Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Οι καλλιτέχνες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το μετάνιωσαν πικρά

Ηθοποιοί και τραγουδιστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την... πήραν πίσω
Κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, αρκετοί καλλιτέχνες και, γενικά, εκπρόσωποι της τέχνης και του θεάματος τοποθετήθηκαν πολιτικά, εκφράζοντας δημοσίως τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως τόνιζαν τότε, «θα έφερναν την αλλαγή».
Υστερα από δύο χρόνια, όμως, η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων, όπως δεν φοβήθηκαν να δηλώσουν την πολιτική επιλογή τους, τολμούν να εκφράσουν την πικρία τους για το γεγονός ότι διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κατάλογος των «εξαπατημένων» -ή αλλιώς «κοψοχέρηδων»καλλιτεχνών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, καθώς όλο και περισσότεροι τοποθετούνται δημόσια αρνητικά για τη σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πόσο μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Τους περισσότερους από αυτούς, μάλιστα, χαρακτηρίζουν η οργή και η αγανάκτηση για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τονίζουν χαρακτηριστικά ότι προτιμούν να κόψουν… σύρριζα το χέρι τους, αλλά ΣΥΡΙΖΑ δεν ξαναψηφίζουν. Τέτοιες περιπτώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι της Α. Παναγιωτοπούλου, του Κλ. Γρηγοριάδη, της Χ. Αλεξίου, του Στ. Δρογώση, του Γ. Ζουγανέλη, του Ντ. Καρύδη, του Γ. Μποσταντζόγλου, του Δ. Πιατά, του Γρ. Βαλτινού και της Ελ. Ζουγανέλη.

Χάρις Αλεξίου

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου δήλωσε και αυτή μετανιωμένη για τη συμμετοχή της στη συναυλία αλληλεγγύης για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τα κόκκινα γάντια που είχε φορέσει τότε. Η γνωστή ερμηνεύτρια, λίγους μήνες μετά, δήλωσε χαρακτηριστικά στο athensvoice.gr: «Τη θεωρώ σήμερα μια αφελή πράξη, όχι για το γιατί, αλλά για το πώς. Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που “διαδηλώνουν” το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μου ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα. Δεν φαντάστηκα πως θα το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Πιατάς

Ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς αναφέρεται με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι όχι μόνο δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του, αλλά πλέον αισθάνεται σαν αιχμάλωτος πολέμου. Σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, έναν χρόνο περίπου μετά τις τελευταίες εκλογές, δήλωσε: «Οχι μόνο δεν δικαιώθηκα για την επιλογή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον αισθάνομαι σαν αιχμάλωτος πολέμου, που ψάχνει τα δικαιώματά του. Πρόσφυγας στη χώρα μου είμαι και τουλάχιστον οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν, εγώ δεν έχω πού να πάω».

Γιάννης Μποσταντζόγλου

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια και του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος δήλωσε ότι πίστεψε και ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα έχοντας προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Ωστόσο, διαψεύστηκε. Σε συνέντευξή του δήλωσε συγκεκριμένα: «Είναι αυτή αριστερή κυβέρνηση; Φεύγουν τα παιδιά μας μετανάστες για το εξωτερικό, γιατί με 500 ευρώ δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για οικογένεια, και θα είμαι ψύχραιμος; Δεν ψήφιζα για 25 χρόνια, γιατί έλεγα “το έργο είναι στημένο”. Και πηγαίνω και ψηφίζω τον Αλέξη Τσίπρα. Ε, δεν μου κοβόταν το χέρι; Εδωσε προσδοκίες στον λαό και πήγε την Αριστερά χρόνια πίσω».

Άννα Παναγιωτοπούλου: «Μουντζώνοµαι και µε τα δύο χέρια»

Πριν από λίγες ηµέρες, η γνωστή ηθοποιός Αννα Παναγιωτοπούλου δήλωσε ότι µετάνιωσε για την εµπιστοσύνη της στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή της αναφέρθηκε µε σκληρές εκφράσεις στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Νοµίζω πως το µετάνιωσαν όλοι όσοι τον ψήφισαν. Ολοι όµως. “Πρώτη φορά Αριστερά” και κουραφέξαλα. Έξαλλοι είναι όλοι µαζί του. ∆εν θες να τον χαστουκίσεις; Θέλεις, γιατί σε κορόιδεψε µε τον πιο άγριο τρόπο. Μουντζώνοµαι που τον πίστεψα. Μουντζώνοµαι και µε τα δύο χέρια».

Γιάννης Ζουγανέλης: «Αυτό που ζούμε είναι τραγικό»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι άλλη µία περίπτωση εκ των καλλιτεχνών που είχαν εκφράσει δηµόσια τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «τρώει κατραπακιές», επειδή εύκολα «γοητεύεται και απογοητεύεται». ∆ύο χρόνια µετά, µε δήλωσή του στο aixmi.gr, είπε ότι αυτό που ζούµε είναι τραγικό. «Εγώ τους ψήφισα. Επειδή µιλάγαµε για καρεκλοκένταυρους και γέρους. Ηρθαν κάποιοι που βαφτίστηκαν προοδευτικοί-αριστεροί και φέρανε την πατρίδα σε αυτά τα αδιέξοδα. Αυτό που ζούµε είναι τραγικό», σχολίασε. Τότε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας, όπως και κάθε πολιτικός, όφειλε να ξέρει τι µπορεί να υποσχεθεί. Το γεγονός ότι αλλιώς τα περίµενε κι αλλιώς του ήρθανε δεν µε αφορά καθόλου. ∆εν έχει βγει να πει µία αλήθεια. Μιλάει την ίδια γλώσσα των προηγούµενων πολιτικών. Να βγει να µιλήσει καθαρά στις µανάδες, στους πατεράδες, στα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ντίνος Καρύδης: «Άνθρωπος είμαι κάνω λάθη»

Ο Γνωστό ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, αν και δεν µας είχε συνηθίσει σε πολιτικές παρεµβάσεις, τον είδαµε να αρθρογραφεί ακόµα και στην εφηµερίδα «Αυγή» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015. Τώρα ανήκει και αυτός στους δυσαρεστηµένους, λέγοντας ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Η έντονη διαφωνία του µε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστή µέσω του προσωπικού του λογαριασµού στο twitter, όπου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το κόψιµο των συντάξεων. Μετά την αντίδρασή του αυτή, υπήρξαν πολλοί που του θύµισαν την ένθερµη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, µε τον ίδιο να απαντάει: «Ανθρωπος είµαι, κάνω λάθη. Εδώ ο Ιησούς διάλεξε για µαθητή Του τον Ιούδα. Και ήταν και Θεός».

Στάθης Δρογώσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς εκμεταλλεύτηκε»

Ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης ∆ρογώσης προστίθεται στον κατάλογο των «εξαπατηµένων», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκµεταλλεύτηκε πολλούς µέσω twitter και έτσι κυριάρχησε. Συγκεκριµένα, µε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασµό στο twitter ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκµεταλλεύτηκε πανέξυπνα την κατάσταση. Κυριάρχησε στο twitter µε τη βοήθειά µας. Μέχρι και το δηµοψήφισµα η Αριστερά του twitter είναι ενωµένη. Μετά όµως… οι πιο πολλοί φεύγουν από το κόµµα, µερικοί στοχοποιούνται. Κι εγώ λόγω αφέλειας βρέθηκα στο στόχαστρο. Καλά να πάθω».

Κλέων Γρηγοριάδης: «Δεν θα το ξανακάνω»

Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ Κλέων Γρηγοριάδης είχε εκφράσει δηµόσια τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του δηµοψηφίσµατος, τον Ιούλιο του 2015, όταν είχε ταχθεί «φανατικά» υπέρ του «όχι». Λίγους µήνες µετά, τον ∆εκέµβριο του 2016, ο ίδιος, µε συνέντευξή του στο aixmi.gr, δήλωσε δυσαρεστηµένος για το γεγονός ότι το «όχι» του δηµοψηφίσµατος µετατράπηκε σε «ναι» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. «∆εν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι το “όχι” µας έγινε “ναι”. Εµένα η ζωή µου επί ΣΥΡΙΖΑ χειροτέρεψε. Ψήφισα µία φορά και δεν θα το ξανακάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η καθηµερινότητα έγινε πιο δύσκολη»

Άλλη μια περίπτωση των δυσαρεστηµένων µε την κυβέρνηση είναι αυτή της αγαπηµένης σε πολλούς νεαρής τραγουδίστριας Ελεωνόρας Ζουγανέλη, η οποία επίσης λίγους µήνες µετά τις εκλογές δήλωσε µετανιωµένη για την ψήφο της στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μετανιώνω µε την έννοια ότι η καθηµερινότητά µας έχει γίνει ακόµα πιο δύσκολη, ότι για µια φορά ακόµα βρέθηκα κι εγώ -και πολλοί άλλοιαντιµέτωπη µε µια κατάσταση στην οποία µάλλον πιστέψαµε κάτι παραπάνω, µάλλον ελπίζαµε λίγο παραπάνω», σχολίασε η γνωστή ερµηνεύτρια µιλώντας στον Real FΜ. Ερωτηθείσα για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι: «Στην αρχή µάλλον πίστευε ότι θα µπορούσε να συγκρουστεί και να τα καταφέρει, αλλά πολύ σύντοµα πήρε το µήνυµα».

Γιώργος Βαλτινός: «O Tσίπρας είναι ο µεγαλύτερος ψεύτης» 

Ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, έναν χρόνο µετά τις εκλογές, εµφανίστηκε απογοητευµένος για την επιλογή να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι πίστεψε στην «ελπίδα». «Ενας από αυτούς ήµουν κι εγώ. Πίστευα διαχρονικά σε αυτή την ελπίδα. Πίστευα ότι µια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι πιο δίκαιη µε τους ανθρώπους, πιο έντιµη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο µεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή µου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…», δήλωσε µιλώντας στο περιοδικό «YOU».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/den-ixeran-den-rotagan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου