Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Αυτογκόλ Φωτίου με «πάσα» στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές

 Αυτογκόλ Φωτίου με «πάσα» στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές

Δώρο στην κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι το σοβαρότατο αυτό ζήτημα είναι έργο επιχειρηματιών που θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση διότι δεν μοιράζει τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης όπως αυτοί θέλουν, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την κυβερνητική γραμμή για το θέμα.

«Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών» είπε η κ. Φωτίου. 

Η ⁦@TheanoFotiou⁩ στην Βουλή πριν λίγο ευθέως είπε ότι οι επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από την Κυβέρνηση ως προς τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης βγάζουν τις υποκλοπές για να ρίξουν την Κυβέρνηση! Τα σχόλια δικά σας….

 

Την… πάσα πήρε αμέσως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «ομολογία» της πρώην υπουργού Εργασίας. «Μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι από το πως μοιράσαμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ και γι αυτό βγάζουν το λεγόμενο σκάνδαλο των υποκλοπών. Μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες» σημείωσε. 

  Σε δήλωση της, αργά το απόγευμα της Τρίτης (15/11) η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι «ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενα μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Η δήλωση του Γ. Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για «σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα» σχολιάζοντας όσα είπε η κ. Φωτίου στη Βουλή. 

«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα αποκαλύπτει σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι “αποκαλύψεις” για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μαντζουράνης ζήτησε να καταθέσουν τρία άτομα ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ενώ σε συνέντευξη του έκανε λόγο για αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων που αφορούν τις υποκλοπές. «τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες» για να εκτιμήσει σε άλλο σημείο ότι μπορεί να βγει άκρη στο σκάνδαλο με μαρτυρίες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου