Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ


Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος    

Όταν ετέθη το ζήτημα εκσυγχρονισμού των F-16 στο υψηλότατο επίπεδο "Προέδρου των ΗΠΑ και Πρωθυπουργού", και προβλήθηκε ως αντάλλαγμα για την Σούδα, είχαμε αντιδράσει για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών ήταν ότι έμπαινε μία τεχνική συμφωνία με πολλές μεταβλητές στο τραπέζι, έναντι ενός σημαντικότατου μείζονος γεωπολιτικού ωφελήματος, όπως είναι η συνολική επιχειρησιακή παρουσία των Αμερικάνων στην Ελλάδα. Γιατί σε αυτό ακριβώς αναφέρεται η “Mutual Defense Cooperation Agreement” που συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ (όχι μόνο στη Σούδα).
Η συμφωνία εκσυγχρονισμού των F-16 ως διακυβερνητική (G2G / Government-to-Government), σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ
διαμεσολαβεί με τις εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να κάνουν τον εκσυγχρονισμό, και αν συμφωνήσουμε, λαμβάνει την άδεια από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ (κογκρέσο κλπ).
Η εταιρεία που συμφωνήσαμε να κάνει τον εκσυγχρονισμό ήταν η Lockheed Martin, με κόστος αυτό που αναφέρθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ των 2,4 εκατ. δολαρίων για το σύνολο των F-16.
Ακόμη όμως και σε αυτό δημιουργήθηκε σύγχυση, λόγω της κάκιστης προετοιμασίας της συμφωνίας για τον αριθμό των αεροσκαφών που θα εκσυγχρονισθούν, με τον κ. Καμμένο να δηλώνει ότι το τελικό κόστος θα είναι μόνο 1,1 δις ευρώ.

Ενώ η διαδικασία έγκρισης της συγκεκριμένης συμφωνίας είχε ολοκληρωθεί στις ΗΠΑ , ο κ. Καμμένος ξεκίνησε απευθείας συνομιλίες με την εταιρεία Boing, η οποία εμφανίσθηκε πρόσφατα με ανανεωμένη προσφορά. Και αντί να έλθει σε επικοινωνία με την αρμόδια Κυβερνητική αρχή των ΗΠΑ, για να διαμεσολαβήσει διερευνώντας την δυνατότητα αλλαγής όσων έχουν επίσημα συμφωνηθεί και εγκριθεί , κάλεσε την εταιρεία Boing να παρουσιάσει στην Ελλάδα την προσφορά της.
Όπως ήταν φυσικό, η Αμερικανική πλευρά η οποία είχε πάρει την έγκριση από το Κογκρέσο για την συγκεκριμένη διακυβερνητική συμφωνία, αντέδρασε δια της άμεσης παρεμβάσεως του πρέσβη της.
Ο κ. Καμμένος μεταθέτοντας τις ευθύνες των πράξεών του σε άλλους, απέστειλε μέσω της ΓΔΑΕΕ επιστολή στην Boing, ρωτώντας την αν το γνώριζε αυτό η Αμερικανική κυβέρνηση (έκανε τον ανήξερο), με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να ακυρώσει την προγραμματισμένη παρουσίαση, όταν η Boing του απάντησε έμμεσα αρνητικά (αφού δεν είναι δική της δουλειά αυτό).
Η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο (απορώ με τους συνεργάτες του και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί δεν αντιδρούν στις επιπολαιότητές αυτές)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου