Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Επί 5 ώρες έλεγε τα παραμύθια του ο Βαξεβάνης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών

Επί πέντε ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Της Άννας Κανδύλη

Ο Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου δήλωσε πως προσκόμισε στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών, σημειώνοντας ότι : «Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι από τον Ιούλιο του ‘22, πριν γίνει γνωστό ότι παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης , έφυγαν πενήντα και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ και επέστρεψαν τώρα στις υπηρεσίες τους. Γιατί επέστρεψαν; Αυτοί είναι ο πυρήνας και αυτούς πρέπει να ψάξουν.»

Ο δημοσιογράφος είχε κάνει δήλωση και πριν αρχίσει η κατάθεσή του, προσερχόμενος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το πρωί της Τρίτης.

«Αποκάλυψε την Κυριακή το Βήμα και βεβαίως το Documento ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν predator είτε ΕΥΠ, είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ με το τμήμα στην Αγία Παρασκευή το ΚΕΤΥΑΚ στο οποίο δούλευαν μάλιστα αποσπασμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων. Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί από τους οποίους ήταν επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας UNIT 81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της εταιρείας Intelexa το σύστημα παρακολουθήσεων, το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κώστας Βαξεβάνης.

enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου