Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

#MeToo στην πρεσβεία Βενεζουέλας: Αυτός είναι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που τα "κουκούλωνε" - Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η κόρη τ

 Μπουζαρανίδου

Η Ελληνίδα σεφ που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας μιλά για τα πρόσωπα που διαδραμάτησαν ρόλο- κλειδί στην υπόθεση.

Για τον εφιάλτη που έζησε στην οικία του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Φιλοθέη, τις δυο σεξουαλικές επιθέσεις επί ημερών Φρανκλιν Γκονζάλες καθώς και για τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο- κλειδί στην υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει από τις 5/3/2019 (αλλά η απόφαση δεν έχει ακόμα εκτελεστεί) μιλάει στα "ΝΕΑ" η Ελληνίδα σεφ Ξένια Μπουζαρανίδου.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κώστας Ήσυχος, τότε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Ξένιας Μπουζαρανίδου ότι ο Κώστας Ήσυχος είναι πατέρας της Αλιας Ήσυχου, υπαλλήλου της πρεσβείας, η οποία είχε επίσης πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

#MeToo στην πρεσβεία Βενεζουέλας: Αυτός είναι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που τα "κουκούλωνε" - Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η κόρη του

Όπως υποστηρίζει, μαζί με τον Νίκο Παππά, ο Κώστας Ήσυχος είχε ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, που τον Φεβρουάριο του 2013, παραδόθηκε στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο από τον πρώην ένοικο της πρεσβείας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

Ήθελε να παραιτηθούμε

"Όταν ο Γκονζάλες επέστρεψε από τη Βενεζουέλα όπου εκλήθη για επιπλήξεις, η κατάσταση χειροτέρεψε" είπε και πρόσθεσε: "Έκανε τη ζωή μας ποδήλατο μόνο στις τέσσερις από τις πέντε. Σε όλες μας, εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε. Η μια δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις, τον Νοέμβριο του ’15, απολυθήκαμε με τη δικαιολογία ότι ήμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μού πήρε να ξαναβρώ δουλειά."

E-Mail στον Πρωθυπουργό

Στις 14 Φεβρουαρίου, η Ξένια Μπουζαρακίδου, αφού δεν βρήκε το δίκιο της από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την κυβέρνηση Τσίπρα που, όπως λέει "συγκάλυψε το θέμα ξεκάθαρα για συγκεκριμένους λόγους", έστειλε e-mail στο γραφείο του σημερινού Πρωθυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 1924, από όπου δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση.

"Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει ακόμα και με το να το λέμε. […] Κι ενδεχομένως κάποιοι να σκεφτούν δεύτερη φορά πριν κάνουν στο μέλλον κάτι παρόμοιο."

"Με κάλεσε στο δωμάτιο του και ήταν με το εσώρουχο"

Στην συνέντευξη της που παραχώρησε στις 5 Απριλίου στο "Marie Claire" η Ξένια Μπουζαρανίδου που εργαζόταν ως σεφ στο σπίτι του πρέσβη, περίγραψε την πρώτη φορά που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον διπλωμάτη, μόλις τρεις ημέρες αφού είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

"Με κάλεσε στο δωμάτιο του και τον βρήκα με το εσώρουχο του να κρατά ένα λάδι ζητώντας να του κάνω μασάζ . Αιφνιδιάστηκα, προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, και του είπα πως δεν είναι στα καθήκοντα μου να κάνω μασάζ στον πρέσβη. Δεν πήρε πολύ καλά την απάντηση που του έδωσα και ήρθε προς πάνω μου με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Εκεί έχασα κάθε ψυχραιμία, άρχισα να φωνάζω. Ευτυχώς ήταν η αδερφή του στο σπίτι και άκουσε τις φωνές, ήρθε και τελείωσε το επεισόδιο".

Παράλληλα σημείωσε πως ανάλογα περιστατικά γινόντουσαν αρκετά συχνά τόσο στην ίδια όσο και σε ακόμη τέσσερις γυναίκες. "Δεν ήθελα να πάω στη δουλειά μου, αλλά έπρεπε. Προσπαθούσα να είμαι αόρατη να μην έρχομαι σε καμία επαφή μαζί του".

Ο επόμενος πρέσβης απέλυσε τις καταγγέλλουσες

Όπως αναφέρει η Ξένια Μπουζαρανίδου, μετά την παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρέσβης απομακρύνθηκε, ωστόσο τα προβλήματα δεν σταμάτησαν καθώς ο αντικαταστάτης του Φράνκλιν Γκονζάλες απέλυσε όλες τις εργαζόμενες που είχαν καταγγείλει την κακοποίηση με την δικαιολογία πως ήταν κακοί υπάλληλοι.

"Ο νέος πρέσβης είχε έρθει με την εντολή να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε. Σε μία περίπτωση τα κατάφερε. Από την σεξουαλική βία περάσαμε στην εξουσιαστική βία. Εμένα από μαγείρισσα με πήγε στο αρχείο, άλλαξε το αντικείμενο της δουλειάς τους και στις άλλες εργαζόμενες. Δεν μπορούσα να βρω δουλειά πέρασα δύσκολα με τις δύο ανήλικες κόρες μου. Δεν είχα να πληρώσω το νερό, το ρεύμα, τα ενοίκια μου. Τέσσερα χρόνια έψαχνα να βρω δουλειά" είπε συνέντευξη της στο MarieClaire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου