«Ήμουν σε αυτοάμυνα», λέει ο 88χρονος που πυροβόλησε χθες δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία — αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Είμαι αναφανδόν υπέρ της εκτεταμένης οπλοκατοχής στην κοινωνία (μετά από ψυχιατρικό έλεγχο των αιτούντων), αλλά και άμεσης οπλοχρησίας όταν μπαίνουν σπίτι σου χωρίς την άδειά σου. Όσοι υποστηρίζουν πως μπορεί να μπουν σπίτι σου επειδή πεινάνε . . . Σύγχρονοι Αγιάννηδες
Θα το δικαιολογούσα, αν πεινούσαν να μπουν στο ξένο σπίτι. Όμως δωρεάν συσσίτια οργανώνονται από τους Δήμους και την Εκκλησία – δεν υφίσταται πλέον η δικαιολογία της πείνας. Η βαναυσότητα των εγκληματικών ενεργειών των αλλοδαπών δεν προδίδει πείνα — προδίδει βαθύ μίσος για την κοινωνία που τους φιλοξενεί. Η Ελλαδική κοινωνία στενάζει από αυτή την εισαγόμενη εγκληματικότητα, παρ’ ότι αυτή αποκρύπτεται συστηματικά από τα ΜΜΕ — το 90% των συλληφθέντων στο αυτόφωρο είναι αλλοδαποί, οι ελάχιστοι Έλληνες συνήθως είναι για ναρκωτικά. Πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν θυσιαστεί στον βωμό μιας αντιρατσιστικής υστερίας.
Πληθαίνουν οι ειρηνικοί πολίτες που θέλουν να γίνουν οπλισμένα περιστέρια και υποστηρίζουν την ανάγκη οπλοκατοχής• λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τις ζωές τους. Όσοι αντιτείνουν τον κίνδυνο από τους θυμωμένους γείτονες ή τους ψυχικά διαταραγμένους «ξεχνάνε» πως η πιθανότητα να πέσεις θύμα εγκλήματος αλλοδαπού είναι ασυζητητί μεγαλύτερη από το να σε πυροβολήσει ένας θυμωμένος γείτονας ή ένας ψυχασθενής πολίτης. Η διεθνής προπαγάνδα των ΜΜΕ κατά της οπλοκατοχής έχει πολιτικά κίνητρα και αντίκειται στην απλή λογική.
Αμερικανική εμπειρία
Τα στατιστικά διεθνώς είναι συντριπτικά υπέρ της οπλοκατοχής. Στις ΗΠΑ υπάρχουν 350 εκ. όπλα και τα 2/3 του πληθυσμού είναι υπέρ της οπλοκατοχής — προβλέπεται άλλωστε στο σύνταγμά τους η οπλοκατοχή ως ατομικό δικαίωμα. Η πολιτική ιδιοφυΐα των Ιδρυτών των ΗΠΑ προέβλεψε αυτό που ζούμε τώρα: μια λανθάνουσα τυραννία, έτσι έθεσαν την οπλοκατοχή ως δικλείδα ασφαλείας. Δεν είχαν άδικο γιατί η ιστορία τους δικαίωσε. Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πει: «Για να κατακτήσεις ένα έθνος, πρώτα αφόπλισε τους πολίτες του», έτσι το 1939 ο Χίτλερ αυστηροποίησε την οπλοκατοχή και μέχρι το 1945 είχαν εξοντωθεί πολλά εκατομμύρια Γερμανών Εβραίων (και όχι μόνο) που δεν μπορούσαν να αμυνθούν. Το ίδιο το 1911 στην Τουρκία, αυστηροποιήθηκε η οπλοκατοχή και μέχρι το 1917, 2 εκ. Πόντιοι και Αρμένιοι, που δεν μπορούσαν να αμυνθούν, εξοντώθηκαν. Μόνο επίδοξοι τύραννοι φοβούνται την οπλοκατοχή των πολιτών. Όσοι νομίζουν πως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν είναι ανιστόρητοι.
Στις ΗΠΑ, ακόμα και σε Πολιτείες —κάστρα των Δημοκρατικών— όπως η Μασσαχουσέττη και η Καλιφόρνια στα σχετικά δημοψηφίσματα του 1976 και του 1982 οι πολίτες ψήφισαν μαζικά υπέρ της οπλοκατοχής με ποσοστά της τάξης του 69% και 63% αντίστοιχα. Έκτοτε ουδείς τόλμησε να θέσει ξανά θέμα δημοψηφίσματος. Από το 1993 έως το 2011 οι πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ οι ανθρωποκτονίες από όπλα μειώθηκαν κατά 39% και οι μη θανατηφόροι πυροβολισμοί κατά 69% — αντιστρόφως, μετά το 1976 που ο Δήμος της Ουάσιγκτον D.C. επέβαλε αυστηρούς νόμους οπλοκατοχής, οι ανθρωποκτονίες διπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία. (πηγή: More Guns, Less Crime: Understanding Crime and Gun Control Laws – John R. Lott).
Βρετανική εμπειρία
Ας κάνουμε μια σύγκριση με την επίσης αγγλόφωνη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσεις όπλο: στις ΗΠΑ μόνο το 13% των διαρρήξεων λαμβάνουν χώρα όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα στο σπίτι — στην Μεγάλη Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 60%. Στην Ελλάδα πλέον όλοι ξέρουμε πως οι εγκληματίες επιλέγουν να πάνε εκεί που υπάρχουν άνθρωποι μέσα για να τους βασανίσουν να μαρτυρήσουν που έχουν χρήματα. Οι φεμινιστές που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αυτοί θα έπρεπε πρώτοι να προτρέπουν τις γυναίκες να οπλοφορούν —όποτε αυτές αισθάνονται πως το έχουν ανάγκη—, αλλιώς μένουν απροστάτευτες απέναντι στην υπέρτερη φυσική δύναμη των ανδρών που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εγκληματιών. Στην Μεγάλη Βρετανία, μια γυναίκα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να να βιαστεί απ’ ότι στις ΗΠΑ. Οι αυστηροί νόμοι οπλοκατοχής δεν βλάπτουν τους κακούς τύπους, αυτοί πάντα βρίσκουν τα όπλα που θέλουν, βλάπτουν όσους ζουν σε επικίνδυνες περιοχές και τις πιο αθώες γυναίκες.
Εν κατακλείδι
Προτείνω εκτεταμένη οπλοκατοχή σε όλη την Ελλάδα, η κάθε σφαίρα όμως να κοστίζει το 5% του ετήσιου εισοδήματός μας.
Tου Δημήτρη Ζιαμπάρα για το aniliberal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου