Εστιν ούν Ελλάς και η Μακεδονία, γράφει ο Στράβων, τον 1ο αίωνα προ Χριστού.
Το Ευαγγέλιο πλειστάκις αναφέρεται στην Μακεδονία.
Μακεδονία. Είναι όρος ιστορικός, γεωγραφικός και όχι εθνικός.
Οι κάτοικοι της Μακεδονίας λέγονται Μακεδόνες.
Η Μακεδονία, πάντοτε κατοικήθηκε από Ελληνες .
Μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, από τους Τούρκους, κατα την συμφωνία των Βαλκανικών χωρών, να αποκτούν όποια εδάφη πρώτοι απελευθερώνουν , μόνον ελάχιστο μέρος της Μακεδονίας πρόλαβαν και απελευθέρωσαν οι Σέρβοι, κυρίως με Έλληνες κατοίκους, όπως το Μοναστήρι, την Αχρίδα, τα Σκόπια κλπ.
Οι Σλαύοι έφτασαν για πρώτη φορά στην περιοχη τον 7ο αιώνα μΧ, που το πέραν των Ελληνικων συνόρων τμήμα της Μακεδονίας , από τον 9ο αώνα, φέρεται ότι το ωνόμασαν Βαρντάρσκα. ( βαρντάρ είναι ο ποταμός Αξιός).
Το 1944, ο Στρατάρχης Τίτο, ένωσε τη Σερβία, μια από τις Επαρχίες της οποίας ήταν και η Βαρντάρσκα, με γειτονικές Επαρχίες και έτσι, με πυρήνα την Σερβία,δημιουργήθηκε ένα Ομόσπονδο Κράτος με την ονομασία : Federativna Narontna Republika Yugoslavia, γνωστή ως Γιουγκοσλαβία.
Η Γιουυγκοσλαβία ανήκε στο αριστερό, στο κομμουνιστικό μπλόκ και σαν, τέτοιας αποκλίσεως, ευνοούσε τα αριστερά κινήματα.
Της Γιουγκοσλαβίας ηγείτο ο Στρατάρχης Τίτο.
Ο Στρατάρχης Τίτο, θέλοντας να συμβάλη στην υλοποίηση του σλαβικού τόξου, που σχεδίαστηκε το 1878 περίπου, να αρχίζη από την Ρωσία και να καταλήγη στην Αδριατική, σκέφθηκε δόλια και σε συνεννόηση με τον Στάλιν μετωνόμασε, από τις Επαρχίες της Σερβίας, την Βαρντάρσκα, σε Λαική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με άμεση και, εν πάση περιπτώσει, μελλοντική προοπτική, την κατάκτηση της Μακεδονίας και τη σύσταση Μακεδονικού Κράτους. Έτσι επιδόθηκε σε δημιουργία ιστορίας, σε υποκλοπές πολιτιστικών στοιχείων κλπ και κυρίως στην προετοιμασία λαού πρόσφορου να δεχτή να παίξη τον ρόλο δήθεν Μακεδονικού Έθνους, θέμα που στην συνέχεια καλλιέργησε εντατικά και διέδωσε, περιλαμβάνοντας τις επιδιώξεις αυτές και στο Σύνταγμα της χώρας.
Στη διάρκεια του δικού μας εμφυλίου πολέμου, αναζήτησε εθνοκάπηλους, εφιάλτες και νενέκους, για να συστήση το ψευδεπίγραφο κράτος της Μακεδονίας και λίγο έλειψε να πετύχη τον σκοπό του, περιλαμβάνοντας όλο τον χώρο της Μακεδονίας .
Η Ελλάδα, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε τη δόλια και καταχρηστική αυτη μετωνομασία της Βαρντάρσκα σε Μακεδονία, κατέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη.
Ηταν η εποχή , που μετα το τέλος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, οι άλλες χώρες άρχισαν να ανασυγκροτούνται, στην Ελλάδα ο εμφύλιος πόλεμος εμαίνετο ανελέητος. Το αίμα αφθονο έρρεε στό Γράμμο, στο Βίτσι και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Μολονότι πέρασαν 4 χρόνια, ο πόλεμος δεν τελείωνε. Οι αριστεροί αντάρτες κυνηγημένοι από τον τακτικό στρατό κατέφευγαν στο Γιουγκοσλαβικό έδαφος, όπου ο τακτικός στρατός σταματούσε μπροστά στα σύνορα της ξένης χώρας, ενω οι αντάρτες ευρισκαν καταφύγιο σ´ αυτην, και την επομένη, ανεφοδιασμένοι και ξεκούραστοι, επανέρχονταν και συνέχιζαν και τα ίδια επαναλαμβάνονταν.
Η Ελληνική ύπαιθρος ερημώθηκε, τα χωριά συρρικνώθηκαν, οι αγροί εγκαταλείφθηκαν, τα σχολεία πλημμελώς λειτουργούσαν, η οικονομική ανάπτυξη έφτασε στο μηδέν, η ανθρώπινη ζωή έχασε την αξία της και κανένας προγραμματισμός δεν μπορουσε να γίνη, τυχόν δε βοήθεια έμενε ανεκμετάλλευτη ή γινόταν βορά των επιτήδειων
Άθλια η κατάσταση.
Για καλη τύχη της Ελλάδας, είχαν διαρρηχθή οι σχέσεις Τίτο και Στάλιν.
Ο Τίτο, έπαψε να προσφέρη βοήθεια στούς Έλληνες αντάρτες και έκλεισε τα σύνορα. Οι αντάρτες δεν εύρισκαν πλέον κρησφύγετο στη Γιουγκοσλαβία καί έτσι οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε ο Έλληνας Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος, πέτυχαν σε όλη τους την έκταση.
Στις 29 Αυγούστου 1949 ο ανταρτοπόλεμος τελείωσε.
Η Ελλάδα ανακουφίστηκε.
Το θέμα της δόλιας και καταχρηστικής μετωνομασίας της Βαρντάρσκα καταλάγιασε.
Ετσι, η Γιουγκοσλαβία, με τις βασικές ομόσπονδες Επαρχίες της : Σερβία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Βαρντάρσκα, υπο την νεα της ονομασία , συνέχισε να λειτουργή, υπό τον Στρατάρχη Τίτο.
Θέμα ανέκυψε, όταν η Γιουγκοσλαβία διαμελίστηκε και η Επαρχία Βαρντάρσκα, με το νέο της όνομα έγινε κράτος και πλέον στίς εξω σχέσεις της θα έπρεπε να εμφανίζεται με την ονομασία Μακεδονία. Τότε, με το νέο της όνομα, ζητούσε Διεθνή αναγνώριση. Ο Διεθνής Οργανισμός απαγόρευσε τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία, ωστόσο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της επέτρεψε να φέρεται μόνον ως FYROM. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της (Μακεδονίας;) εσφαλμένα.
Σε σύσκεψη Αρχηγών Κομάτων της Ελλάδας, που έγινε το έτος 1992, ανασκοπήθηκαν όλα τα προαναφερόμενα και πολλά άλλα, που ανάγονται στην εξωτερική διπλωματία και αποφασίστηκε, αντί πάσης θυσίας, να μήν επιτραπή, ΠΟΤΕ, στο νεοσύστατο αυτό κράτος να φέρη την ονομασία Μακεδονία, έστω και ως σύνθετη ονομασία, διότι αποτελεί το όχημα των αλυτρωτικών βλέψεων , που με εντατική προπαγάνδα έχει προωθήσει και διατυμπανίσει, αλλά περιέλαβε και στον καταστατικό του χάρτη, στο Σύνταγμά του και ήδη με τις αρχές αυτές έχει γαλουχήσει δύο γενεές, διατεθειμένες να εισβάλουν και να πάρουν την Μακεδονία.
Σήμερα:
Το κράτος αυτό πλέον επείγεται να ξεκαθαρίση το θέμα της ονομασίας του, αφού τοσον το ΝΑΤΟ, όσο και η Ευρωπαίκή Ενωση, όπου έχει ζητήσει να ενταχθεί, ξεκάθαρα δήλωσαν ότι δε θα το δεχθούν στους κόλπους τους, εάν δεν ξεκαθαριστή οριστικά το θέμα της ονομασίας.
Παρά την προαναφερομένη ανάγκη του, το κράτος αυτό, αποφεύγει και δεν κάνει ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να αποκτήση όνομα απαλλαγμένο από αλυτρωτικές βλέψεις.
Δηλώνει προθυμία να αλλάξη ονομασίες οδών, εγκαταστάσεων, κτιρίων κλπ.
Είναι αδιάφορες οι αλλαγές αυτές.
Σήμερα τις αλλάζει και αύριο τις επαναφέρει.
Κρίσιμο σημείο είναι μόνον η ονομασία. Αυτη αποτελει το όχημα του επεκτατισμού εις βάρος της χώρας μας. Χωρίς το όνομα η υποκλοπή πολιτιστικών στοιχείων οπουδήποτε και εάν τα χρησιμοποιή, την γελοιοποιεί.
Ωστόσο, συνεχίζει να επιμένη, να φέρει το όνομα Μακεδονία, έστω και σύνθετο, δηλαδή συνεχίζει να θέλη το όχημα του αλυτρωτισμού, που άν κάνουμε το λάθος και το δεχτούμε, εκ του βεβαίου, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε αντιμέτωποι μεταξύ μας. Ας σοβαρευτούμε.
Η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι μόνον Ελληνική.
Σ´ αυτό συνηγορούν πληθώρα λόγων :
λόγοι ιστορικοί και Διεθνούς Δικαίου.
λόγοι εθνολογικοί
λόγοι νομικοί, αφού βάσει τής αρχής της προτεραιότητος η Ελλάδα πρώτη εχει και χρησιμοποιεί την ονομασία Μακεδονία επί σειρά αιώνων, ενώ η Βαρντάρσκα αυθαίρετα, δόλια και καταχρηστικά, μόλις από του 1944 και κάτω απο Ελληνικές κατακραυγές, για την απαράδεκτη υποκλοπή.
Η Βαρντάρσκα μετωνομάστηκε, αυθαίρετα, παράνομα, δόλια και καταχρηστικά το 1944,με σκοπό να υποκλέψη εδάφη της Ελλάδας.
Ο Κυρίαρχος Λαός στο Συλλαλητήριο που έγινε στίς 4 Φεβρ 2018 στην Αθήνα και 15 ημέρες πρωτύτερα, στην Θεσσαλονίκη, διαδήλωσε απερίφραστα σύσωμος και αξίωσε από τούς εντολοδόχους του ότι η Μακεδονία είναι μόνον Ελληνική και την ονομασία Μακεδονία δεν επιτρέπει σε κανέναν να την παραχωρήση και ούτε ως σύνθετη και ούτε με οποιοδήποτε επιθετικό προσδιορισμο.
Οι Έλληνες Πολιτικοί έχουν υποχρέωση να σεβαστούν την θέληση του Κυρίαρχου Λαού, την ιστορία και τις παραδόσεις και δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουν.
Εάν υπάρχη αμφισβήτηση, να γίνη Δημοψήφισμα.
Οποιαδήποτε παραχώρηση ονομασίας,που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, θα αποτελεί Εθνική προδοσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου