Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Είναι ο Μαυρίδης ένα νεοφιλελεύθερο σκουλήκι;

Γράφει ο
Θανάσης Μαυρίδης
Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε στην Βουλή ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να περικόψει δαπάνες κι ανέφερε χαρακτηριστικά τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι μία παλιά και βρώμικη ιστορία. Το ερώτημα είναι αν στην Ελλάδα της κρίσης αυτά τα δύο υπουργεία μοιράζουν  εκατομμύρια ευρώ στους… διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Δεν ξέρουμε που καταλήγουν τα χρήματα από αυτά τα δύο υπουργεία. Αν δεν ήταν μυστικά θα γνωρίζαμε. Και ναι μεν καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο θα πρέπει  κανείς να πληρώσει τον Μουσταφά στην Άγκυρα ή τον Πετράν στην Μόσχα, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ποιο είναι εκείνο το δημόσιο συμφέρον που
ορίζει ότι στην θέση του Μουσταφά και του Πετράν μπορεί να βρίσκονται Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Εμείς δεν ξέρουμε αν πράγματι αυτό ισχύει. Μας φαίνεται αδιανόητο. Γιατί ένα Μέσο Ενημέρωσης να πάρει λεφτά από τα υπουργεία των κκ Κοτζιά και Καμμένου; Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Θα ήταν αρκετή μία διαβεβαίωση των δύο αυτών υπουργών ότι δεν έχουν δώσει στην διάρκεια της θητείας τους ένα ευρώ σε πρόσωπα που σχετίζονται με Μέσα Ενημέρωσης και θα τους πιστεύαμε. Άλλωστε, τι είναι εκείνο που μπορεί να προσφέρει με αμοιβή στην πατρίδα μία εφημερίδα ή μία ιστοσελίδα που δεν μπορεί να το προσφέρει αφιλοκερδώς;
Η αλήθεια είναι ότι παρατηρούμε διαφόρους που ανακαλύπτουν πυκνά – συχνά ότι ο Μαυρίδης (για παράδειγμα) είναι ένα νεοφιλελεύθερο σκουλήκι. Όλως περιέργως αυτό συμβαίνει μετά από ρεπορτάζ του liberal για θέματα των δύο αυτών υπουργείων. Ρεπορτάζ που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πολιτικούς κύκλους των δύο αυτών υπουργείων. Προφανώς πρόκειται για σύμπτωση. Όπως και το γεγονός ότι τα ίδια «μέσα ενημέρωσης» κατακεραυνώνουν κάθε εχθρό του «συστήματος». Ο κ. Θεοδωράκης, για παράδειγμα, έχει υπάρξει στο παρελθόν ήρωας σε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του μπλοκ της λάσπης…
Μια σοβαρή κυβέρνηση στο μέλλον θα πρέπει να αναζητήσει πιθανές αθέμιτες συναλλαγές. Και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν έγιναν τέτοιες βρωμιές. Σας επαναλαμβάνω: Δεν το πιστεύουμε. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαν κάποιοι να παίρνουν λεφτά από τα μυστικά κονδύλια για να θάψουν τους «αντιπάλους» τους. Να τους επιφυλάσσουν, δηλαδή, την ίδια μοίρα που επιφυλάσσουν στους εχθρούς της πατρίδας. Και φυσικά αυτή η ιστορία δεν αφορά μόνο την τελευταία διετία. Τα μυστικά κονδύλια τα κληρονόμησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν ανακάλυψαν τον τροχό.
Μια τελευταία λεπτομέρεια: Μαντέψτε ποιοι χρηματοδοτούν τα μυστικά κονδύλια…

http://www.liberal.gr/arthro/101093/apopsi/th-mauridis/einai-o-mauridis-ena-neofileleuthero-skouliki-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου