Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Επιδημία κορονοιού: Κριτική και προτάσεις

Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

 Τις τελευταίες ημέρες ζούμε στη χώρα μας μία τραγωδία, για την οποία σίγουρα υπάρχουν ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης και ιδίως της αξιωματικής. Για το λόγο αυτό επανέρχομαι και πάλι στο θέμα, παρότι στο τελευταίο άρθρο μου είχα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, διότι φοβούμαι ότι κρούω στου κωφού την πόρτα.

Στο σημείο αυτό θέλω και πάλι να τονίσω, όπως άλλωστε προκύπτει  από την μέχρι τώρα αρθρογραφία μου,  ότι είμαι ένα έντονα πολιτικοποιημένο αλλά κομματικά και ιδεολογικά εντελώς ανεξάρτητο άτομο χωρίς καμία πολιτική φιλοδοξία και δεν έχω υπάρξει μέλος οποιουδήποτε κόμματος ή κομματικής οργάνωσης, και όσα γράφω αποτελούν τις προσωπικές μου αντικειμενικές απόψεις και σκοπούν μόνο στο συμφέρον της χώρας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης έγκεινται στο γεγονός ότι δεν έχει

φροντίσει να εμπλουτίσει την αρμόδια Επιτροπή και με άλλες αναγκαίες ειδικότητες, παρά στηρίζεται μόνο στους ιατρούς, και δεν ενημερώνει πλήρως τους πολίτες, ιδίως στον τομέα της πρόληψης . Θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν έχει εκδοθεί κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο με σαφείς οδηγίες για τα προληπτικά μέτρα, όπως προδιαγραφές και χρήση της μάσκας, τήρηση αποστάσεων και συμπεριφορά πολιτών, καταστηματαρχών, πωλητών κλπ. Επίσης κατά την ενημέρωση των πολιτών από τον αρμόδιο υφυπουργό και τα μέλη της επιτροπής καμία διαφωτιστική διευκρίνιση δεν γίνεται για τα θέματα αυτά, οι δε διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι δεν κάνουν σχετικές ερωτήσεις τόσο γι’ αυτά,  όσο και για πολλά άλλα που έχω αναφέρει στα προηγούμενα άρθρα μου.

Η κυβέρνηση φέρει επίσης ευθύνη για την μη τήρηση των μέτρων που αποφασίζονται και τιμωρεί τους παραβάτες μόνο με χρηματικά πρόστιμα, τα οποία κανέναν δεν πτοούν αφού στο τέλος το πιθανότερο είναι να μην  πληρωθούν. Επίσης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες των μέτρων με επιδοματική πολιτική, η οποία καταστρατηγείται στην πράξη, είτε με τη «μαύρη» εργασία, είτε με εικονικές και ψευδείς δηλώσεις, είτε με άλλα κόλπα που σοφίζονται  οι επιδοτούμενοι, και φθάνουμε τελικά στο σημείο να ενισχύονται όχι οι πραγματικά πληττόμενοι αλλά οι κομπιναδόροι και να ευνοείται  η ανεργία μάλλον παρά η εργασία.

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης, και κυρίως της αξιωματικής, έγκειται στο γεγονός, ότι θεωρεί ότι βρήκε την ευκαιρία να εμποδίσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, για το οποίο εκλέχτηκε από τον Ελληνικό λαό, με το να ενθαρρύνει και διοργανώνει συγκεντρώσεις και πορείες οι οποίες αποτελούν στοιχεία υπερμετάδοσης  και εξάπλωσης της επιδημίας. Η δικαιολογία που επικαλείται για τη συμπεριφορά της αυτή,  είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να νομοθετεί στη διάρκεια της επιδημίας, νόμους που κατ’ αυτήν ( αντιπολίτευση) δεν είναι ορθοί.

Όμως ακόμα και εάν το επιχείρημα αυτό είναι σωστό, ( που καθόλου ευνόητο δεν είναι), η νομοθέτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιωνδήποτε μέτρων, δεν οδηγεί σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, καθόσον αυτά, εάν δεν είναι αρεστά στους πολίτες, μπορούν να ανατραπούν  από την επόμενη κυβέρνηση.

Η  ενέργεια όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διοργάνωση, υπόθαλψη ή ακόμα και συμμετοχή σε πορείες και συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων, είναι καθαρά εγκληματική ενέργεια η οποία οδηγεί σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, και συγκεκριμένα στον στατιστικά βέβαιο θάνατο πολλών ανθρώπων. Η αδιανόητη μάλιστα δήλωση του   αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση ότι αναλαμβάνει το ρίσικο, δηλαδή την ευθύνη, των διαδηλώσεων  αυτών, συνιστά προφανώς, παρότι δεν είμαι νομικός, ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες κατά συρροή, και απορώ πως κανείς εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει μέχρι τώρα, παρότι ό ανωτέρω δεν έχει ανακαλέσει μέχρι τώρα την ανωτέρω δήλωσή του, και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η δήλωση αυτή μεταδόθηκε ζωντανά και την άκουσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για όλους τους άλλους που διοργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας την εποχή της πανδημίας

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, (ξανα)προτείνω επιγραμματικά τα εξής:

1)Οι ποινές για τους παραβάτες των μέτρων να είναι ποινικές και άμεσες (αυτόφωρο, κράτηση κλπ.), και να επιτηρείται αυστηρά η τήρησή τους.

2)Να εκδοθεί επί τέλους ενημερωτικό φυλλάδιο με σαφείς και απλές οδηγίες για όλα τα προφυλακτικά μέτρα που έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου, και να διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

3)Να ανοίξουν άμεσα τα μικρά καταστήματα με αυστηρές προδιαγραφές (μάσκες, αρνητικό τέστ της ίδιας ημέρας ,εμβολιασμός, κλπ. ανάλογα), για τους καταστηματάρχες και πωλητές.  

4) Να επιτραπεί οπουδήποτε για άσκηση, και ιδίως στις παραλίες,  η μετάβαση με αυτοκίνητο για μεμονωμένα άτομα και μέλη πρώτου βαθμού συγγενείας των οικογενειών τους,  αντί των ποδηλάτων (!!), και της πεζοπορίας.

5)Η κυβέρνηση να μην φέρνει νομοθετήματα για θέματα που δεν περιλαμβάνονται, ρητά ή έμμεσα στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Αρμόδια για τη διαπίστωση αυτή, πριν τη κατάθεσή τους,  είναι η νομική υπηρεσία της Βουλής, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της οποίας το νομοθέτημα θα είναι άκυρο,  μετά δε την ψήφισή τους,  προφανώς τα αρμόδια ακυρωτικά όργανα κατόπιν προσφυγής κάποιου πολίτη.

6) Να απαντώνται στις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ και όλες οι ερωτήσεις που θα θέτουν με ε-μαιλ ή φαξ μεμονωμένοι πολίτες.

7) Να απομακρύνονται αμέσως από το ΕΣΥ, και για όσο διαρκεί η πανδημία, χωρίς αποδοχές εάν δεν έχουν ιατρικό κώλυμα, όσοι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιασθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου