Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Οι διάλογοι-φωτιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες -Τι απαντ

 

Πολιτικό σεισμό προκαλούν τα στοιχεία που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, για τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στα έγγραφα που κατέθεσε χθες στη Δικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υπάρχουν ονόματα μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα άτομα φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατείχαν ρόλο μεσαζόντων μεταξύ βαρυποινιτών (ποινικών και τρομοκρατών) και κυβερνητικών στελεχών, ενώ ορισμένοι κατέχουν κρίσιμα κυβερνητικά αξιώματα. Από τα στοιχεία που κατέθεσε χθες ο κ. Πανούσης προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ποινικούς κρατουμένους και τρομοκράτες προκειμένου να προωθήσουν ευνοϊκές γι’ αυτούς νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει η Καθημερινή δεν έμεινε μόνο στην κατάθεση αόριστων στοιχείων αλλά έδωσε στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ονόματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει αυτό συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης,  Νίκου Παρασκευόπουλου.

Από την πλευρά των έγκλειστων, κεντρικό ρόλο φέρονται να διαδραμάτιζαν φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και βαρυποινίτης που περιγράφεται ως ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών.

Τι συζητούσαν

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης οι δύο έγκλειστοι ακούγονται να κάνουν από κοινού τις διαπραγματεύσεις – συνεννοήσεις με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να συμφωνούν για την ανάγκη απομάκρυνσης του Γιάννη Πανούση από το υπουργείο. Πάντως, εκτός από τον κ. Πανούση  οι φυλακισμένοι φαίνεται να απαιτούσαν και την απομάκρυνση του Νίκου Παρασκευόπουλου (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Η Καθημερινή σημειώνει ότι σύμφωνα με μια εκδοχή, τα κομματικά-κυβερνητικά στελέχη βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση με βαρυποινίτες και αντικείμενο την ψήφιση ευνοϊκών γι’ αυτούς διατάξεων-ρυθμίσεων. Αποκαλυπτική είναι τηλεφωνική συνομιλία στην οποία κομματικό στέλεχος υπόσχεται σε φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων» ευνοϊκά νομοθετήματα για τις φυλακές τύπου Γ΄ και τη υποχρεωτική λήψη DNA.

  • Φυλακισμένος των Πυρήνων: «Κάντε κάτι να εξαιρεθούμε από τις φυλακές Τύπου Γ΄»
  • Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ’παμε αυτά, θα φέρουμε νομοθετήματα και για τις φυλακές τύπου Γ΄. Θα δεις θα τις καταργήσουμε».

Σύμφωνα τώρα με όσα καταγγέλλει ο κ. Πανούσης, όταν τα υπεσχημένα δεν υλοποιήθηκαν, στοχοποιήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ως υπαίτιος για την κυβερνητική υπαναχώρηση σε θέματα δημόσιας τάξης και σωφρονιστικής πολιτικής.

Ο κ. Πανούσης φέρεται ακόμη να κατέθεσε στοιχεία για τις απειλές που εκτοξεύονταν σε βάρος του κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των φυλακισμένων αναρχικών. Σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, σε καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, οι κρατούμενοι φέρονται να εκτοξεύουν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του κ. Πανούση. Η Καθημερινή αποκαλύπτει και τον παρακάτω διάλογο:

  • Μέλους Πυρήνων: «μας εξαπατήσατε, είστε ψεύτες, δεν μπήκε τίποτα στον νόμο»
  • Κομματικό στέλεχος: «ο Πανούσης το μπλόκαρε και προσπαθούμε να τον διώξουμε».

Επίσης τα εμπλεκόμενα άτομα φέρονται να σχεδίαζαν την απομάκρυνση του κ. Πανούση από το πόστο του υπουργού, αλλά και την αντικατάσταση της ηγεσίας των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν συγκεκριμένη έρευνα.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες του πρώην υπουργού έχουν τη μορφή πληροφοριακών δελτίων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), στα οποία φέρεται να αποτυπώνεται τόσο η δραστηριότητα των εν λόγω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι απειλές που διατύπωναν για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό σε μεταξύ τους συζητήσεις ποινικοί κρατούμενοι και τρομοκράτες.

Διαλόγους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατ έφερε, επίσης, στη δημοσιότητα χθες και το δελτίο του Mega.

Σύμφνωνα με αυτές, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με ηγετικό μέλος των “Πυρήνων της Φωτιάς” που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του… υποσχέσεις:

  • Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα
  • Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνατε ακόμα.

Σε άλλη συνομιλία που γίνεται μετά από μερικές ημέρες, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον καταδικασμένο για τρομοκρατία επικαλείται ως «εμπόδιο» τον «υπερυπουργό»:

  • Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχει και ο «υπερυπουργός», και αυτός δεν είναι δικός μας
  • Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει τη βόμβα…

Σε άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των “Πυρήνων της Φωτιάς” λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!

Λάμπρου: Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης 

Εντωμεταξύ, χθες, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας “συνομιλίες” και “ντοκουμέντα” που είναι άγνωστο πώς “περιήλθαν” στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».
«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων – και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

Παρασκευόπουλος: Η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει παζάρια με κρατούμενους 

H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Απέρριψε τα περί συζήτησης, μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων, για τα νομοθετήματα, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα να γίνεται μια διαπραγμάτευση με τη μορφή παζαριού – την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει – κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά.

Πηγή www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου