Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Επιπέδου πεζοδρομίου το υβρεολόγιο του Α.Τσίπρα κατά του Πρωθυπουργού


Ο νοικοκύρης δεν φοβάται τις έωλες καταγγελίες, μπροστά στο τεράστιο έργο


Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Ακούοντας το καθημερινό υβρεολόγιο του κ.Τσίπρα, πεζοδρομιακού επιπέδου, με φράσεις ανοίκειες για έναν πολιτικό άνδρα, πολλώ μάλλον για έναν Πρόεδρο πολιτικού κόμματος. Η τακτική αυτή του κ.Τσίπρα ακολουθείται, είτε διότι πιστεύει ότι οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται είναι αυτού του επιπέδου, χωρίς να δύνανται να αναλύσουν και να κρίνουν τα καταγγελλόμενα και θα τον πιστέψουν, είτε αποτελεί παιδιόθεν συνήθεια. Ασχέτως ποια από τις δύο περιπτώσεις υπάγεται η συμπεριφορά αυτή του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης,  δηλητηριάζει την πολιτική και την κοινωνική ζωή, αλλά και το σημαντικότερο, εθίζει τον πολίτη σε κατώτερου επιπέδου συμπεριφορές ανύπαρκτων στοιχείων. Ιδιαίτερα όταν οι κατηγορίες εκτοξεύονται με ύβρεις, κατεβάζει την κοινωνική στάθμη, αλλά και την διεθνή υπόσταση της χώρας μας. Όλα αυτά τα κοινωνικά και πολιτιστικά εγκλήματα, μόνο και μόνο μπας και κερδίσουμε μερικά ψηφαλάκια.  Επιεικώς, αυτό είναι πολιτικό κατάντημα.

            Κατηγορεί  μια κυβέρνηση, η οποία την τριετία που κυβερνά, έχει αλλάξει όλη την εικόνα της χώρας, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό, όπου η χώρα μας έχει αποκτήσει υπόσταση αξιοπρέπειας, σεβασμού ως μιας ισότιμης με τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης, όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί ως ίσος προς ίσον με όλους τους ηγέτες, που ο λόγος του και οι προτάσεις του ακούγονται με προσοχή και σεβασμό και οι περισσότερες γίνονται δεκτές. Ακόμη οι Ευρωπαίοι ακολουθούν μέτρα και αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ στην Ελλάδα μας, για πρώτη φορά στις ιστορικές μας σχέσεις με την Ευρώπη. Είναι μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα περήφανη που την εκτιμά και τη σέβεται η υφήλιος.

            Μια κυβέρνηση, η οποία παρόλες τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που έχουν επιφέρει η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, έχει κατορθώσει να έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, ρεκόρ επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Μια κυβέρνηση που παρέχει σχεδόν αφειδώς οικονομικές ενισχύσεις στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες υποφέρουν από τις πιο πάνω αναφερθείσες δυσχερείς συγκυρίες. Μια κυβέρνηση που έχει σχεδόν μηδενίσει τις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης και δίνειι επιδοτήσεις όπου διαπιστωθεί ότι προκύπτει οικονομικό πρόβλημα των αδύνατων οικονομικά πολιτών. Μια κυβέρνηση που προσπαθεί να βελτιώσει την ξενόφερτη ακρίβεια και πληθωρισμό, με το πανέξυπνο «καλάθι του καταναλωτή», το οποίο έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα μείωσης των τιμών των καταναλωτικών αγαθών, κόντρα των μεμψίμοιρων αντιπολιτευτικών αντιρρήσεων. Μια κυβέρνηση που ανταγωνίζεται την όποια λαϊκή πολιτική των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, μια πολιτική που εξαφανίζει κάθε αριστερή εξαγγελία, που μόνο στα λόγια έχουν παραμείνει, χωρίς ποτέ να δυνηθούν να τα εφαρμόσουν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία.

            Μια κυβέρνηση την οποία οι εχέφρονες πολίτες, οφείλουν να την στηρίζουν σε κάθε περίπτωση, για το δικό τους όφελος και ευημερία. Να την στηρίζουν και να την υπερασπίζονται έναντι των κακόπιστων αντιπολιτευόμενων κομμάτων και ΜΜΕ, που κατηγορούν χωρίς στοιχεία, για στενούς και χαμερπείς πολιτικούς λόγους, να την στηρίζουν για να μπορέσει να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο και την ανύψωση διεθνώς του κύρους της Ελλάδος.

            Θα αποτολμήσω, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών, να συγκρίνω την επικρατούσα πολιτικοκοινωνικήκατάσταση της χώρας μας, με τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους. Ο Περικλής, αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος και πολιτικός, έντιμος, ανιδιοτελής, δίκαιος και ευθύς, κατόρθωσε να εξυψώσει την Αθήνα στα ύψη, οδηγώντας την  προςτο  κέρας της αμάλθειας, με τη φιλολαϊκή πολιτική του να φέρει την ευημερία των πολιτών, την επικράτηση της Αθήνας σε θάλασσα και ξηρά, με τα παγκοσμίου αξίας και θαυμασμού αριστουργήματα, την αναγνώριση της υγιούς άμεσης Δημοκρατίαςδια μέσου των αιώνων, ώστε να την μνημονεύουν παγκοσμίως ως την πιο τέλεια Δημοκρατία της υφηλίου από τότε μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά είναι γνωστά σχεδόν σε όλους ανά την υφήλιο.

            Εκείνο που δεν είναι γνωστό, στους πολλούς τουλάχιστον, είναι ότι είχε μια κακόπιστη, καταστροφική αλλά και δυνατή αντιπολίτευση. Θα τολμούσα να πω, χειρότερη από την παρούσα του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο διότι οι τότε αντιπολιτευόμενοι ήταν πλούσιοι και δυνατοί, οι Ολιγαρχικοί,εκπροσωπούντες το Αριστοκρατικό κόμμα, το οποίο είχε μαζί του όλους τους πλούσιους και ισχυρούς της εποχής, αλλά και όλους τους κωμοδιογράφους, όπως τον Αριστοφάνη, ο οποίος, ανήκων στους ολιγαρχικούςσατίριζε τον Περικλή και την οικογένειά του αισχρά με τις κωμωδίες του, χωρίς όρια και φραγμούς. Ο Περικλής τα ξεπερνούσε, διότι είχε τον λαό μαζί του,που του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

            Έτσι και η κυβέρνηση αυτή θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και φλύαρες κατηγορίες της καταστροφικής αντιπολίτευσης, ασφαλώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με την δικαιολογημένη στήριξη της κοινωνίας και η Ελλάδα θα συνεχίσει την ανοδική και δημιουργική της πορεία.

            Οι υποκλοπές που σοφίζεται ο κ.Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο, αλλά και χωρίς κοινωνική επίδραση, την σημερινή εποχή της κυριαρχίας της τόσο προηγμένης τεχνολογίας, που μέσα από έναsmartτηλέφωνο μπορούν να παρακολουθούν, όχι μόνο τι λες αλλά και που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή. Όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητες αυτές της σύγχρονης τεχνολογίας και για το λόγο τούτο όλοιείναι προσεκτικοί στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.Άρα επί κέντρα λακτίζεινη αντιπολίτευση.

            Όσο για τους πλειστηριασμούς, και την υπόθεση της οικίας της δημοσιογράφου κ.Κολοβού, ο μόνος που δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσε ο κ.Τσίπρας στο σπίτι της κ.Κολοβού. Διότι ξέχασε όταν φώναζε το 1915 «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»,  όχι μόνο ο  πλειστηριασμός της οικίας της κ.Κολοβού έγινε τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψηφίζοντας τον νόμο για τους πλειστηριασμούς το 1917:(α) ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε στη Βουλή στις 30/6/2017ότι:«οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».(β) Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας στις 3 Δεκεμβρίου 2017 υποστήριζε ότι «κακώς τα στελέχη της ΝΔ νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς, τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά». (γ) Η «Αυγή» κυκλοφορούσε με τίτλο «Τέρμα η ασυλία στους κακοπληρωτές πολυτελείας»(δ) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2017 έφερε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. (ε) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4354/2015 προέβλεψε ρητώς ότι οι αδειοδοτούμενες εταιρείες διαχείρισης δανείων νομιμοποιούνται να ασκήσουν κάθε ένδικο βοήθημα και δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων. (ζ) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομοθέτησε το δικαίωμα των δανειοληπτών να εξαγοράζουν το δάνειό τους κατά τη μεταβίβαση των απαιτήσεων σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων με τον νόμο 4354/2015. (η) Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 υποστήριζε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πιστωτές μας να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα εξαγοράσουν τα funds. Δεν θα το θέσω (στους δανειστές μας) γιατί δεν είναι λογικό». (στ) Η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε ημερομηνία λήξης και αυτή ήταν τα τέλη του 2018. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έφερε νομοθεσία και για να αποφύγει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019.

            Αν λοιπόνη χαμηλοσυνταξιούχος κυρία Κολοβού προσπαθούσε για παράδειγμανα εμποδίσει τον πλειστηριασμό του ακινήτου της, θα μπορούσε να διώκεται και μάλιστα αυτεπαγγέλτως με νόμο του ίδιου ανθρώπου που την Τρίτη στεκόταν... αλληλέγγυος στο πλευρό της και συναισθανόταν το δράμα της.Τα πιο πάνω α-στ από την καλή POLITICAL της 3/11.

            «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κύριε Τσίπρα!        

 

            Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου