Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η παραχάραξη της Ιστορίας και το "Μουσείο" του ΚΚΕ στις Πρέσπες !!

 

Δια χειρός Ιάσωνα
"Ἡ ἀναγνώριση τοῦ ΕΑΜ ἀντί νά φέρη τή λήθη, ξύπνησε µνήµη νεκρῶν καί σφαγιασµένων. Ἀπό τή φύση µου δέν εἶµαι φανατικός. Ἀναγνωρίζω τό κοµµουνιστικό κόµµα πού κινεῖται στά συνταγµατικά πλαίσια, ἔστω καί ἄν ξέρω ὅτι πολιτική του εἶναι, µόλις βρῆ εὐκαιρία, νά τά σπάση καί νά ἐπιβάλη ἕνα µονοκοµατικό ὁλοκληρωτικό καθεστώς. Ἀλλά δέν ἀνέχοµαι τήν παραχάραξη τῆς Ἱστορίας. Ἀκόµη λιγότερο τήν παραχάραξη πού γίνεται γιά δηµαγωγικούς σκοπούς. Δέχοµαι τό παρόν καί τό µέλλον τοῦ κοµµουνιστικοῦ κόµµατος. Δέν δέχοµαι τό παρελθόν του στήν Ἑλλάδα, ἀκριβῶς διότι πιστεύω στήν Ἑλλάδα"

Κ.Τσάτσος, Λογοδοσία Μιάς Ζωής 
Οἱ ἐκδόσεις φίλων, 2000, 2ος τόµος, σελίς 619 

Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσον υπέπεσε στην αντίληψι των αρμοδίων (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον της Υπουργού Παιδείας, του Υπουργού Εσωτερικων και του περιφερειάρχη ΔυτικήςΜακεδονίας) η παραχώρησις σχολείου από το Δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών και τον Δήμαρχο κο Παναγιώτη Πασχαλίδη, στο ΚΚΕ για μετατροπή του σε "Μουσείο" της εθνοκτόνου δράσεως του ΚΚΕ (3-Νοεμβρίου 2019) 

Την ίδια ημέρα ο κος Κουτσούμπας σ ένα λόγο διαπνεόμενο από εθνική "ενότητα" και ιστορική "αλήθεια" όπως διαχρονικώς θέλει να αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ και τα διατυπώνει στο πρόγραμμα του, για την "επαναστατική" κατάσταση - διαδικασία ή την "αυτοτελή" οργάνωσι του ΚΚΕ σε "περίπτωσι ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής" της Ελλάδος, είπετα εξής: 

(ΟΙ τίτλοι είναι της εφημερίδος του Ριζοσπάστη 5/11/2019) 
"Θα 'ρθει μια μέρα που οι λογαριασμοί θα ξοφληθούν"... 
Εδώ, ντόπιοι, σλαβόφωνοι, βλάχοι, πρόσφυγες, κόντρα σε διαιρετικές φωνές, πάλεψαν ξανά και ξανά μαζί, για να 'ναι λεύτερος ο τόπος τους και νοικοκύρης ο λαός. 

Εδώ, ξαναβρόντηξε το αντάρτικο ντουφέκι, όταν πριν ακόμα ο λαός χαρεί τη λευτεριά του, η αστική τάξη με τους Εγγλέζους συμμάχους της, για να στεριώσει την εξουσία της, εξαπέλυσε ένα άγριο πογκρόμ διώξεων ενάντια στους αγωνιστές του ΕΛΑΣ. 

Τα υλικά που παρουσιάζονται σ' αυτό το Μουσείο είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα υλικά που υπάρχουν στο Αρχείο του ΚΚΕ, ένα αρχείο ανοιχτό για όσους θέλουν να μελετήσουν την Ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας. 

Κι επειδή ορισμένοι μας κουνούν το δάχτυλο, θέλουμε να κλείσουμε αυτήν την ομιλία με μια υπενθύμιση: 

Στις 28 Ιούλη του 1946 ο τότε Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, στο κεντρικό άρθρο του «Ριζοσπάστη» σημείωνε: 
«Μια μικρή δασκάλα η Ειρήνη Γκίνη (*), αυτή μονάχη εξευτέλισε και εκμηδένισε ηθικά ολόκληρο τον κόσμο της σαπίλας. Πώς φαντάστηκαν, όταν έχουν και μόνο το παράδειγμα της Γκίνη, ότι μπορούν να φτάσουν κάπου με τα εκτελεστικά αποσπάσματα; Ανοίγουν μόνο μεγαλύτερο το χάσμα και πληθαίνουν τους λογαριασμούς. Και αυτοί θα 'ρθει μια μέρα που θα εξοφληθούν. Γι' αυτό πρέπει να είναι περισσότερο από βέβαιοι...». 
(Εδώ η "εμπνευσμένη και σεμνή" ομιλία του κου Κουτσούμπα και τα συνθήματα της "νεολαίας" κάποιας ηλικίας)


Και εδώ στον γνωστό για την δίψα του προς την αλήθεια Ριζοσπάστη γραπτώς η ομιλία του κου Κουτσούμπα. Δείτε ----> εδώ

Την εκδήλωση των εγκαινίων, όπως μας πληροφορεί ο αξιαγάπητος Ριζοσπάστης, άνοιξε ο Θανάσης Χαστάς, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών και τον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη, για την παραχώρηση του χώρου του παλιού δημοτικού σχολείου για την κατασκευή του Μουσείου, και ενημέρωσε το "κοινο", ότι για τον προγραμματισμό επισκέψεων στο Μουσείο διατίθενται δύο τηλέφωνα επικοινωνίας, του Κώστα Τερψόπουλου, προέδρου της τοπικής ενότητας Καλλιθέας του Δήμου Πρεσπών (6972869179) και της Μιμίκας Ναλμπαντίδου (6985689137), στελέχους του ΚΚΕ στην περιοχή. Δείτε ----> εδώ 

Διερωτώμαι: 

Είναι δικαίωμα του Δημάρχου να μετατρέψει ένα σχολικό συγκρότημα σε κομματικό - ιδιωτικό "Μουσείο", ως, εάν το κόμμα αυτό, του 5% των Ελλήνων, εκφράζει την ιστορική εθνική γνώσι και αποτελεί την μία και μοναδική άποψι των Ελλήνων για το συγκεκριμένο θέμα??? 

Είναι δυνατόν ένα "μουσείο" μονομερούς ιδεοληπτικής και αντεστραμμένης ως προς την αλήθεια, απόψεως να θεσμοθετείται ως "Μουσείον" αλήθειας από το κράτος ?? 

Πως είναι ανεκτό να παραποιείται η Ελληνική ιστορία τόσο προκλητικά για την αντεθνική προδοτική στάσι των κομμουνιστών της περιόδου 1946-1949, ενώ προοδευτικές, μεταβατικές κυβερνήσεις της Ελλάδος - όπως εκείνη του κου Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και κατεξοχήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, έδωσαν μεγαλόψυχα και με τόλμη ακόμη μία ευκαιρία στο "κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας" κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου, να γίνει τούτο κάποτε ελληνικό και δημοκρατικό.. 

Όμως παρά ταύτα εδώ και δεκαετίες παρακολουθούμε το αδιανόητο: 
Την συνειδητή οργανωμένη συνεχή παραχάραξι της ιστορίας, την αυθαίρετη μονομερή εξιστόρησι μια ανύπαρκτης εθνικής "αντίστασης" μεχιλιάδες σκοτωμένους πολίτες, όχι σε μάχη μεταξύ ένοπλων άλλα στοιβαγμένους σε νταμάρια και πηγάδες με ένα χίλιο- αποδειγμένο σκοπό. Να υπηρετήσει ξένα συμφέροντα της Σοβιετικής Ενώσεως και να επιβάλλει την πιο στυγνή δικτατορία που υπήρξε στον κόσμο. 
Δυστυχώς δε, ούτε η πνευματική "ελιτ" ούτε κάποιο πολιτκό κόμμα - πλην ελαχίστων γενναίων τιμητικών εξαιρέσεων - να διατυπώσει ποτέ ένστασι ή κάποια αντίδρασι για την εκάστοτε εξόφθαλμη παραποίησι της ιστορίας όπως αναίσχυντα επιχειρείται σ αυτό το ιδιότυπο, αυθαιρέτως αποκληθέν ..."Μουσείον". 

Ο κος Κουτσούμπας, γέννημα και θρέμμα των ζεστών κόλπων του ΚΚΕ το διατύπωσε ως εξής: 
"Εγκαινιάζουμε αυτό το Μουσείο - πραγματικό Σχολείο, στον τόπο που οι δυνάμεις της φασιστικής ιμπεριαλιστικής κατοχής της πατρίδας μας έκλειναν τα σχολεία. Στον τόπο που κατοπινά, το '46 - '49, η αστική τάξη βομβάρδιζε τα σχολεία, τα οποία και στις δύο περιόδους ο λαός τα ξανάνοιγε και τα ξανάχτιζε" 
Ως εάν: 

Α) Η Δασκάλα Ουρανία Νικολάου Παναγιωτοπούλου σύζυγος Γιάγκου Ηλιοπούλου στο διτάξιο σχολείο του Κροκυλείου, μητέρα του Γιάννη και της εθνομάρτυρος Όλγας ΔΕΝ ΣΦΑΧΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ Γιώτη (ΧαρίλαοςΦλωράκης) ο οποίος έδωσε την εντολή στους "επιλεκτους" δολοφόνου του.. 

Β) Η 17χρονη κόρη της Ουρανίας, Όλγα, ομαδικά ατιμάσθηκε και εν συνέχεια σφάχτηκε μπροστά στα μάτια της εξουθενωμένης και αλλοφρονούσης μητέρας της, προτού κι εκείνη δολοφονηθεί εν συνεχεία με τον ίδιο φρικτό τρόπο, στον αυλόγυρο της Εκκλησίας της Θεοτόκου στο Κροκύλειο την 6ην Σεπτεμβρίου 1947 (ιδέ βιβλίο "Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ" του Ι. Ηλιοπούλου) επειδή αρνείτο να καταταγεί στον ..."Δημοκρατικο στρατό" … 

Δεν υπήρξαν ποτέ και δεν έχουν θέσι στο Μουσείο - Σχολείο των εγκλημάτων του ΚΚΕ. 

(Το βιβλίο, δείτε ----> εδώ αν ίσως θέλει ο κος Γενικός Γραμματεύς του ΚΚΕ να εγκρίνει την εκθέσί του στο ..."Μουσείο" του ΚΚΕ για την δρασι του ΕΑΜ = ΕΛΑΣ-ΔΣΕ ...

Επειδή δε ανέφερα ΚΚΕ κόμμα εγκλήματος και προδοσίας, παρακαλώ επιτρέψετε μου να υπενθυμίσω που, από ποίον και πώς ελέχθη: 
"...Η διαφωνία μας (δια το αίτημα της νομιμοποιήσεως του ΚΚΕ) είναι απόλυτος. Δια λόγους ηθικούς, δια λόγους ψυχολογικούς είναι αδύνατος η αναγνώρισις του κομμουνιστικού κόμματος. Είναι τόση η έκτασις της προδοσίας, είναι τόση ή έκτασις του εγκλήματος, είναι τόσαι αι καταστροφαί της Ελλαδος, αι οποίαι υπερέβησαν τας θυσίας του επικού αγώνος εναντίον δυο Αυτοκρατοριών, ώστε ουδέποτε το Εθνος και ο λαός μας θα ανεγνώριζον την επάνοδον των προδοτών και των εγκληματιών εις τους κόλπους του πολιτικού βίου της Χώρας…" 
(Ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου για το ΚΚΕ... 
στην Ελληνική Βουλή της 16ης Φεβρουαρίου 1948) 

Όμως αυτά,  η κατηγορουμένη από το ΚΚΕ "αστική" τάξι δηλαδή οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι εργάτες οι υπάλληλοι, οι επιχειρηματιες, οι βιομήχανοι, οι δάσκαλοι όλοι οι Έλληνες άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου, το 85% των Ελλήνων ψηφοφόρων προσπάθησαν να τα λησμονήσουν και να μην πατήσουν το φίδι στο κεφάλι αλλά να το εξευμενίσουν και να το μετατρέψουν σε οικότροφο… ώστε να συμπεριληφθεί οικεία βουλήσει στην Εθνική Ελληνική Οικογένεια. 

Δυστυχώς είναι ανεξήγητο το τι περιμένουν ακόμη οι πολιτικοί μας, του λεγομένου δημοκρατικού ..."τόξου" ώστε να απαιτήσουν από το ΚΚΕ να αυτοδιαγράψη την επαίσχυντο ιστορία του, το ..."επαναστατικό" πρόγραμμα του για την κατάληψι της εξουσίας, και να κοιτάξει επιτέλους το παρόν και το μέλλον, εφ όσον το αμετανόητο ΚΚΕ εξακολουθεί να παραχαράττει την Ιστορία ενώ έγκυρες και αδιάψευστές προσωπικότητες που υπήρξαν μάχιμοι κάποτε με το ΚΚΕ σεβαστοί και υπεράνω πάσης υποψίας ΔΗΛΩΣΑΝ με θάρρος την αλήθεια :

Τ. Λαζαριδης 
«.. «Ο εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην πατρίδα μας γιατί έτσι αποφάσισε ο Στάλιν. Και οι ηγέτες του ΚΚΕ, πιστοί στην αρχή του «προλεταριακού διεθνισμού», στην αρχή δηλαδή ότι το ΚΚΣΕ ως ηγετική δύναμη του παγκόσμιου προλεταριάτου αποφασίζει και τα άλλα ΚΚ εκτελούν, έσπευσαν να εκτελέσουν κι αυτή την απόφαση, όχι μόνο αγόγγυστα, αλλά και με υπερηφάνεια γιατί είχαν τη «μεγάλη τιμή» να τους ανατεθεί αυτή η ειδική αποστολή. 
Γι' αυτό και όταν ηττημένοι κατέφυγαν στις ανατολικές χώρες ο Στάλιν τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες, ενώ αν είχαν παρακούσει και στο παραμικρό τις εντολές του θα τους έτρωγε μαύρο φίδι» (σελίς 128-129, «Ευτυχώς Ηττηθήκαμε Σύντροφοι») 
και λιγο πιο κατω: 
«Ανάβουμε τη φωτιά του εμφυλίου στην Ελλάδα και μετά, ανάλογα με τις συνθήκες, ρίχνουμε λάδι ή νερό... Αυτό ακριβώς έκανε ο Στάλιν την άνοιξη του 1949. Μέσα σε είκοσι μέρες, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτό εξυπηρετούσε τα σχέδιά του, άλλαξε δύο φορές γραμμή πλεύσης. Την πρώτη φορά έδωσε την εντολή: Σταματήστε! Και μετά νέα εντολή: Συνεχίστε!» (ό.πΣελίς 133-134) 
Για να κατληξει: 
«..ο εμφύλιος πόλεμος δεν ήταν εμφύλιος αλλά, απλά και καθαρά, ξενοκίνητη ανταρσία. Μία ανταρσία που υποκινήθηκε, οργανώθηκε και συντηρήθηκε από τους Σοβιετικούς για τα δικά τους τυχοδιωκτικά σχέδια, για τα δικά τους κρατικά συμφέροντα. Μία ανταρσία ξένη και εχθρική προς το λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα..» (ό.πΣελίς 139) 
Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Βλαντάς, στο βιβλίο του «Εμφύλιος πόλεμος» (σελ. 100,) οπου ομολογεί άνευ υπονοουμένων: 
"Μας επιβλήθηκε (ο ανταρτοπόλεμος) από την τότε ρωσική ηγεσία, γιατί αυτή δεν ήθελε να νικήσουμε αλλά να χρησιμοποιηθεί ένας σποραδικός ανταρτοπόλεμος στην Ελλάδα προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών ρωσικών κρατικών συμφερόντων". 
Επιλογος : 
"...Ἐκεῖνο ὅµως πού ἰδιαίτερα µε θλίβει εἶναι ἡ ἔλλειψη ἀµυντικῆς διάθεσης ὅλων τῶν ἄλλων Ἑλλήνων. Μπρός στά µάτια µας παραχαράσσεται ἡ Ἱστορία τοῦ τόπου µας, ἀποσιωπᾶται ἡ ἀλήθεια καί ὅλοιοἱ πολιτικοί καί διανοούµενοι, ἄνθρωποι πού ζήσανε αὐτά τά δραµατικά γεγονότα, δέν ἀπαντοῦν στήν πρόκληση. Οἱ περισσότερες ἀφηγήσεις πού δηµοσιεύθηκαν πηγάζουν ἀπό τήν κοµµουνιστική πλευρά» 
Κ.Τσάτσος, Λογοδοσία Μιᾶς Ζωῆς 
Οἱἐκδόσεις φίλων, 2000, 2ος τόµος, σελίς 618) 

Σημειωσις: 

* Ειρήνη Γκίνη ή Μίρκα Γκίνοβα. «Σλαβομακεδόνισσα’’ με το όπλο ("παραμπέλ") στο χέρι, αφού το άδειασε πυροβολώντας Έλληνες στρατιώτες συνελήφθη αιχμάλωτος και εκτελέστηκε με απόφαση ελληνικού στρατοδικείου (Ιουλιος 1946). Δεν ατιμάσθηκε δεν βιάσθηκε αλλα ως μαχομένη επαναστάτρια πλήρωσε το τίμημα που της αναλογούσε για την εγκληματική της δράσι και καταδικάσθηκε σε θάνατο (μεταξύ 7 άτομων) με την κατηγορία ότι αποτελούσαν την ένοπλη ομάδα ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο). 

** "Το 1948, 11.000 από τους 25.000 μαχητές του ΔΣΕ ηταν "σλαβομακεδονες" και στα μέσα του 1949 ο αριθμός αυτος ανήλθε στους 14.000 σε σύνολο 20,0000 ανταρτών"..

(Νίκος Μαραντίδης, ο Δημοκρατικός Στρατός της Ελλάδος, 
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2010, σελίς 58) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου