«Θαύμασα την αλαζονεία και τον ναρκισσισμό του κ. Κοτζιά, τον τρόπο που παρουσιάστηκε μπροστά σας και σας είπε ότι επί 40 χρόνια ήταν όλοι άχρηστοι ή μειωμένης πατριωτικής συνείδηση. Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι έτσι. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν μία και καλή. Ναι εμείς θέλαμε λύση. Ναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε λύση στο Σκοπιανό. Και ναι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε λύση. Και η πίεση των Αμερικανών εκείνη την περίοδο ήταν κολοσιαία», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι «δεν το κλείσαμε (σ.σ. το ζήτημα) διότι δεν θέλαμε να δώσουμε εθνότητα και γλώσσα».
Επικαλέστηκε, δε, δηλώσεις του κ. Γκρουέφκσι, ο οποίος είχε πει στον Αμερικανό πρέσβη: «Όλα καλά, αλλά μας ζητάνε να μην λεγόμαστε “Μακεδόνες” και να μην έχουμε τη “μακεδονική” γλώσσα».
Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «τη διαφορά “nationality” από το “citizenship”, την ξέρουμε όλοι. Ένα lower να έχεις πάρει, ξεχωρίζεις τη διαφορά». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι μακροπρόθεσμα η συμφωνία θα δράσει αποσταθεροποιητικά, διότι όπως εξήγησε «βάζοντας το καπέλο του “Μακεδόνα” αφήνετε ανοικτή την κερκόπορτα, κανένας Αλβανός δεν θέλει το καπέλο του “Μακεδονα”».
Απεθυνόμενη στον κ. Κοτζιά, είπε ότι «το 2018 πριν σας απολύσει ο κ. Καμμένος πήγατε στον ΟΗΕ και λέγατε ότι το θέμα της γλώσσας είναι “μείζον” αλλά το ξεχάσατε. Εμείς δεν κλείσαμε γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε εθνότητα και γλώσσα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου