Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Η Σελήνη… δεν είναι ο μοναδικός δορυφόρος του πλανήτη μας!

 

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη

Τα τελευταία χρόνια ανατροπές δεν σημειώνονται μόνο στο γιγάντιο πλανητικό-γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στον κόσμο μας, στην επιφάνεια της Γης μας. Ανατροπές, θεαματικές μάλιστα, συμβαίνουν και σε επίπεδο αστρονομίας! Όπως για παράδειγμα, όταν το 2006 ο Πλούτωνας από πλανήτης χαρακτηρίζεται πλέον πλανήτης-νάνος. Ή τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η NASA δήλωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι βρέθηκε νερό στον πλανήτη Άρη! Ή, τέλος, πριν από μερικούς μήνες, όταν και ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης εντός του ηλιακού μας συστήματος, ο πλανήτης-Χ…

Και τώρα… υπάρχει περίπτωση η μυστηριακή Σελήνη να μην είναι ο μοναδικός δορυφόρος του πλανήτη Γη! Ιδού γιατί. Πρόσφατα, Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πολύ μικρό αστεροειδή, ο

οποίος ακολουθεί κατά πόδας τη Γη στην πορεία της γύρω από τον Ήλιο. Ο αστεροειδής, που ονομάστηκε «2016 ΗΟ3», εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 40 έως 100 μέτρων και είναι πολύ μακρινός για να θεωρηθεί πραγματικός δορυφόρος της Γης, γι’ αυτό οι επιστήμονες τού απέδωσαν το χαρακτηρισμό του «ημι-δορυφόρου».

Ανακαλύφθηκε στις 27 Απριλίου 2016 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη και η σχετική ανακοίνωση έγινε λίγο καιρό μετά από το «Κέντρο Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων» του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Πολ Τσόντας, ο «2016 ΗΟ3» αποτελεί το καλύτερο και πιο σταθερό παράδειγμα ενός πιστού συντρόφου της Γης, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει ημι-δορυφόρος της για αρκετούς αιώνες ακόμη. Ο «2016 ΗΟ3» έχει τροχιά «κλειδωμένη» πάνω στην τροχιά της Γης. Η απόστασή του από τον πλανήτη μας εμφανίζει διακυμάνσεις, από 100 έως 38 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης.

Είναι όμως πράγματι μια καινούρια ανακάλυψη της επιστημονικής κοινότητας; Ή μήπως, όχι;… Σε ένα από τα «προφητικά» βιβλία του Γάλλου συγγραφέα Ιουλίου Βερν, «Από τη Γη στη Σελήνη», περιγράφεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ένα άλλο ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Γης και Σελήνης! Εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το παραπάνω έργο δημοσιεύθηκε το 1865, κατανοούμε ότι πάνω από 150 χρόνια πριν κάποιοι γνώριζαν για την ύπαρξη του παράξενου αστεροειδούς-«ημι-δορυφόρου». Τελικά, και σ’ αυτή την περίπτωση, η ανθρωπότητα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επανακαλύπτει τη χαμένη γνώση του παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου