Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία… Tου Παν. Αποστόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για σύσκεψη 13 Απριλίου 1992
Στις 13 Απριλίου 1992 ο τότε ΠτΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προεδρεύσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό! Στη σύσκεψη είχαν λάβει μέρος ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Σε αυτήν την σύσκεψη είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:...
  «Το επιχείρημα ότι, η Ελλάς υπερβάλει και πως τα μικρά Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, είναι αντιφατικό και επικίνδυνο, για να μην πω παράλογο! Αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή! Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα! Πρέπει να θυμούνται και το χθες, για να μη το ξαναζήσουν αύριο»!  Προφητικά λόγια, που σήμερα τα βρίσκουμε μπροστά μας, επειδή είχαμε και έχουμε πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους!  Αλλά, ας θυμηθούμε τι είχαν ισχυριστεί οι τότε πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, που υπάρχουν και σήμερα και ας κάνουμε τις συγκρίσεις με τις σημερινές τους θέσεις:  Ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φοβόταν ότι το Σκοπιανό θα καταλήξει σε μακρόχρονα ανεπίλυτο θέμα, όπως το Κυπριακό!  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου προέβλεπε γενικευμένο πόλεμο στα Βαλκάνια!  Η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη είχε ταχτεί υπέρ της σαφούς δήλωσης εναντίον της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” και παράλληλης σκληρής διαπραγμάτευσης εντός της ΕΟΚ (σ.σ. σήμερα ΕΕ)!  Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποβάθμισε τη σημασία του ονόματος, τονίζοντας ότι εκείνο που πρέπει πρωταρχικά να ενδιαφέρει την Ελλάδα, είναι η διασφάλιση των συνόρων στα Βαλκάνια!  Θυμηθείτε και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας μετά το τέλος της συσκέψεως:  «Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου