Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Θα ήταν καλό όμως να μάθουμε στα αλήθεια τι ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης;

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, στρατιωτική στολή, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "8 Νίκος Μπελογιάννης Γράμμος 1948 (σπάνια φωτογραφία, άπο το αρχείο της Νούλας Παπαδάμου)"

Να προσπαθήσουμε να τον δούμε καθαρά, παρά την αχλή Αγίου που τον έχουν σκεπάσει τόσα χρόνια προπαγάνδας των αριστερών;
Ο Μπελογιάννης ήταν ένας ιδεολόγος κομμουνιστής. Φυλακίστηκε ως κομμουνιστής, με βάσει τον νόμο του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον γνωστό «ιδιώνυμο», πέρασε από την Ακροναυπλία, την Αίγινα κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου, υπήρξε ανάρτης του ΚΚΕ και πολιτικός επίτροπος της 10ης μεραρχίας του «ΔΣΕ».
Συνεπώς, δεν ήταν κάποιο μικρό ή μεσαίο πολιτικό μέγεθος μέσα στο κόμμα.
Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την πολιτική εντολή για τις σφαγές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο.
Ο Μελιγαλάς και ο Φενεός περιλαμβάνονται στα «κατορθώματά» του. Συνεπώς ήταν ο ηθικός αυτουργός στα εγκλήματα του ΚΚΕ της εποχής εκείνη μαζί με τον Βελουχιώτη, τον επιτόπιο εκτελεστή και τους «μαυροσκούφηδές» του.
Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ώστε η Ελλάδα να περάσει στη σοβιετική επιρροή, να γίνει μία «σοσιαλιστική δικτατορία».
Πάλεψε δηλαδή όχι για τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία, όπως προπαγανδίζουν εδώ και δεκαετίες, αλλά για την υποτέλεια της Ελλάδας στη Σοβιετική Ένωση. Για να κάνω έναν παραλληλισμό, πάλεψε για το ίδιο πράγμα – αν και σε αντίθετα στρατόπεδα – με τον Κουίσλιγκ στη Νορβηγία. Ο ένας υπέρ των σοβιετικών δηλαδή και ο άλλος υπέρ των ναζί. Μετά το πέρας του συμμοριτοπολέμου, διέφυγε στην Αλβανία και στη συνέχεια στην Πολωνία.
Επανήλθε παράνομα στην Ελλάδα, όπου και συνελήφθη για την υπόθεση των ασυρμάτων της Γλυφάδας και της Καλλιθέας, από τους οποίους ασυρμάτους κρατικά μυστικά προδίδονταν στους σοβιετικούς.
Στην επίσημη νομική ορολογία η πράξη αυτή, όταν δεν διαπράττεται από ‘Ελληνα, λέγεται «κατασκοπεία υπέρ ξένης δύναμης».
Όταν όμως διαπράττεται από ‘Ελληνα, η ακριβής ορολογία είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Ήταν ίδια περίπτωση με αυτήν του Βρετανού Κιμ Φίλμπι, μόνο που ο Φίλμπι προφανώς είχε μεγαλύτερη αξία για τους Σοβιετικούς _προς τούτο και τον βοήθησαν να διαφύγει στη Ρωσία και να ζήσει εκεί άνετα μέχρι το τέλος της ζωής του..
Ο Μπελογιάννης ήταν ένας ήρωας για το ΚΚΕ. Ένας ιδεολόγος, διεθνιστής, κομμουνιστής που όπως όλοι οι συνεπείς κομμουνιστές.
Κύρια πατρίδα του θεωρούσε τη Σοβιετική Ένωση και όχι την Ελλάδα (μαρτυρία Τάκη Λαζαρίδη, συγκατηγορούμενου και επίσης καταδικασθέντος μαζί με τον Μπελογιάννη).
Δεν δικάστηκε για αυτό όμως, δεν καταδικάστηκε για αυτό και, φυσικά, δεν εκτελέστηκε γι’ αυτό. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέσθηκε όχι επειδή ήταν κομμουνιστής, αλλά γιατί το δικαστήριο έκρινε πως ήταν ένοχος κατασκοπείας και προδοσίας.
Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε όπως θα συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο συλληφθεί να προδίδει την πατρίδα του. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέσθηκε, σε αντίθεση με αυτούς που η «σοβιετική πατρίδα» του Μπελογιάννη, και των ιδεολογικών του απογόνων σήμερα, δολοφόνησε άνευ δίκης και πολύ συχνά εκτός του εδάφους της...
Δεν καταλαβαίνω γιατί να εξανίστανται οι αριστεροί για την εκτέλεση του Μπελογιάννη, ο οποίος είχε αποδεδειγμένα μακρά αντεθνική δράση και εγκληματική δραστηριότητα εναντίον του έθνους, της πατρίδας και των πολιτών της και δεν εξανίστανται για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα της KGB, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του με το χημικό Novichok, το οποίο, όλως τυχαίως ήταν σε χρήση από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες...
Ή τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο...
Ή τη δηλητηρίαση του Νικολάι Κοχλόφ το 1957...
Ή τη δηλητηρίαση στο Μόναχο του αντικομμουνιστή Ουκρανού συγγραφέα Lev Rebet το 1957... Βέβαια, αυτοί ήταν εχθροί της «σοβιετικής πατρίδας», οπότε οι δολοφονίες τους ή οι απόπειρες εναντίον τους είναι «απόλυτα δικαιολογημένες»... Τρικυμία εν κρανίω. Ίσως να έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να τελειώνουμε με τις γενικευμένες κατά συρροήν ηρωοποιήσεις, όπως για παράδειγμα με την ηρωοποίηση του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο».
Δεν ήταν αυτό ο Μπελογιάννης όσο κι αν τα βιβλία, οι κινηματογραφικές ταινίες και η κουλτούρα της αριστεράς θέλουν να μας πείσουν εδώ και χρόνια.
Ο Μπελογιάννης ήταν «ο άνθρωπος με τον ασύρματο», όταν δεν ήταν «ο άνθρωπος με το περίστροφο»...
Κώστας Γουμάτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου