Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Χάνουμε το Αιγαίο! Έχουμε «χάσει την μπάλα» στα γεωπολιτικά και τα ¨βουβάλια μας ποδοπατούν¨ μέσα στη χώρα μας…


Ας δούμε τη σκακιέρα !!
Η ¨εμπιστοσύνη¨ στην στάση της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο που έδειξε Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο της Βάρνας σημαίνει ένα πράγμα .
Η ΕΕ με τις ευλογίες των ΗΠΑ , ( που έχουν δεδομένο ¨παιδί για όλες τα δουλειές ¨ την Ελλάδα ) έχουν προτεραιότητα και σκοπό να ¨τραβήξουν ¨ την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας στην οποία , ¨ολοένα και χωνόταν ¨ και τούτο σε μια φάση που ο Έλληνας
Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ρώσο πρόεδρο μετά την επανεκλογή του και όπου , ένα άτυπο «μπλοκ» έχουν σχηματοποιήσει Ελλάδα,
Κύπρος και Τουρκία που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟΪκές δεν προχωρούν σε απελάσεις Ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπά.
Η Τουρκία , ενώ τίθεται ¨φαινομενικά ¨ την περίοδο αυτή απέναντι στις ΗΠΑ ( που αρνήθηκαν να τις επιβάλλουν κυρώσεις ) θεωρώντας τους ότι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα και αντιδρώντας στις κινήσεις των σχετικά με την Ιερουσαλήμ , ξαναγέρνει πάλι προς την Γερμανο -γαλλοκρατούμενη ΕΕ εν μέσω απειλών ότι θα εξαπολύσει το μοναδικό της όπλο προς της ΕΕ ( ουσιαστικά μόνο προς την Ελλάδα ) ήτοι , τις μεταναστευτικές ροές σε επίπεδο ασύμμετρης απειλής .

Γιατί ενδίδει ;
Μα , για να απομονώσει την Ελλάδα και να ¨ βάλει χέρι ¨ στο Αιγαίο με τις ευλογίες όλων των μεγάλων παικτών .
Παράλληλα , το μέτωπο – βλέπε τριμερή – Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ κατά της Τουρκίας , έχει την δική του δυναμική , δεν φαίνεται όμως να φτάνει σε κίνηση ¨ Ματ¨ υπέρ μας .
Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα και η Σουηδία είναι οι δύο χώρες οι οποίες έχουν στην κατοχή τους νησιά με τεράστια γεωστρατηγική αξία δεδομένο , που δεν περνάει απαρατήρητο από την Ρωσία, μια Ρωσία που δεν σταματάει τ ανοίγματα προς την Ελλάδα και τις απειλές προς τη Σουηδία , που δεν σταματάει να θέλει πέρασμα στις ζεστές θάλασσες .
Το Νησί Γκότλαντ, στην νότια ακτή της Σουηδίας για παράδειγμα στο επίκεντρο της Βαλτικής Θάλασσας, αποτελεί ένα ακίνητο αεροπλανοφόρο , ενώ η χώρα μας κατέχει τη βάση «κλειδί» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας, στο νησί της Κρήτης ( βλεπε επιχειρήσεις όπως «Desert Shield/Storm» στο Ιράκ και «Enduring Freedom» Αφγανιστάν κ.α )
Και ενώ τούτα συμβαίνουν εν μέσω μοιρασιάς των ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή , εν μέσω δηλαδή ενός υβριδικού ενεργειακού πολέμου .
Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αναπτύξει μόνιμα 10 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο του νέου ναυτικού δόγματος της και οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρικό διαμετακομιστικό κόμβο απέναντι στην ρωσοτουρκική συμμαχία ( βάσεις σε Σύρο και Αλεξανδρούπολη , αναβάθμιση της βάσης της Σούδας , μεταφορά της αμερικανικής βάσης του Ινσιρλίκ κ.α)
Οι ΗΠΑ θα εγκατασταθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τον έλεγχο χωρών όπως η Μολδαβία και άλλων που έχουν σχέση με τις ενεργειακές πηγές στην περιοχή και για να μπουν ¨στην μύτη της Ρωσίας ¨, ενώ η Αθήνα θεωρεί ότι μία βάση των ΗΠΑ θα αποτρέπει τυχόν «ορέξεις» της Τουρκίας για εισβολή από τον Έβρο, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.
Μην ξεχνάμε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός των ΗΠΑ είναι να καταστήσουν την περιοχή Σκοπίων-Κοσόβου (σε συνδυασμό με τη Σούδα) τη μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στον Κόσμο και γιαυτό επείγονται τόσο να εντάξουν τα ΣΚΟΠΙΑ στο ΝΑΤΟ , δεδομένο που δεν εκμεταλλευόμαστε αναφορικά με το όνομα του κρατιδίου
Με απλά λόγια «όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια» . Μόνο που ο βάλτος εδώ είναι η Πατρίδα μας
Τι θα κάνετε ;
Παραμερίστε ¨τα εσωτερικά σας ¨ και συντονιστείτε στην παραγωγή μιας Εθνικής Στρατηγικής .
Ο κίνδυνος τελικά ΕΙΝΑΙ μεγάλος και είναι ΠΑΡΩΝ !!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου