Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΔιάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος των 11

 Το νέο κόμμα παρουσιάζουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν ανεξάρτητη ΚΟ με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

Το όνομα του νέου φορέα θα είναι τελικά «Νέα Αριστερά» και μένει να το ανακοινώσει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

Οι 11 είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσεΐν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας και ξέρετε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν από εμάς. Εύκολο είναι αυτό που υπηρετεί η συνείδησή σου και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδησή μας, τον κόσμο της εργασίας, για να δυναμώσει η θέση του εργαζόμενου, να υπάρχει μια νέα οικολογική πρόταση στη χώρα. το πρώτο βήμα είναι η ΚΟ που ανακοινωνουμε με επικεφαλής έναν άνθρωπο μες συγκρότηση, πολιτικό ήθος και ύφος, που μας κάνει όλους και όλες περήφανους/ες που είναι μπροστά μας. Το πρώτο βήμα πρέπει να πορευτεί με αυτό που θα κινητοποιήσει τους αριστερούς που είναι στην αδράνεια. Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό δυναμικό ρεύμα. Θα το πετύχουμε»

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «Ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν» και πως δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει».

Από την πλευρά του, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε χαριτολογώντας: «Το τελευταίο απεριτίβο πριν το κυρίως πιάτο. Αν και είναι νόστιμα τα απεριτίβο!». Για να συνεχίσει: «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα του αυτομαστιγώματος. Δεν είμαστε στρατηγοί που κάνουμε παλιές μάχες αλλά καινούργιες. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής.

Ο επικεφαλής Αλέξης Χαρίτσης θα αποκαλύψει το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6 συν 6» και της «Ομπρέλας».

Νωρίτερα, οι «11» πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη διαφοροποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς οι 10 ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για τους servicers.

Αύριο θα σταλεί και η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία οι 11 θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση της ΚΟ και το όνομά της.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα δώσει το «παρών» στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου που εισάγεται για διήμερη συζήτηση στην ολομέλεια και πιθανότατα ο Αλέξης Χαρίτσης θα κάνει πρεμιέρα με την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος ΚΟ. Μετά το φορολογικό νομοσχέδιο θα ακολουθήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Εκεί εκτιμάται ότι θα δοθεί «η μητέρα των μαχών», καθώς το βήμα της Βουλής θα είναι για τον κ. Χαρίτση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών πλέον, το πεδίο των «προγραμματικών δηλώσεων» της νέας προσπάθειας που γίνεται στη μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου