Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η απόφαση καταδίκης του κτηνοτρόφου δεν είναι απλά άδικη αλλά εθνικά επικίνδυνη

 Με την κατάπτυστη απόφαση καταδίκης του κτηνοτρόφου στον Εβρο έχει γίνει χαμός. Υποθέτω ότι το σκεπτικό πίσω από τις ποινές στον κτηνοτρόφο είναι ότι οι ακρίτες των συνόρων όταν θα βλέπουν παράνομα εισελθόντες θα πρέπει να τους τρατάρουν λικέρ και φοντάν περιμένοντας την αστυνομία να εμφανιστεί, όποτε εμφανιστεί, αν οι παράνομοι είναι ακόμη εκεί κτλ.


Ελένη Παπαδοπούλου
Σε μία εποχή τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία το δικαστήριο της ευαίσθητης περιοχής του Έβρου αποφάσισε ότι η συνδρομή πολίτη στην φύλαξη των συνόρων πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Τί έκανε ο άνθρωπος; Ειδοποίησε την αστυνομία, τους ακινητοποίησε με την απειλή όπλου, τους ζήτησε τα κινητά, του επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν, έφαγαν κι αυτοί μπουνιές - δηλαδή τι περίμεναν, να κάτσει να τις τρώει - και τελικά ήρθε η αστυνομία και τους συνέλαβε.

Αντιποίηση αρχής είπε το πάνσοφο δικαστήριο. Οπως είπε ένας φίλος την άλλη φορά που θα δούμε φωτιά μην την σβήσουμε, να περιμένουμε την πυροσβεστική.

Δεν κατεβαίνουν λίγο από την έδρα τους οι δικαστίνες να δουν τί γίνεται στη χώρα ακριβώς;

Μετά την κατακραυγή βγήκε και ο δικηγόρος να μας πει ότι υπερασπίστηκε πρόσφυγες, ξέρει αυτός ότι είναι πρόσφυγες, έβγαλε και την απόφαση πριν κατατεθεί αίτημα.

Που ακόμη και έτσι να είναι, δεν κατάλαβα, θα υιοθετήσουμε εμείς τους κατατρεγμένους Τούρκους κατά χιλιάδες;

Όλοι έχουν βέβαια δικαίωμα στην υπεράσπιση και έκανε την δουλειά του. Στην προπαγάνδα όμως δεν έχουν. Κάτω από το δακρύβρεχτο ποστ του δικηγόρου τα "μπράβο" πάνε κι έρχονται, που κατάφερε με τα ατράνταχτα επιχειρήματα του να πείσει την έδρα για το "έγκλημα" του κτηνοτρόφου.

Η απόφαση δεν είναι απλά άδικη, αλλά και επικίνδυνη, ειδικά στις εποχές που ζούμε.
Έχουμε εστιάσει στους αρνητές της μάσκας και τους κυνηγάνε εισαγγελείς ως επικίνδυνους, ενώ στους αρνητές συνόρων οι εισαγγελείς πετάνε χαρταετό, για να μην πω ότι στο τέλος θα τους δώσουμε και βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου