Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Γιατί δεν τραβάει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

 Του Μανόλη Καψή

Εψαχνα προχθές να βρω την είδηση για τις συμμορίες που είχαν καταλάβει την Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου, στην Αυγή και στα άλλα media του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχα μια δυσκολία. Ισως και δύο. Στην εφημερίδα του κόμματος, δεν υπήρχε κανένα ρεπορτάζ για τις ληστείες, τις απαγωγές και τους βιασμούς που είχαν κάνει οι κακοποιοί με έδρα την Πολυτεχνειούπολη, αλλά βρήκα τουλάχιστον, στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, μια μαρτυρία. Την κατάθεση (ψυχής υποθέτω), της προέδρου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ κ. Αλεξάνδρας Παλαιού. "Καθηλωτική η περιγραφή της (κυρίας Παλαιού)”, σημείωνε συγκλονισμένη η εφημερίδα, "που κατέληξε σε πολύ εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα και την επιλογή του χρόνου της επιχείρησης, αλλά και για τον κίνδυνο που διέτρεξαν όσοι κινούνταν εντός του πανεπιστημιακού χώρου." (Σημειώστε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί και δεν ξέρω πολλούς φοιτητές που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο τα ξημερώματα και η Εστία απέχει μακράν των αιθουσών των μαθημάτων, αλλά κάτι θα ξέρει η συνδικαλιστής περισσότερο από εμένα, οπότε δεν επιμένω.)

Και καλά για την επιλογή του χρόνου της επιχείρησης, που γράφει η εφημερίδα. Αν και φοβούμαι ότι η εφημερίδα δεν συμμερίζεται την δική μου γνώμη και άλλων πολλών, ότι η επιχείρηση όχι απλά έπρεπε να γίνει, αλλά έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Μάλλον υπονοεί ότι συμπίπτει ύποπτα με την έναρξη δράσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που είναι και το μαράζι της. Αλλά η σκοπιμότητα της επιχείρησης, που γράφει η Αυγή, μπορεί να αμφισβητηθεί; Ποια είναι "τα εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα της επιχείρησης”; Υπάρχει ερώτημα αν έπρεπε ή όχι να παρέμβει η Αστυνομία; Επρεπε να συνέχιζαν οι συμμορίτες τη δράση τους; Να κλέβουν, να τρομοκρατούν και να βιάζουν; Τι ζόρι τραβάει η εφημερίδα της αριστεράς και της προόδου με τους εγκληματίες;

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Παλαιού έθεσε όντως καίρια ερωτήματα. Πρώτον, "δεν ξέρω καν αν η Πρυτανεία ήταν ενήμερη γι΄αυτό που έγινε το πρωί", είπε στο Κόκκινο. Για να λέω την αλήθεια, δεν ξέρω αν η Πρυτανεία ήταν ενήμερη για την επιχείρηση αγαπητή κυρία Παλαιού, αυτό που υποψιάζομαι όμως, είναι ότι ήταν πλήρως ενήμερη για την μετατροπή της Φοιτητικής Εστίας σε άντρο παρανομίας και σιωπούσε.

Αλλά η κ. Παλαιού συνέχισε: " Ανομία υπάρχει παντού στην κοινωνία. Όμως η επιχείρηση αυτή, μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο και μέσα σε τόσο κόσμο πού αποσκοπούσε;". Ελα ντε, αυτό ρωτάμε κι εμείς. Αφού υπάρχει γενικώς ανομία, γιατί να μην υπάρχει και στην Φοιτητική Εστία; Δεν έχουν δικαιώματα οι φοιτητές;

Τη σωστή απάντηση πάντως για τη σκοπιμότητα της επιχείρησης έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλεσμένος του Σκάι:

"Αυτό που είδα εγώ ήταν σπασμένες πόρτες φοιτητών, ήταν ένα γιουρούσι της αστυνομίας που δεν νομίζω ότι επιβαλλόταν από οποιαδήποτε επιχειρησιακή ανάγκη", είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. "Ηταν περισσότερο επίδειξη αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης, οι εικόνες αυτές με τα γιουρούσια της αστυνομίας".

Αυταρχισμός και κατατρομοκράτηση των συμμοριτών και εμπόρων ναρκωτικών λοιπόν, που ασφαλώς πρέπει να καταδικαστεί, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Υποθέτω η δήλωση είναι τόσο βλακώδης που δεν χρειάζεται σχολιασμό. Αλλά ίσως απαντά στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος του κειμένου, "γιατί δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Με αφορμή λοιπόν τις απίθανες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, έχω μια απάντηση στο γιατί "δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν τραβάει γιατί σε όλα τα θέμα ταυτίζεται με μια ακραία μειοψηφική μερίδα της κοινωνίας, που για να έρθει σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την κυβέρνηση, για να την κατηγορήσει για αυταρχισμό, είναι ικανή/ός να ταυτιστεί ακόμα και με συμμορίτες, ποινικούς και εμπόρους ναρκωτικών, προσβάλοντας ακόμα και τη κοινή λογική.

Για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για καταστολή και αστυνομοκρατία, για να ικανοποιήσει τους φανατικούς νεαρούς που φαντασιώνονται νέα Πολυτεχνεία και πιστεύουν ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει στόχο την καταστολή των ιδεών και των κοινωνικών αγώνων, έρχεται σε αντιπαράθεση και σε σύγκρουση με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, που έχει αηδιάσει με τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Υ.Γ.1 Και αν νομίζετε ότι η παλαβομάρα έχει πάτο, απατάσθε. Αντιγράφω από άρθρο που δημοσίευσε η Αυγή για τον πυροβολισμό του εμπόρου ναρκωτικών από την ανθυπαστυνόμο, στη διάρκεια της επιχείρησης: "Ανεπισήμως, μια αστυνομικός πυροβόλησε στα πόδια άνθρωπο εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Επισήμως , δηλαδή από το στόμα της ΕΛ.ΑΣ η ένστολη ένιωσε…αδιαθεσία, πήγε να φύγει από την αστυνομική επιχείρηση, φοβήθηκε πως θα της επιτιθόταν με κατσαβίδι ένα διερχόμενος- κατσαβίδι, άρα ληστεία, άρα πρεζάκι και τον πυροβόλησε στα πόδια. Αποκωδικοποίηση: Αδιαθεσία στις γυναίκες σημαίνει ότι έχουν περίοδο. Μπορεί να ήταν ορμονική η αντίδραση, δεν ξέρεις ποτέ. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Για άλλη μια φορά είναι πίσω από την εποχή μας" έγραψε η αρθρογράφος Ολγα Στέφου. Δυο λαλούν και δυο χορεύουν…

Υ.Γ.2 Πονηρός ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Φίλης, απέφυγε την πατάτα που πάτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αρχικά σιώπησε. Με ολίγη καθυστέρηση, έθεσε όμως το ερώτημα, γιατί 3 χρόνια η Αστυνομία δεν επενέβαινε στη Φοιτητική Εστία- όπως υποτίθεται ότι ομολόγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος- αφού εκεί είχαν βρει καταφύγιο οι κακοποιοί. Κατηγορώντας en passant την κυβέρνηση ότι έκανε τώρα την επέμβαση- με την δήθεν αθώα επισήμανση ότι πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες σε βάρος των σκληρών κακοποιών, λες και δεν αρκούν τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος των συλληφθέντων ή οι καταγεγραμμένες συνομιλίες με την δόκιμο…- για να διασύρει τα ελληνικά πανεπιστήμια και να ξαναζεστάνει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ας επιχειρήσω κι εδώ μια απάντηση: Σύμφωνα με τη δήλωση του Πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, η κατάσταση στην Εστία ήταν επικίνδυνη από καιρό, ειδικά δε το τελευταίο δίμηνο και γι΄ αυτό ειδοποίησε επιτέλους την Αστυνομία. Όχι για 3 χρόνια.

Παρακολούθησα ξανά το βίντεο με τις δηλώσεις του Τάκης Θεοδωρικάκου στην ΕΡΤ έτσι από τσαντίλα. Δεν λέει, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Νίκος Φίλης, ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και 3 χρόνια- από την ημέρα των εκλογών δηλαδή, όλως τυχαίως…- τη δράση των κακοποιών στην Εστία. Λέει μια ακατανόητη μπούρδα, ότι τα προηγούμενα χρόνια η Αστυνομία είχε περιορισμένες δυνατότητες για επιχειρήσεις, λόγω της καραντίνας.

Επίσης, αν για μια απολύτως δικαιολογημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, όπως η προχθεσινή στου Ζωγράφου, για τη σύλληψη σκληρών κακοποιών που είχαν βρει καταφύγιο στην Εστία, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επιχείρηση κατατρομοκράτησης και γιουρούσι (ας αφήσουμε την ερμηνεία για την περίοδο της ανθυπαστυνόμου για τους ψυχιάτρους), πώς νομίζει ο Νίκος Φίλης ότι μπορεί να δράσει η Αστυνομία; Οταν καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αστυνομοκρατία και για αυταρχισμό, μήπως εμποδίζει τη δράση της Αστυνομίας. Δεν μας είπε τίποτε ούτε γι΄αυτό.

Οσο για τον διασυρμό των ελληνικών πανεπιστημίων που ανησυχεί, αδίκως ανησυχεί ο κ. Φίλης. Φροντίζουν από μόνοι τους οι Πρυτάνεις, τα κόμματα της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές νεολαίες που ανέχονται τη βία και την παρανομία στα ΑΕΙ. Δεν χρειάζονται τη συνδρομή του Θεδωρικάκου. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά από μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου