ελληνικών νόμων και τη μη τήρηση της έννομης τάξης, να ενδιαφερόσασταν λίγο περισσότερο για την εικόνα της κοινότητάς σας στη χώρα μας; Μια συγγνώμη και μια δήλωση δημόσιας καταδίκης για αυτό που συνέβη θα έβλαπτε; Δεν θα συντελούσε στη βελτίωση της εικόνας της πακιστανικής κοινότητας και δε θα εξυπηρετούσε την ειρηνική συνύπαρξη, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της ένωσής σας; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι, πέρα από αυτά τα περιστατικά παραβατικότητας, η εικόνα του Πακιστάν στην Ελλάδα πλήττεται και από την ακραιφνώς φιλοτουρκική στάση της Ισλαμαμπάντ; Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου να επουλώσετε τις αρνητικές αυτές εντυπώσεις, που αντανακλούν - δυστυχώς - και στους φιλήσυχους μετανάστες που διαβιούν στην Ελλάδα;
Και, για να τα λέμε όλα, δεν μπορώ να μην επισημάνω τι με ενόχλησε περισσότερο σε σχέση με το περιστατικό της επίθεσης κατά της νεαρής γυναίκας: Όπως η ίδια καταγγέλλει, για όσο διεξαγόταν η επίθεση και της έσκιζαν τα ρούχα και μέχρι να επιστρέψει ο σύζυγός της, ΚΑΝΕΙΣ από τους δεκάδες λουόμενους ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ που παρακολουθούσαν το περιστατικό δεν ενδιαφέρθηκε να την υπερασπιστεί και να τη βοηθήσει. Πόσο αδιάφοροι, φοβισμένοι και απαθείς ως κοινωνία έχουμε καταντήσει; Παλαιότερα στη χώρα μας θεωρούταν ζήτημα τιμής να προστατευτεί μια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Θεωρούταν ύψιστη ντροπή να δέχεται άναντρη επίθεση και εσύ να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Τώρα αυτή η στάση έχει γίνει ο κανόνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου