Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Oι μάσκες και ο φερετζές του ΣΥΡΙΖΑ

Σάκης  Μουμτζής

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν στα σχολεία τις μάσκες για την πρόληψη του covid 19. Θα μπορούσε να λάβει ένα συμβολικό αντίτιμο. Δεν το έπραξε. 

Είναι πλέον γνωστό πως ένας αριθμός μασκών έχει τα χαρακτηριστικά του «αλεξίπτωτου», όπως εύστοχα παρατήρησε η κυρία Ντ. Μπακογιάννη. Τι συνέβη; 

Από μια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας δόθηκαν λάθος διαστάσεις για ένα συγκεκριμένο μέγεθος μασκών, των οποίων την διανομή ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η ΚΕΔΕ. 

Ο πρόεδρος της ο κ. Δ. Παπαστεργίου δήλωσε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε αμέσως και αφορούσε τις μάσκες μεσαίου μεγέθους. Οι μάσκες που αφορούσαν μικρά παιδιά και καθηγητές είχαν σωστές διαστάσεις. 

Πρόκειται δηλαδή για μια αστοχία που έχει καθαρά γραφειοκρατικό χαρακτήρα. Εμπίπτει στις γνωστές αβελτηρίες που παρουσιάζει η Δημόσια Διοίκηση της πατρίδας μας. 

Αίφνης αυτή η αστοχία έγινε απόπειρα να μετατραπεί σε μείζον πολιτικό θέμα. Ποιος το αποπειράθηκε; Μα φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα στελέχη του πιστεύουν πως ένας υπουργός παίρνει την μεζούρα και μετρά τις διαστάσεις των μασκών, των νοσοκομειακών και πυροσβεστικών στολών, κλπ. Επειδή κάποιοι από αυτούς έχουν διατελέσει κατά καιρούς υπουργοί γνωρίζουν πως η διεκπεραίωση πολιτικών εντολών δεν είναι μέσα στα καθήκοντα τους. Αφορά την Δημόσια Διοίκηση. Γι΄αυτό την έχουμε. Αλίμονο αν μια επιτροπή δεν μπορεί να εκτιμήσει τι μέγεθος θα πρέπει να έχει μια μάσκα για παιδιά ηλικίας π.χ. 13-17 ετών. Και αλίμονο σε αυτούς που πιστεύουν πως αυτή είναι η δουλειά ενός υπουργού.

Τότε γιατί διαμαρτύρονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; 

Είναι προφανές πως όταν υπάρχει αδυναμία συγκρότησης πειστικού αντιπολιτευτικού λόγου, τότε αυτός επινοείται με οποιαδήποτε αφορμή. Το είδαμε με τα «παγουρίνια», που τα αναγόρευσαν σε βασικό πολιτικό ζήτημα, νομίζοντας πως θα προκαλέσουν ζημία στην κυβέρνηση. 

Η ηγεσία ενός κόμματος της αντιπολίτευσης που βρίσκεται είκοσι μονάδες πίσω από την κυβέρνηση, απαιτείται να διαθέτει καθαρό μυαλό για να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του στην κοινωνία. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η δυσμενής κατάσταση υπάρχει μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών πεπραγμένων. 

Συνήθως, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να ανασυνταχθεί και περιπίπτει σε μια κατάσταση γραφικής γελοιότητας. Αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για την πιο ασήμαντη αφορμή, αδυνατώντας έτσι να ξεχωρίσει το μείζον από το έλασσον. 

Μέσα στην απόγνωση τους νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο ασκούν δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αγνοούν πως δομική αντιπολίτευση ασκείται στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής και, το κυριότερο, η αντιπολίτευση διαθέτει και τις εναλλακτικές προτάσεις της που είναι πειστικές και ρεαλιστικές. Δεν απορρίπτει μόνον, προτείνει κιόλας. 

Ουδέν στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα αναγορεύει μιαν αστοχία κάποιων γραφειοκρατών σε αιχμή της τακτικής του. Αυτογελοιοποιείται.

Στην περίπτωση των μασκών αυτές έγιναν ο φερετζές της αντιπολιτευτικής ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ.   
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου